Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turistik vizesini aldıktan 2 yıl sonra ABD'ye ilk seyahati yapmak

• Merhaba,2023 yılında turistik vizemi eşimle aldık fakat bir mahkumiyetten dolayı gidemedik şu anda sabıkam görünmekte. Yurt dışı yasağım yok. Turist olarak gitmek istiyorum şuanda. Ülkeye alınmama gibi durumum olabilir mi? Amacım 7 gün eşimle gezip gelmek

• @cthax, içinde söyledi: Turistik vizesini aldıktan 2 yıl sonra ABD'ye ilk seyahati yapmak

Merhaba,2023 yılında turistik vizemi eşimle aldık fakat bir mahkumiyetten dolayı gidemedik şu anda sabıkam görünmekte. Yurt dışı yasağım yok. Turist olarak gitmek istiyorum şuanda. Ülkeye alınmama gibi durumum olabilir mi? Amacım 7 gün eşimle gezip gelmek

Sayin @cthax, sabika kaydiniz vize iptaline neden olabilir. Sabika kaydiniza bakmadan bir sey demek mumkun degildir. ABDye giriste Turkiyeye geri gonderilme durumunuz da olabilir. Suca ve ne ceza aldiginiza bagli olarak bu durum degisebilir. Turistik vize basvurunuzda bu davayi bildirmismiydiniz?

• @Claudia-J-Muslu o zaman hükümlü değildim ve adli sicilimde gözükmüyordu. 1 dosyam mevcut ve sicilime işlendi. Dolandırıcılıktan hüküm giydim.Eğer isterseniz özelden edevletten adli sicilimi gönderebilirim.Peki turla gitsek ilk etapta faydası olur mu?

• @cthax, içinde söyledi: Turistik vizesini aldıktan 2 yıl sonra ABD'ye ilk seyahati yapmak

@Claudia-J-Muslu o zaman hükümlü değildim ve adli sicilimde gözükmüyordu. 1 dosyam mevcut ve sicilime işlendi. Dolandırıcılıktan hüküm giydim.Eğer isterseniz özelden edevletten adli sicilimi gönderebilirim.Peki turla gitsek ilk etapta faydası olur mu?

Sayin @cthax, turla gitmenin size bir faydasi olmaz. Dolandiricilik sucu ile igili Turk ceza kanunu maddesi, maksimum ceza, sizin ne kadar ceza aldiginiz, ilk ve tek kez olup olmadigi gibi konular onemlidir. Bu tur suclar gocmenlik icin cok onemli olup bunlara CIMT( crimes involving moral turpitude) denir. Bu tur suclar kisiyi ABDye giris engellisi yapabilir veya ABDde ise ulke disina gonderilme durumuna neden olur. Bu suclarda istisna veya waiver alinip vize tekar aktif hale getirilebilir.

Istisna icin ya petty offense exception ( bunun sadece bir kereye mahsus olmasi, cezanin bir yildan fazla mahkumiyet gerektirmemesi, cezanin 6 aydan fazla verilmemis olmasi gerekir) veya sucun 18 yasindan kucukken islenmis olmasi ve cezanin veya mahkumiyetin en az bes yil once olmasi gerekir. Bazi durumlarda da waiver ( bir cesit af) alinabilir. Bilginize sunarim.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    131 Bakış
    K
    Merhaba , benim sorum olacak bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaslar cevaplayabilirse çok memnun olurum. Öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum ,ABD turist vizesini eşimle birlikte aldık , görüşmeyi birlikte gerçekleştirdik .1. Sorum farzedelim ki ben ABD ye turist vizesiyle girdim ve 3 aydır ABD deyim turist statüm devam ediyor . Vizeyi birlikte aldığım eşim benden 3-4 ay sonra turist olarak ABD ye girmek istediğinde sorun yaşar mı ? 2. Sorum Ben ABD ye eşimden önce girip iltica başvurusunda bulunduğumda eşim turist vizesiyle ABD ye girmek istediğinde senin eşin iltica etmiş diyerek havaalanında sorguya alma , TR ye geri gönderilme gibi kapıda sıkıntı yaşaması mümkün mü ?
  • 0 Oy
    2 İleti
    326 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Denise-González, içinde söyledi: ABD'deki bir üniversiteden aldığım resmi bir iş teklifi hk. Herkese merhaba, ABD'deki bir üniversiteden resmi bir iş teklifi aldım. Kısa zamanım var şirket benden haber bekliyor, en kısa sürede seyahat etmem gerekiyor, Ancak, konsolosluk dönüş yapmıyor. Bu belge ile hangi vize türüne başvurmam gerektiğini bile bilmiyorum. Bu iş teklif belgesi ile hangi vize türüne başvurmalıyım? (Çünkü belge referans mektubu niteliğinde) Direkt Acil vize randevusuna başvurabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Sayın @Denise-González, konsolosluğa acil vize talebinde bulunabilirsiniz. Ancak talebinizi kabul etmek zorunda değiller. İş teklifi ile genelde iş vizelerine başvurabilirsiniz. Bunların onayını size işyeri alır siz almazsınız. Onay direkt konsolosluğa da iletilir. Siz de kopyanız ile konsolosluğa randevu tarihinizde gidip vizenizi alırsınız.
  • EB-2 vs H1-B vizeleri

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    202 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zombiee, içinde söyledi: EB-2 vs H1-B vizeleri Merhabalar, Size EB-2 vizesi hakkında ufak bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ben şu anda Türkiye'de occupational therapist olarak çalışmaktayım. NBCOT aracılığı ile eğitim denkliğimi alıyorum, haziranda board sınavına gireceğim. Board sınavı sonrasında NBCOT bize "Visa Credential Verification Certificate" veriyor. USCIS* sayfasında bu certificate ile EB-2 vizesi alabileceğimi gördüm. H1-B alınan durumlarda mevcut. Employer ile hangi vizeye başvuracağım konusu çok karışık. Bu konu hakkında sizin bir bilginiz var mı? Şuan Türkiyede master derecem ve 6 yıllık kesintisiz iş deneyimim mevcut. Sayın @zombiee, Fizik tedavi uzmanları hızlandırılmış yeşil kart hakkına sahiptirler. Vize ile gelebileceğiniz gibi direkt yeşil kart ile de gelme ihtimaliniz olabilir. H-1B alabileceğiniz bir çalışma vizesidir. EB-2 direkt yeşil karta başvuru yoldur. Bu iki linke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-updates-guidance-for-schedule-a-occupations, https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-6-part-e-chapter-7 Teşekkürler.
  • Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    354 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ali-Kartal, içinde söyledi: Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak Merhabalar, Ablam ABD vatandasi, bana F4 vizesi için kardes kategorisinden basvuru yapacak. Esim ve cocuklarimi da yanimda goturecegim. I-130 formunu dolduruyoruz. Sadece benim adima mi I-130 formunu doldurmasi gerekiyor? Yoksa esim ve cocugum icin de ayri ayri I-130 formu dolduracak miyiz? Tesekkurler. Sayın @Ali-Kartal F4 kategorisi ABD vatandaşlarının kardeşlerine verilen bir göçmen vizesidir. F4 kategorisinden göçmen vizesi alanlar es ve çocukları ile ABD’ye gitme hakkına sahip olurlar. F4 kategorisine başvurulduğunda sadece kardeşin adına form doldurulması yeterlidir. Ancak bütün aile üyelerinin formda belirtilmesi gerekir. Yani ablanızın sizin adınıza form doldurması yeterlidir ancak formda bütün aile üyelerinizin adinin belirtilmesi gerekecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k