Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Dün rutin mail kontolü yapıyordum bir mail var postam da moody.senate.gov uzantılı, oha bu ne hız konsolosluk çalıyor herhalde dedim, mail i açtım Ashley Moody diye biri senatör adayı olmuş florida da bana oy ver diyor, ablam bu ne hız dur daha gelmedim, geleyim söz sana vericem. 🙂 Başka böyle mail alan var mı çok merak ediyorum.

• @kemal85 Mailini nerden bulmuş hemen 🥁

• @Onurfidan 50 bin üzerni emekli maaşı alıyorum. birikmişimde var. Ama eşim çalışmasa ben geçinemem ve ben bu kadar rahat değilim, size bu rakamları çok yüksek diye mi anlatıyorlar!

• @Kekw, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@kemal85 Mailini nerden bulmuş hemen 🥁

ne biliyim daha önce hiç yurtdışına çıkmadım, Ashley diye biriyle de tanışmadım, yani tanışsam hatırlardım herhalde, enteğesan. 🙂 (bu sene çok enteresan geçiyor)

• @kemal85 şimiden lobi faaliyetlerine başla. 🙂 senatör bulmuşken.

• @kemal85 e-posta phishing olabilir. tanımadığınız kişilerden gelen e-postalar illa spam klasörüne düşecek diye bir kural yok.
    Eğer gmail, hotmail, yahoo vb. web-tabanlı bir e-posta sunucusu üzerinde bir e-posta adresiniz varsa bu tip iletiler zaman zaman hepimize geliyor.
    e-mail değil ama beni telefondan "Emniyet Md. yardımcısı" aradı, "savcı" aradı, MİT'ten bile 1 arama aldım! 🙂 velhasıl bunlar olur ara sıra.
    ABD, Nijerya (bi aralar çok yoğun gelirdi, amcamdan büyük miras kaldı, para yollarsan seni de ortak yaparım mirasa vs. diye e-postalar) ve İngiltere menşeili spam mesaj çok gelir.

ABD göçmen vizenizi aldıktan sonra, ABD'de neler yapmayı planlıyorsunuz?

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@yasvedev Eviniz kira mı? Kira ise o paraya zaten geçinememeniz normal. Kira değilse de zaten 50 bin kazanıp 100 binlik harcıyorsanız yine geçinemezsiniz. Kimsenin rakamı yüksek diye anlattığı da yok. Bugün memur 45 bin alıyor aylık. Arkadaş çalışmadan kira geliri ile 50K gelirden bahsediyor bu pasif gelir anlamında yüksek bir sayı. Ülkedeki 50 yaşındaki kesimin her şeyi çok bilmesinden gına geldi artık. Bi 50-60 yaşındaki çıkar telefonunu göster der. Bi 50 yaşındaki 50K para mı ulen ben 50K üstü kazanıyorum yine geçinemiyorum der. Bir de ünlem koyuyor cümlesinin sonuna Allah akıl fikir versin 😄. BEN BU KADAR RAHAT DEĞİLİM ULEN SİZE BU RAKAMLARI ÇOK YÜKSEK DİYE Mİ ANLATIYORLAR ULENN!!!!!!!!

• @Atlantis00 Üslubuna dikkat et önce!

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@yasvedev Sizden küçük kişilere örnek davranışlar sergileyin o zaman. '' 50 bin liranın yüksek bir rakam olduğunu düşünmüyorum, ben daha fazlasını almama rağmen zar zor geçinebiliyorum. Bende hedefinizi yüksek tutmalısınız diyebilirsiniz mesela '' ben bu kadar rahat değilim, size bu rakamları çok yüksek diye mi anlatıyorlar!!'' bunu demek yerine. Maalesef gençlerin neden bu ülkeden gitmek istemesinin örneklerinden birisiniz hiç kusura bakmayın. Daha fazla da tartışmayacağım başarılar

• @kemal85 Cn da iyi gelmiş, keşke benımki de öyle olsaydı.

• ⭐⭐⭐

@yasvedev Hocam şöyle bir durum var maaşınız 200 bindir emekli oldunuz 50 bine düşer o para size yetmez. Sizin harcamalarınız yaşamınız ona göredir siz kaliteli yaşamaya alışmışsınızdır ancak hiç parası olmayan birine yada asgari ücretliye 50 bin çok gözükebilir. 50 bin malesef günümüzde çok yüksek bir para değil örneğin 30 sene çalıştınız emekli oldunuz canınız hafta sonu tekneyle balığa çıkmak istiyor 50 bin gelir ile bir tekne almayı bırakın teknenin marina kirasını dahi ödeyemezsiniz ancak avrupadaki adam bunu çok rahat yapabilir. Alım gücü çok önemli hayat standardı çok önemli

Ben tek yaşayan kadınım benim aylık gıda masrafım sadece 10 bin. Her hafta markete gidiyorum 2 poşet dolduruyorum 2 3 bin gidiyor. 2 parça tişört alsam 1000 tl gidiyor. Sadece bir adet orta kalite makyaj malzemesi 500tl olmuş. Evin aidatı merkezi sistemi ıvır zıvır diyince ay sonu çıkan para çok oluyor. Ben 50 bin ile geçiniyorum ancak yarın öbür gün sevgilimle evleneceğim o zaman bu ülkede yaşasam tek maaş 50 bin olsa hayatta yetmez. Ama bu durum da kişiden kişiye değişir kimi kadın senede 10 tane elbise alır kimi kadın 100 tane alır mutlu olur

