Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @demetdemirsf Biz turist vizesine mülakata gittiğimizde önümüzde bir beyefendi vardı. Konsolos şu soruyu sordu, siz zaten greencard kazanmissiniz neden Turist vizesine basvuruyorsunuz. Adamda dediki, önceden gidip bir görmek bakmak analiz yapmak istiyorum, ona göre burada hazırlık yapacağız çocuklarımın okul kayıtlarını vs sildirecegim. Karar vereceğiz dedi. Ama nafile Ret verdiler adama.
    İyi araştırın öyle başvurun. Belki alanlarda vardır. Biz kendimiz ds260 doldurmuştuk Turist vizemiz var diye, çocuğumuza doldurmadik, Turist vizesini aldık sonra doldurduk. Ama biz ds260 doldurduk diye çocuğa ret vermelerinden çok korktuk.

• @Mehmet-Fatih-Aslan bu tam olarak doğru değil.Seyahat sebebiniz geçerli ve tutarlıysa sizin döneceğinize inanıyorlarsa greencard sahibi kişinin eşine turist vizesi veriyorlar . Ama çok zorluyorlar ihtimal çok düşük

• @Mehmet-Fatih-Aslan Yanıtınız için teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi karşı tarafı ikna etmek gerek. Bizim cn yüksek olduğu için mülakat alamama ihtimalimiz bile olabilir, öyle olursa da en azından turist olarak gidebilelim diye düşünüyoruz eşimle. Sırf GC çıktı diye tüm doneleri görmezden gelip, red vermek de acımasız geliyor. Eğitimli ve burda işi gücü olan insanlarız zorla ülkelerinde kalacak halimiz yok :)

• @demetdemirsf Sorarlarsa doğruları söyleyin. Zaten öyle yapacaksinizdir da, ben yine belirteyım dedim. O kadar çok turist vizesi ile gidip dönmeyen varki, ikna etmek zor oluyor o yüzden. Umarım başarırsınız, umarım siraniz gelir, göçmen vizenizide alırsınız.

• @Muhtaradana Evet imkansız değildir tabikide. Ama ikna etmek iyice zorlaşıyor, herkese bol şans diliyorum.

• @mercz selamlar;
    Ben de 2 kere case açtım. iksini de ingilizce yazıp gönderdim. İkisine de farklı farklı cevaplarla dönüş yaptılar ama verdikleri cevaplar otomatik cevap gibi, saçmalamışlar. 3. kez case oluşturdum bakalım nasıl dönüş yapacaklar.

ilk case'e gönderdikleri yanıt; dependent ların pasaportlarını gönderin oldu. tarayıp yükleyip gönderdim.
    ikinci case'e gönderdikleri yanıt; randevunuz belirlediğiniz tarihte yapılacaktır, yeni sistem kaydınızda problem gözükmemektedir oldu

üçüncü case'i ilkokul seviyesinde birinin anlayacağı şekilde daha detaylı anlatarak açtım ve AIS randevu sayfamızın ekran görüntüsünü, kredi kartı hareketlerinden yaptığımız ödemeyi ve yeni sistemde boş gelen dependent sayfasının ekran görüntüsünü yükleyip gönderdim. Tırmalıyoruz resmen bakalım sonu nereye varacak??

daha aile bireylerimizin başvurusunu göremiyorken, mülakat tarihini nasıl öne alabileceğiz hiç bilemiyorum.

• @berkibirdinc üstad ben de daha cvp yok dönmediler aynı soruna,,,
    başlı başına sıkıntı oldu bu yeni sistem

İş yerinden 2 ayrı arkadasımında başka olaylar başına geldi yeni sistemde

1..arkadas, 2 yaşında ki cocugu için mulakatsız vize için başvurdu nisan ayında talimat mail gelmedi henüz, yeni sisteme ekleyim demiş kayıt yapmak isterken kayıt yaptıramıyor

1. arkadas eski sistemde almış oldugu 2026 temmuz olan randevusunu değiştirmek için randevu değiştire giriyor ve randevuyu iptal ederseniz 185 usd tekrar ödersiniz olayı var randevusunu değiştiremiyor önümüzdeki seneyi bekleyecek bu gidişle

iyileştirme yapmaları gerek mutlaka

• bekleme listesinde olanlara yeni sistemde document delivery option cannot be empty yazıyor, karşılaşan var mı?

