Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Merhaba,
    29 Nisan 2025 Salı günü sabah saatlerinde vize görüşmemizi ailecek yapmıştık .Görüşmemiz güzel geçti ve tebrikler, vizeniz onaylandı denilmişti.

Sonraki günlerde https://ceac.state.gov/ceac/ adresinden vize durumunu sorgulayınca, ilerleyen günlerde Administrative Processing -> Ready -> Administrative Processing -> Issued şeklinde bir sıralama ile değişti. En son 5 Mayıs 2025 Pazartesi vize Issued oldu ve aynı zamanda PTT gönderi mesajı sms olarak tüm aile bireylerine ulaştı.

Bugün de pasaportlar vize basılmış halde ve girişte teslim edeceğimiz zarflarla birlikte elimize ulaştı. Artık muayene tarihinden itibaren 6 ay içinde ülkeye giriş yapmamız gerekiyor. Tahmini giriş tarihimiz Haziran sonu ya da Temmuz başı şeklinde olacak.

Tüm süreç takip edenlerin en kısa zamanda hedeflerine ulaşmasını dilerim.

• @finalhope tebrik ederim hocam

• @finalhope Tebrikler, darisi basimiza

• @meke teşekkür ederim. Darısı en kısa zamanda başınıza olsun.

• @Youmut teşekkür ederim. Imzanizda süreciniz olmadığından hangi aşamada olduğunuzu göremiyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

• @finalhope Tebrikler Darisi bekleyenlerin basina

• @finalhope tebrikler hayırlı olsun...

• @biophys teşekkür ederim. Darısı başınıza olsun.

• @begumm teşekkür ederim. Vize görüşmenizin güzel geçmesini dilerim.

• @okokok hocam yoğunluktan sizin mesaja cevap yazmamışım, kusura bakmayınız.

Sizinle birlikte 1-2 haftalık fark ile Kasım ayından itibaren süreci götürdük. Sizin EB1A I-140 onay süreniz bence efsanedir 🙂 bu forum daha hızlısını görmemiştir.

Ayrıca sürece olan hakimiyetiniz, bilgisayar bilginiz, konuları en ince ayrıntısına kadar ele almanız, farklı bakış açıları ile olayları değerlendirmeniz bir harika.

Sizin de bu ay sonundaki vize görüşmenizi başarıyla geçirmenizi ve bir an önce vizenize ulaşmanızı diliyorum.

İyi ki varsınız.

• @finalhope değerli hocam, mesajınız beni gerçekten mutlu etti. Süreci sizinle birlikte yürütmek benim için çok değerliydi. Öncü kuvvet olarak deneyimlerinizden çok şey öğrendim, benim için büyük bir fırsattı.

Sizin yol göstericiliğinizle süreç çok daha hızlı ve verimli geçti. Umuyorum ki vize görüşmemiz de sorunsuz geçer ve Amerika’ya giriş ve sonraki süreç hakkında plan yapmaya devam ederiz.

• @finalhope hocam henüz bilgi edinme aşamasındayım. dosyamı güçlü bir şekilde toplayıp NIW başvurusu yapmayı planlamaktayım. O yüzden imzamda süreç mevcut değil.

• @finalhope Hocam tebrik ederim, hayırlı olsun.

• @NNDDD çok teşekkür ederim hocam.

• @ex-scientist merak eden olduysa diye güncelleyeyim: tam 9 gün sonra e-mailimize tamamladığımız eksik evrak için olumlu dönüş yapıldı ve 10. gün vize basıldı (issued) olarak statümüz güncellendi. Umarım pasaportlar da kazasız belasız ulaşır 🙂 . Herkese sabırlı ve güzel sonlu bekleyişler diliyorum.

• Merhabala, EB2-NIW başvurum bugün itibariyle onaylandı. bir konuda yardım istiyorum. 10 yıllık turist vizem var. haziran ayında 10 günlük ABD seyahati yapacağım. gümrükte herhangi bir sorun yaşarmıyım? yani bu süreç türist vizesiyle seyahatimde bir sorun oluşturur mu?

• @mmeder Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Ben şu an Amerikadayım (1 haftalığına geldim), Kasım 2024 başı da giriş çıkış yapmıştım (yine 1 hafta). Hiçbir sorun, sorgu sual yaşamadım.

EB-2 NIW
    PD: 8/8/2023
    I-140 approved: 29/08/2023
    DQ: 22 March 2024

• Merhabalar henuz cok vakit var ama bu formda hic denk gelmedim, bazi yerlerde okudugum icin soruyorum, eger kendi ulken disinda 1 Senden fazla kaliissa o ulkeden de adli sicil kaydi isteniyor diye okumustum, bu dogru mu, ve bu kaydi ilgili ulkenin konsoloslugundan mi aliyoruz? Bir bilgisi olan var mi?

• @pelinoaydin çok teşekkür ederim

• @biophys Merhaba, benim böyle bir durumum vardı. Biraz uzun bir prosedürü var maalesef. USCIS sayfasında etraflıca açıklıyor. Önce, kaldığınız ülkeye ve şehre ait bu işi yapan bizdeki noter gibi firmaların isimleri var sayfada, bunlardan birini seçip bu iş için para yatırıyorsunuz. Onlar sizi yönlendiriyor , parmak izinizi emniyette aldırıyorsunuz, onun önce dijital halini gönderiyorsunuz, onay verirlerse yani doğru alınmışsa onlar işleme başlıyor sonra da aslını gönderiyorsunuz. Onlar bu bilgileri ülkedeki tüm polis teşkilatı ile paylaşıp, orada kaldığınız zaman diliminde herhangi bir suça karışıp karışmadığınızı bu parmak izi bilginize göre araştırıyorlar. Size bu konuda bizdeki adli sicil kaydı gibi bir yazı gönderiyorlar. Tüm bunlar zaman alıyor, benim DQ olma sürecim bu nedenle biraz uzamıştı hatta. Naçizane önerim, erken gibi düşünmeyin ve araştırmaya başlayın bence. Kolaylıklar diliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |