Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Dün rutin mail kontolü yapıyordum bir mail var postam da moody.senate.gov uzantılı, oha bu ne hız konsolosluk çalıyor herhalde dedim, mail i açtım Ashley Moody diye biri senatör adayı olmuş florida da bana oy ver diyor, ablam bu ne hız dur daha gelmedim, geleyim söz sana vericem.
Başka böyle mail alan var mı çok merak ediyorum. -
@kemal85 Mailini nerden bulmuş hemen

-
@Onurfidan 50 bin üzerni emekli maaşı alıyorum. birikmişimde var. Ama eşim çalışmasa ben geçinemem ve ben bu kadar rahat değilim, size bu rakamları çok yüksek diye mi anlatıyorlar!
-
@Kekw, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@kemal85 Mailini nerden bulmuş hemen

ne biliyim daha önce hiç yurtdışına çıkmadım, Ashley diye biriyle de tanışmadım, yani tanışsam hatırlardım herhalde, enteğesan.
(bu sene çok enteresan geçiyor) -
@kemal85 şimiden lobi faaliyetlerine başla.
senatör bulmuşken. -
@kemal85 e-posta phishing olabilir. tanımadığınız kişilerden gelen e-postalar illa spam klasörüne düşecek diye bir kural yok.
Eğer gmail, hotmail, yahoo vb. web-tabanlı bir e-posta sunucusu üzerinde bir e-posta adresiniz varsa bu tip iletiler zaman zaman hepimize geliyor.
e-mail değil ama beni telefondan "Emniyet Md. yardımcısı" aradı, "savcı" aradı, MİT'ten bile 1 arama aldım!
velhasıl bunlar olur ara sıra.
ABD, Nijerya (bi aralar çok yoğun gelirdi, amcamdan büyük miras kaldı, para yollarsan seni de ortak yaparım mirasa vs. diye e-postalar) ve İngiltere menşeili spam mesaj çok gelir.ABD göçmen vizenizi aldıktan sonra, ABD'de neler yapmayı planlıyorsunuz?
-
@yasvedev Eviniz kira mı? Kira ise o paraya zaten geçinememeniz normal. Kira değilse de zaten 50 bin kazanıp 100 binlik harcıyorsanız yine geçinemezsiniz. Kimsenin rakamı yüksek diye anlattığı da yok. Bugün memur 45 bin alıyor aylık. Arkadaş çalışmadan kira geliri ile 50K gelirden bahsediyor bu pasif gelir anlamında yüksek bir sayı. Ülkedeki 50 yaşındaki kesimin her şeyi çok bilmesinden gına geldi artık. Bi 50-60 yaşındaki çıkar telefonunu göster der. Bi 50 yaşındaki 50K para mı ulen ben 50K üstü kazanıyorum yine geçinemiyorum der. Bir de ünlem koyuyor cümlesinin sonuna Allah akıl fikir versin
. BEN BU KADAR RAHAT DEĞİLİM ULEN SİZE BU RAKAMLARI ÇOK YÜKSEK DİYE Mİ ANLATIYORLAR ULENN!!!!!!!! -
@Atlantis00 Üslubuna dikkat et önce!
-
@yasvedev Sizden küçük kişilere örnek davranışlar sergileyin o zaman. '' 50 bin liranın yüksek bir rakam olduğunu düşünmüyorum, ben daha fazlasını almama rağmen zar zor geçinebiliyorum. Bende hedefinizi yüksek tutmalısınız diyebilirsiniz mesela '' ben bu kadar rahat değilim, size bu rakamları çok yüksek diye mi anlatıyorlar!!'' bunu demek yerine. Maalesef gençlerin neden bu ülkeden gitmek istemesinin örneklerinden birisiniz hiç kusura bakmayın. Daha fazla da tartışmayacağım başarılar
-
@kemal85 Cn da iyi gelmiş, keşke benımki de öyle olsaydı.
-
@yasvedev Hocam şöyle bir durum var maaşınız 200 bindir emekli oldunuz 50 bine düşer o para size yetmez. Sizin harcamalarınız yaşamınız ona göredir siz kaliteli yaşamaya alışmışsınızdır ancak hiç parası olmayan birine yada asgari ücretliye 50 bin çok gözükebilir. 50 bin malesef günümüzde çok yüksek bir para değil örneğin 30 sene çalıştınız emekli oldunuz canınız hafta sonu tekneyle balığa çıkmak istiyor 50 bin gelir ile bir tekne almayı bırakın teknenin marina kirasını dahi ödeyemezsiniz ancak avrupadaki adam bunu çok rahat yapabilir. Alım gücü çok önemli hayat standardı çok önemli
Ben tek yaşayan kadınım benim aylık gıda masrafım sadece 10 bin. Her hafta markete gidiyorum 2 poşet dolduruyorum 2 3 bin gidiyor. 2 parça tişört alsam 1000 tl gidiyor. Sadece bir adet orta kalite makyaj malzemesi 500tl olmuş. Evin aidatı merkezi sistemi ıvır zıvır diyince ay sonu çıkan para çok oluyor. Ben 50 bin ile geçiniyorum ancak yarın öbür gün sevgilimle evleneceğim o zaman bu ülkede yaşasam tek maaş 50 bin olsa hayatta yetmez. Ama bu durum da kişiden kişiye değişir kimi kadın senede 10 tane elbise alır kimi kadın 100 tane alır mutlu olur
-
@rnc sorma artık kendi cocuma küçük gelmeye başladım :)) eb3 o kadar uzun sürüyor ki bazen ne işin var elin kapitalist çöplüğünde, lanet olasıca federallerin elinde diye söylenmiyor değilim. sonra gündeme bakınca geçiyor tabii :))
-
@mikael Biz kazandık ama 45K sıra numarası. Bu yüzden kazanmak kadar Case numarası da önemli
yani aslında kazanmamış gibiyiz bu sene de .Bu yüzden 2027 tekrar başvuracağız 
-
@dogan28, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@kemal85 Cn da iyi gelmiş, keşke benımki de öyle olsaydı.
Herkes dosya taşı diyor bana ama senin numaranı da görünce bir hak vermedim değil. Acaba Ashley hanıma yazıp araya millet vekili tanıdık sokayım mı, diyorum ama Amerika da öyle olmuyor sanırım.

-
@kemal85 dosyanızı taşımazsanız sürecinizi yakarsınız, amerikaya gitmeyi göze aldıysanız mülakatınız için de bir miktar dişinizi sıkıp en rahat nereden alınıyorsa oraya dosyanızı taşıtmanız lazım, benim mülakatım mars da olsun gidip almaya çalısırdım.
-
@dogan28 hazır mail örneği buldum onu düzenlemeye başladım aslında, hangi konsolosluk diye araştırıyordum bir çok konu var, hepsine yazın hangisi cevap verirse denmiş, viyana en iyisi tavsiye ediliyor ama schengen vizesi almak greencard dan daha zor sanki, vize istemeyen yerlerin çoğu dünyanın en uzak yerleri filan çok karışık ama elimden geleni yapıyorum. Birde kcc'den mail gelmeden dosya taşıma için siz mail atın darlayın konsolosları diyorlar. Yaklaşık 5 gün form doldurmaya uğraştım şimdi dosya nasıl taşınıyor filan umarım olacak.

-
@kemal85 Bir mail taslağı hazırlayın her hafta farklı kıtaları deneyin
Örnek veriyorum bu hafta tüm afrikadaki konsolosluklara atın, haftaya asyadakilere, sonraki hafta güney amerikadakilere vs vs illa ki bir yer kabul edecek dosyanızı. Ucuza bilet bulursunuz konaklamayı da airbnb yada bookingden halledersiniz. Dosya taşımak için vereceğiniz 3 5 bin doları abd de 1 2 ayda kazanırsınız zaten gözünüzde büyütmeyin kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez lafını hatırlayın
-
1996'dan beri DV cekilisine katiliyorum. Sanirim cekilisin ikinci yiliydi. Posta ile basvurulan yillarda gozum hep buyuk sari zarf aradi posta kutumda. Bir kez (DV-2005) esim kazandi, ama case numaramiz buyuktu, sira gelmedi. Tarihteki ilk sira gelememe durumu o yildi. Son aya kadar sabirla bekledik. "Nasil olsa ABD'ye gidecegiz" diye cok keyifli bir yil gecirdik.
2018'de (47 yasinda) ABD'ye yerlestik, is vizesi ile. 5 yilin ardindan green card alabilecek durumdaydik ve 2024'te aldik. Neredeyse 30 yilin ardindan cekilise katilmadigim ilk yil 2024 oldu. 30 yil her sene basvurmus olsam da, asla bir tutku degildi benim icin. Acaba 30 sene once genc yaslarda gelmis olsaydim nasil bir hayatimiz olurdu bilmiyorum. -
@kemal85 selamlar, niye konsolosluklara mail atmayi dusunuyorsunuz ki? Henuz daha sureciniz baslamamisken dosyanizi kcc araciligiyla dilediginiz konsolosluga tasiyabilirsiniz. Henuz sureciniz baslamamisken vakitnizi eski donemlerin deneyimlerini okuyarak gecirmenizi ve konsolosluklarin performansini analiz ederek gecirmenizi tavsiye ederim, boylelikle hangi ulke olacagina karar verip sonrada tasima islemini yapabilirsiniz. Bol sanslar.
-
@Karagoz O büyük sarı zarf bizim eve geldi zamanında babamın adına; ama bir işe yaramadı, çünkü ben 21 yaşını doldurmuş durumdaydım. Bizimkilerin o zamanki TR'deki iş durumlarından dolayı zaten göçme niyeti yoktu; bütün hikaye bana göçmen vizesi almak ve sonrasında da resident olarak daha ucuza bir "state university"de eğitim alabilmemdi... Sonuçta, bir sürü seçeneği deniyor, çabalıyoruz hayatta. Bazıları oluyor, bazıları olmuyor. Bazıları da beklediğimiz veya istediğimizden farklı bir zamanda/şekilde oluyor. Çabayı gösterip gerisini Allah'a bırakmak belki de en doğrusu...
H1-B ile mi gittiniz? ABD'deki şi yaşamı beklentilerinizi karşılıyor mu? TR'de kalsaydık daha iyiydi dediğiniz anlar oluyor mu? Sevgilerle,
Benzer Başlıklar
129
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k