• @rnc sorma artık kendi cocuma küçük gelmeye başladım :)) eb3 o kadar uzun sürüyor ki bazen ne işin var elin kapitalist çöplüğünde, lanet olasıca federallerin elinde diye söylenmiyor değilim. sonra gündeme bakınca geçiyor tabii :))

• @mikael Biz kazandık ama 45K sıra numarası. Bu yüzden kazanmak kadar Case numarası da önemli 😞 yani aslında kazanmamış gibiyiz bu sene de .Bu yüzden 2027 tekrar başvuracağız 😞

• @dogan28, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@kemal85 Cn da iyi gelmiş, keşke benımki de öyle olsaydı.

Herkes dosya taşı diyor bana ama senin numaranı da görünce bir hak vermedim değil. Acaba Ashley hanıma yazıp araya millet vekili tanıdık sokayım mı, diyorum ama Amerika da öyle olmuyor sanırım. 😃

• @kemal85 dosyanızı taşımazsanız sürecinizi yakarsınız, amerikaya gitmeyi göze aldıysanız mülakatınız için de bir miktar dişinizi sıkıp en rahat nereden alınıyorsa oraya dosyanızı taşıtmanız lazım, benim mülakatım mars da olsun gidip almaya çalısırdım.

• @dogan28 hazır mail örneği buldum onu düzenlemeye başladım aslında, hangi konsolosluk diye araştırıyordum bir çok konu var, hepsine yazın hangisi cevap verirse denmiş, viyana en iyisi tavsiye ediliyor ama schengen vizesi almak greencard dan daha zor sanki, vize istemeyen yerlerin çoğu dünyanın en uzak yerleri filan çok karışık ama elimden geleni yapıyorum. Birde kcc'den mail gelmeden dosya taşıma için siz mail atın darlayın konsolosları diyorlar. Yaklaşık 5 gün form doldurmaya uğraştım şimdi dosya nasıl taşınıyor filan umarım olacak. 😕

• ⭐⭐⭐

@kemal85 Bir mail taslağı hazırlayın her hafta farklı kıtaları deneyin

Örnek veriyorum bu hafta tüm afrikadaki konsolosluklara atın, haftaya asyadakilere, sonraki hafta güney amerikadakilere vs vs illa ki bir yer kabul edecek dosyanızı. Ucuza bilet bulursunuz konaklamayı da airbnb yada bookingden halledersiniz. Dosya taşımak için vereceğiniz 3 5 bin doları abd de 1 2 ayda kazanırsınız zaten gözünüzde büyütmeyin kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez lafını hatırlayın

• 1996'dan beri DV cekilisine katiliyorum. Sanirim cekilisin ikinci yiliydi. Posta ile basvurulan yillarda gozum hep buyuk sari zarf aradi posta kutumda. Bir kez (DV-2005) esim kazandi, ama case numaramiz buyuktu, sira gelmedi. Tarihteki ilk sira gelememe durumu o yildi. Son aya kadar sabirla bekledik. "Nasil olsa ABD'ye gidecegiz" diye cok keyifli bir yil gecirdik.
    2018'de (47 yasinda) ABD'ye yerlestik, is vizesi ile. 5 yilin ardindan green card alabilecek durumdaydik ve 2024'te aldik. Neredeyse 30 yilin ardindan cekilise katilmadigim ilk yil 2024 oldu. 30 yil her sene basvurmus olsam da, asla bir tutku degildi benim icin. Acaba 30 sene once genc yaslarda gelmis olsaydim nasil bir hayatimiz olurdu bilmiyorum.

• ⭐⭐

@kemal85 selamlar, niye konsolosluklara mail atmayi dusunuyorsunuz ki? Henuz daha sureciniz baslamamisken dosyanizi kcc araciligiyla dilediginiz konsolosluga tasiyabilirsiniz. Henuz sureciniz baslamamisken vakitnizi eski donemlerin deneyimlerini okuyarak gecirmenizi ve konsolosluklarin performansini analiz ederek gecirmenizi tavsiye ederim, boylelikle hangi ulke olacagina karar verip sonrada tasima islemini yapabilirsiniz. Bol sanslar.

• @Karagoz O büyük sarı zarf bizim eve geldi zamanında babamın adına; ama bir işe yaramadı, çünkü ben 21 yaşını doldurmuş durumdaydım. Bizimkilerin o zamanki TR'deki iş durumlarından dolayı zaten göçme niyeti yoktu; bütün hikaye bana göçmen vizesi almak ve sonrasında da resident olarak daha ucuza bir "state university"de eğitim alabilmemdi... Sonuçta, bir sürü seçeneği deniyor, çabalıyoruz hayatta. Bazıları oluyor, bazıları olmuyor. Bazıları da beklediğimiz veya istediğimizden farklı bir zamanda/şekilde oluyor. Çabayı gösterip gerisini Allah'a bırakmak belki de en doğrusu...

H1-B ile mi gittiniz? ABD'deki şi yaşamı beklentilerinizi karşılıyor mu? TR'de kalsaydık daha iyiydi dediğiniz anlar oluyor mu? Sevgilerle,

Benzer Başlıklar

• 30813
  • 21391
  • 6
  • 22394
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |