Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• 1744611660033-ded039f1-b1fc-4824-89ac-fb663007ec03-image-resized.jpg

• Tabi son ay bir zıplama oldu, bu grafiğe dahil değil

• Teşekkürler. Ozaman ağustos 2024 dc için, 1-2 ay içerisinde mülakat verilir diye düşünüyorum.

• @joewalker Bu konuyu tam anlamadim halen.@Megadeth arkadasimiz EB2-NIW dan randevu maili aldi.
    Kendisinin bilgilerini imzasindan kopyaliyorum:
    PD 29/08/2023
    DQ 24/01/2024
    EB2-NIW

• @meke evet bende bundan bahsediyordum. pd ler neredeyse aynı, benim dq auğustos 2024,
    ve IV Scheduling Status Tool , 2023 ağustos ayında dq olanları çağırdığını söylüyor.
    Ozaman @meke sizide çağırmaları lazım.

• @joewalker Sadece DQ veya sadece PD tek başına etkili değil. Örneğin ex-scientist hocamın DQ Şubat 2024 ama PD si Nisan 2023. Yani aslında 1 veya 2 visa bulletin önce current oldu. O nedenle DQ her ne kadar Şubat 2024 olsa da PD bizlerden 1-2 bülten önce. Bu yüzden onun mülakatı da Nisan 2025 te oldu diye düşünüyorum.

• @NNDDD Yine nerede okuduğumu hatırlamamakla beraber, current olduktan sonra, bir ölçüde DQ tarihleri ve PD sıralaması etkili olsa da, o sürece dahil kişiler için random bir şekilde görüşme randevusu oluşturulduğunu okumuştum. Dilerim hepimize en kısa sürede randevu tarihi iletilir.

• Bugün sabah saat 8:00’de konsoloslukta mülakatımız vardı. Biz saat 07:00 gibi konsolosluğun önünde hazır bulunduk, 07:30’da içeri alındık.

İlk olarak pasaportlar teslim ediliyor, ardından güvenlik kontrolünden geçiliyor. Sonrasında pasaport geri teslim ediliyor ve ana binaya girip işlemlerin yapılacağı alana geçiyorsunuz. Sol tarafta pasaportlara birer etiket yapıştırılıyor ve iki adet aynı numara yazan kağıt veriliyor. Bu numaranın ekranlarda yanmasını bekliyorsunuz.

İstenen evraklar:

Ana Başvurucu (Eşimden):
    • Pasaport (aslı)
    • Evlilik cüzdanı (aslı + fotokopi)
    • Adli sicil kaydı
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • CV

Benden:
    • Pasaport (aslı)
    • Adli sicil kaydı
    • Evlilik cüzdanı fotokopisi

6 ve 10 yaşındaki çocuklarımızdan:
    • Pasaport (aslı)

Verdikleri iki numaradan biri evrak tesliminde alındı. Görüşme dili olarak “İngilizce mi Türkçe mi?” diye sorulmadı, “İngilizce görüşeceksiniz değil mi?” diye teyit edildi. Biz de zaten avukatımızın da yönlendirmesiyle İngilizce yapacaktık, İngilizce görüşme yapacağımızı söyledik ve 18-21 numaralı bankoların bulunduğu alana geçtik.

Sıra beklerken, ne yazık ki önümüzde yapılan bir mülakata şahit olduk. 4 kişilik bir aileydi. Vize türünü tam anlayamadım ama iş teklifi aldıkları anlaşılıyordu. Kadın İngilizce bilmediği için çok sıkıştırıldı. Sürekli “anlıyorum ama konuşamıyorum” dedi, ancak konsolos görevlisi ısrarla bastırdı. En sonunda çevirmen eşliğinde başka bir görevli geldi ve vizeyi reddettiler. Yan bankoda da ağlayan bir kadın vardı. Bu sahneler biraz strese soktu açıkçası.

20 numaralı bankodaki görevli oldukça güler yüzlü, tatlı dilli biriydi. En net duyulan, tok sesli bir abimizdi.

Önce yemin ettirdi.
    Sonrasında parmak izlerimizi aldı.
    Çocuklar için sadece eşimin sol el 4 parmağını, 2 kez aldı.

