Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turistik vizesini aldıktan 2 yıl sonra ABD'ye ilk seyahati yapmak

• Merhaba,2023 yılında turistik vizemi eşimle aldık fakat bir mahkumiyetten dolayı gidemedik şu anda sabıkam görünmekte. Yurt dışı yasağım yok. Turist olarak gitmek istiyorum şuanda. Ülkeye alınmama gibi durumum olabilir mi? Amacım 7 gün eşimle gezip gelmek

• @cthax, içinde söyledi: Turistik vizesini aldıktan 2 yıl sonra ABD'ye ilk seyahati yapmak

Merhaba,2023 yılında turistik vizemi eşimle aldık fakat bir mahkumiyetten dolayı gidemedik şu anda sabıkam görünmekte. Yurt dışı yasağım yok. Turist olarak gitmek istiyorum şuanda. Ülkeye alınmama gibi durumum olabilir mi? Amacım 7 gün eşimle gezip gelmek

Sayin @cthax, sabika kaydiniz vize iptaline neden olabilir. Sabika kaydiniza bakmadan bir sey demek mumkun degildir. ABDye giriste Turkiyeye geri gonderilme durumunuz da olabilir. Suca ve ne ceza aldiginiza bagli olarak bu durum degisebilir. Turistik vize basvurunuzda bu davayi bildirmismiydiniz?

• @Claudia-J-Muslu o zaman hükümlü değildim ve adli sicilimde gözükmüyordu. 1 dosyam mevcut ve sicilime işlendi. Dolandırıcılıktan hüküm giydim.Eğer isterseniz özelden edevletten adli sicilimi gönderebilirim.Peki turla gitsek ilk etapta faydası olur mu?

• @cthax, içinde söyledi: Turistik vizesini aldıktan 2 yıl sonra ABD'ye ilk seyahati yapmak

@Claudia-J-Muslu o zaman hükümlü değildim ve adli sicilimde gözükmüyordu. 1 dosyam mevcut ve sicilime işlendi. Dolandırıcılıktan hüküm giydim.Eğer isterseniz özelden edevletten adli sicilimi gönderebilirim.Peki turla gitsek ilk etapta faydası olur mu?

Sayin @cthax, turla gitmenin size bir faydasi olmaz. Dolandiricilik sucu ile igili Turk ceza kanunu maddesi, maksimum ceza, sizin ne kadar ceza aldiginiz, ilk ve tek kez olup olmadigi gibi konular onemlidir. Bu tur suclar gocmenlik icin cok onemli olup bunlara CIMT( crimes involving moral turpitude) denir. Bu tur suclar kisiyi ABDye giris engellisi yapabilir veya ABDde ise ulke disina gonderilme durumuna neden olur. Bu suclarda istisna veya waiver alinip vize tekar aktif hale getirilebilir.

Istisna icin ya petty offense exception ( bunun sadece bir kereye mahsus olmasi, cezanin bir yildan fazla mahkumiyet gerektirmemesi, cezanin 6 aydan fazla verilmemis olmasi gerekir) veya sucun 18 yasindan kucukken islenmis olmasi ve cezanin veya mahkumiyetin en az bes yil once olmasi gerekir. Bazi durumlarda da waiver ( bir cesit af) alinabilir. Bilginize sunarim.

Benzer Başlıklar

• İlk Girişten 110 Gün Sonra Hala Gelmeyen Greencard

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    564 Bakış
    Yiğit KonurY
    Çok teşekkürler, telefonla randevu aldım. Biyometriği çözdükten sonra SSN sürecini halledemezsem mutlaka sizle iletişime geçeceğim.
  • 0 Oy
    2 İleti
    327 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Denise-González, içinde söyledi: ABD'deki bir üniversiteden aldığım resmi bir iş teklifi hk. Herkese merhaba, ABD'deki bir üniversiteden resmi bir iş teklifi aldım. Kısa zamanım var şirket benden haber bekliyor, en kısa sürede seyahat etmem gerekiyor, Ancak, konsolosluk dönüş yapmıyor. Bu belge ile hangi vize türüne başvurmam gerektiğini bile bilmiyorum. Bu iş teklif belgesi ile hangi vize türüne başvurmalıyım? (Çünkü belge referans mektubu niteliğinde) Direkt Acil vize randevusuna başvurabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Sayın @Denise-González, konsolosluğa acil vize talebinde bulunabilirsiniz. Ancak talebinizi kabul etmek zorunda değiller. İş teklifi ile genelde iş vizelerine başvurabilirsiniz. Bunların onayını size işyeri alır siz almazsınız. Onay direkt konsolosluğa da iletilir. Siz de kopyanız ile konsolosluğa randevu tarihinizde gidip vizenizi alırsınız.
  • 0 Oy
    2 İleti
    191 Bakış
    gucarslanG
    sorunuz için uygun forum başlıklarını kullanabilirsiniz; ABD Yolunda Evlilik
  • Uzun Süre ABD dışında kaldıktan sonra dönüş

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    274 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @belma, içinde söyledi: Uzun Süre ABD dışında kaldıktan sonra dönüş Merhaba, Loto ile green card sahibi olduktan sonra 9.10.2019 da Amerikaya gittim. 02.02.2020 de 1 ay için Türkiyeye geri döndüm fakat pandemi sebebiyle Türkiyede kaldım. Erkek arkadaşımla evlendik ve iş bulmak ve hayatımızı kurmak istediğimiz için ekonomik şartlar da öyle gerektirince Türkiyede kaldık. Şimdi yeniden Amerikaya gidebilir miyim diye merak ediyorum. 1 yıl 9 aydır ABD dışındayım, pandemi koşulları yeniden girişimin gecikmesini haklı gösterir ve vizemin devamlılığını sağlar mı? Bu konuda kimden ya da hangi kuruluştan destek almalıyım? Sayın @belma, Bu konuda özel bir avukattan destek alabilirsiniz. Dilerseniz [email protected] dan bize ulaşabilirsiniz. ABD’ye girerken problem yasamanız yüksek ihtimaldir. Ancak yapabileceğiniz bir takım şeyler vardır. Giriş dosyası hazırlamak, ABD ile bağları güçlendirmek, giriş stratejileri gibi.SB-1 vizesi de başka bir opsiyondur. Hakkinizi kaybetmiş değilsiniz ama bir an önce harekete geçip belli bir strateji ile ve hazırlıklı olarak ABD’ye giriş yapmanız gerekecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k