• Merhabalar ben annem icin vizeye basvuruyorum ama yeni acilan sitede odeme sorunu yasiyorum. benim gibi boyle bir sorun yasayan varmi ? ne yapmam lazim ?

• Yeni sistemde bugün ilk defa randevu alacaklar için mülakat tarihlerini ilk defa gördüm. 2026 yılına slot açıldı ve aldım . Umarım tüm diğer sorunlar bu hafta içinde hızlıca çözülür .Haber vermek istedim

• merhabalar
    Oğlumun ve benimde 10 yıllık vizelerimiz geçen ay bitti , ben doğrudan başvurabiliyorum ama oğlum 13 yaşında iken vize aldığımız için o mülakattan muaf olamıyor.Şunu sormak biz ayrı ayrı mı başvuracağız (Yaşı 23 olduğu için), diğer bir konu , oda mı posta ile başvuru yapacak sonradan mülakat için randevü verilecek , yada daha önceden hiç vize almamış gibi posta ile gönderim yapmadan normal 1 yıl sonrasına falan randevü ile gidecek

• Eski sistemde eşimle birlikte 2 kişilik grup randevusu oluşturmuştuk. Yeni sisteme az önce geçiş yaptım ve eşim gözükmüyor. Ayrıca eski sistemde belge gönderme lokasyonu istanbuldu fakat bu yeni sistemde ankara görünüyor. Hala eski sisteme giriş yapabiliyorum ve orada grup randevumuz duruyor ve belge gönderme lokasyonu istanbul yazıyor. Şimdi biz neye göre hareket edeceğiz? Bir diğer konu da biz ds160 güncelleme hakkımızı kullanmamıştık fakat bu yeni sistemde ds160 güncelleme ile alakalı bir kısım da göremedim. Bir çok arkadaşın benzer sorunlar yaşadığını gördüm. Umarım toplu bir şekilde bu sorunları çözerler. Zira herkese tek tek itinayla dönüş yapacaklarını hiç sanmıyorum.

• @Ahmet-Çolak Evet ben de bir türlü submit edemedim. Aynı uyarıyı alıyorum. Karşılaşıp çözebilen var mı ?

• Merhabalar ben bu sabah 6 Ocak 2025 için 1 adet yer buldum. Yeni sistemde randevu yeniden planla seçeneği çıkıyor fakat şuan başka tarih yok olarak gösteriyor. Sanırım tarihler açılınca yeniden planlama olabilecek fakat sınırlı sayıda mı olur bilemedim?

• @Muhtaradana Ödemeyi ne şekilde yaptınız ve randevuyu değiştirmek istediğinizde ne kadar hakkınızın olduğunu vs. gösteriyor mu sistem, bununla ilgili bilgi verebilir misiniz?

• @Muhtaradana Tam tarihi paylaşabilir misiniz?

• @Mert-7 Garanti bankasında elden ödeyebiliyorsunuz. Size sistem son kullanma tarihli bir makbuz veriyor. Makbuzdaki refarans numarası ile Garanti bankasına gidip nakit ödeme yapıyorsunuz. Sonrasında sistem sizin için randevu alma seçeneğini güncelliyor. Ödemeyi eft veya atm aracılığıyla yapmayın paranız yanabilir .Talimatlara harfiyen uyun

• @nbbyr Eylül 2026 en erken slot buydu

• @Mert-7 randevu değiştirme seçeneğini henüz test etmedim

• ben yeni sisteme kayıt oldum ve ödememi mastercard kredi kartım ile yaptım randevu planlama kısmında "Hiçbir Zaman Dilimi Mevcut Değil" hatası ile karşılaşıyorum ilk kez vize başvurusu yapıyorum randevu tarihi bulabilmem için günün hangi saatlerinde ve ne sıklıkla sistemi kontrol etmem gerekir acaba?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k