Bize sorulan sorular:(sadece 4 soru soruldu)
    X şirketinde çalışıyormuşsunuz, neler yapıyorsunuz?
    Aynı şirkette mi devam edeceksiniz?
    (Bana dönüp) Siz de mi aynı şirkette çalışıyorsunuz?
    Çocuklar kaçıncı sınıfa gidiyor?

Sonra gülümsedi ve dedi ki:
    “Her şey çok iyi görünüyor. Çocuklar için de güzel bir başlangıç olacak. Vizenizi onaylıyorum. Pasaportlarınız 5 gün içinde ulaşır ama genelde daha kısa sürüyor.”

Böylece büyük bir mutluluk ve rahatlamayla oradan ayrıldık. 🎉

Son birkaç gün gerçekten oldukça stresliydi. Avukatımızın tavsiyesiyle, I-140 başvurusunda sunduğumuz 360 sayfalık dosyayı bile yanımızda götürmüştük. Ancak listedeki belgelerden örneğin PTT kaydını bile almadılar. Özellikle sordum, “Gerek yok” dediler.

Bu süreçte başta @finalhope hocam olmak üzere forumda destek veren herkese teşekkür ederim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   O okokok 

• @okokok tebrikler gözünüz aydın yeni hayatınızda bol şanslar 🎉🎉

• ⭐⭐

@okokok tebrikler, hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum

• @okokok hocam tebrik ederim, gözünüz aydın. Süreci birlikte ve başarıyla bitirmek, çok keyifli, çok gururlu, çok mutlu oldum.

Bugün sanki bir kez daha vize görüşmesi yapmış gibi hissediyorum kendimi. Artık ABD tarafına konsantre olacağız. Yeni bir hayat bizi bekliyor 🙂
    Yapacak çoook işimiz var.

• @okokok Detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler. Gözünüz aydın, yolunuz açık olsun inşallah.

• @okokok Tebrikler 🎉🎈

• @joewalker bu tool çok doğru hesaplamıyor diye duymuştum

• Merhaba,
    PD 2 Ekim 2023, June Bulletin'e göre 15 Ekim 2023'e kadar dosyalara bakacaklarını belirtmişler, yani interview için bize de sıra geliyor sonunda. Bilgi alabilir miyim acaba interview tarhini nasıl bilgilendiriyorlar (email ile mi, yoksa adrese posta mı gönderiyorlar), ayrıca interview tarihi belli olduktan sonra neler yapmak lazım?

• Merhaba,
    PD 2 Ekim 2023 benim, mevcut visa bulletinde de 15 ekim 2023'ler kabul ediliyormuş. Acaba interview daveti nasıl gelecek bilgi rica edebilir miyim? Email mi atıyorlar?

Teşekkürler

• @Muhammet-Gokhan Henüz ben de görüşme randevu maili almadım ama forumdaki diğer arkadaşların yazdıklarından okuduklarıma göre ve DQ olduktan sonra NVC tarafından gelen bilgilendirme mektubuna göre; e-mail adresinize randevu mektubunuz geliyor. Bir avukat aracılığı ikr başvurduysanız, e-mail aynı zamanda avukatınıza da geliyor.

• arkadaşlar merhaba, chatgpt ye özgeçmişi yükledim ve sordum, EB1A için premium process yapmalımıyım diye? Chaygpt, özgeçmişimin yeterli olduğunu ve RFE almayacağımı söyledi. Güvenip güvenmeme konusunda çekimserim. Bu konuda fikri olan var mı acaba?

• Arkadaşlar merhaba, EB2 NIW için araştırma yapıyorum çoğu şartı sağlıyorum chat gpt vasıtası ile oran istediğimde kabul oranı 85 90 arası veriyor avukat ile mi ilerlemeliyim yoksa kendim basvuru yapabilirmiyim avukatsız basvuru yapıp olumlu sonuçlanan oldu mu bilginiz var mı acaba yoksa kesinlikle avukat ile mi basvuru yapmalıyım teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

• Selam, bugün NVC’den gelen bir mail ile DQ olduğum hatırlatıldı ve konsolosluk randevusu beklemeye devam etmem gerektiği bildirildi.
    Hatta DQ tarihim de 1 hafta gerideymiş bu sayede bilgilendim.
    Beklemeye devam 👀

Benzer Başlıklar

• 1055
  • 70
  • 4
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |