Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.2k 488 205.1k 495
  • ⭐⭐

    @lamak-sadla EB-3 Vizesi, Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışma ve kalıcı oturma izni (Green Card) almak isteyen yabancılar için düzenlenen "Employment-Based Third Preference" yani "İstihdama Dayalı 3. Öncelik" göçmen vizesidir.

    Alttaki konuyu gözden geçirin daha detaylı bilgi akışı olur
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari?page=1


  • 20 bin dolara bi okul ile de gidilmez mi? Niye sansa birakiyorsunuz ki..


  • @lamak-sadla okulla ABD'ye gitmek size "green card" yolunu direkt olarak açmıyor. Trump'ın "ABD'de üniversite bitiren yabancılara green card vereceğim" vaadi henüz hayata geçmedi.


  • @sinatra35 o dediginiz yol da da sponsor bulmaniz gerekmiyor mu ne farki var ki?


  • @lamak-sadla 20 bin dolara anca dil okulu olur üniversite filan senelik mim 30 bin dolar bu parayla bir sene anca kira temel ihtiyaç karşılanır abd de


  • @lamak-sadla fark şu: o yolun sonunda size yasal oturma ve çalışma izni sağlayan conditional green card veriliyor.
    Öğrenci olarak gittiğinizde öğreniminizi tamamladıktan en geç 1 yıl sonra ABD'yi terk etmeniz gerekir eğer statünüzü devam ettirecek veya değiştirecek bir durum (mesela bir işyerinin size iş teklifinde bulunup kendi avukatlık şirketi üzerinden size uygun çalışma vizesi için başvurup ve de siz daha işe başlamadan peşin olarak sizin yasal durumunuz için harcama için gönüllü olması ve sizin yasal durumunuzun kesinleşmesine kadar o kadroyu bekletmeye istekli olması gibi) olmazsa.


  • @ari-luli bu sene bu sene diye diye eb3 bekleme sürecini kaybedersiniz. Bazen hiç beklemediğiniz anda güzellikler karşınıza çıkar hem. Biz çekilişi kazandığımızda eşimle birlikte ağustostaki J1 vize randevumuzu bekliyorduk mesela programın ödemesini yapmayı beklediğimiz haftada kazandığımızı öğrendik


  • Bu ileti silindi!

  • eb3 ile ugrasacaginiza gidin kanada'da 2 yillik kolej okuyup 3 yillik calisma izni alin. express entry ile puaniniz yeterliyse oturum alirsiniz.


  • @Emre-Kurtulmuş vallahi aynı şekilde düşünüyorum sizinle Emre bey bekleye bekleye geç kalacağım ve bunu istemiyorum geç kalmak istemiyorum daha fazla ben bir hafta oldu öğreneli yoksa böyle 2 3 sene önce bilmiş olsaydım o zaman elimde param da vardı hazırdı bir 14.000 $’a yakın birikimim de vardı o zaman başvurur belki şimdiye bir ümit gelmiş olurdum sadece dv lottery beş bağlamamış olurdum zaten bunun da pişmanlığı içerisindeyim o yüzden daha fazla geç kalmayıp sürece inşallah bu hafta dahil olmak istiyorum hayırlısı nasip ne olur bilemeyiz sürprizlere açığız ama güzel sürprizlere nasipte varsa da artık hayırlısı deyip geçeceğiz yani bir şekilde Allahın izniyle gelelim hani en hızlı şekilde en kolay şekilde Lottery de olur eb3 de olur hepsine açığım 🙃


  • @lamak-sadla bunla ilgili bilgim yok ancak başka yere gidip para harcamaktansa 3 4 yıl bekleyip birikim yapıp daha emin bir şekilde ilerlemek bana daha iyiymiş gibi geliyor


  • @ari-luli iste o birikimi yaptiktan sonra nasil kullanacaginiz onemli. Bence Amerika icin en mantikli yol, ogrenci yastaysaniz ogrencilik. Green card cekilisi tamamen fasa fiso. Cikmayacak birsey. Olmayacak birsey. Milli piyangoyu tutturma olasiligi ile ayni.

    Zaman herseyden onemlidir. 4 yil sonra bu dusuncede olmayacaksiniz. Cunku insan yas aldikca hareket kabiliyeti azalir. Daha gercekci olur ve garantici davranir. Amerika olmasin Kanada olsun. Kanada olmasin, Avustralya olsun. Bence cok parasi olmayan bi insan hangi secenek onun icin mumkunse ona yonelmeli. Ben Kanada istiyordum Kanada oldu ama ben tum Avrupa'yi da arastiriyordum. Hangi yol daha yakinsa onu tercih ettim. Siz de bence kendi durumunuza bakarak buna yonelin.


  • @lamak-sadla öğrencilik noktası biraz sıkıntılı bence. Çünkü sonucu greencarda varan bir yöntem değil göçmen olmayan vize statüsünde kalacaksınız tek imkanınız o dönemde karşınıza birinin çıkması ve evlenmeniz seçeneği kalacak. Yasal olarak çalışma hakkınız olmayacak bu dönemde tam zamanlı olarak vs.
    Ama bildiğim kadarıyla kanadada öğrencilik durumu sonrasında oturum hakkına dönüştürülebiliyor belli şartlar altında. Tabii ki bu şartları karşılamanın zorluğu kişinin profiline göre değişecektir


  • @Emre-Kurtulmuş Dogru ama dunyada garanti diye birsey yok. Burada green card hakki kazanip mulakata giremeyenler bile var. Amerika'ya bir cok insan gidiyor ve bir sekilde kalabiliyorlar. Is buluyorlar ki amerika surekli isciye ihtiyac duyuyor. Onlar yapabiliyorsa sizde onlari izleyeceksiniz. Bos bos pc basinda oturmak yerine soracak sorusturacaksiniz. Zor birseye kolay yoldan ulasmak greencard'da oldugu gibi imkansiza yakin.

    Kanada'da ki sistem dediginiz gibi 2 yil okuyorsunuz ve 3 yil tam zamanli calisma hakki veriyorlar. Yani ulkede bilfiil 5 yil sureniz olacak. Bu surede express entry sistemi ile oturum alma sansiniz var. Genel olarak ingilizce testinden aldiginiz puan(IELTS-TOEFL vs), kanada is deneyimi, egitim, yas, fransizca bilgisi varsa ekstra puan olarak ekleniyor. Universitelerde ki çan sistemi gibi. Suan puanlar çok düşük değil. Ama en azindan yolunuz belli.


  • @lamak-sadla garanti bir şey var demedim zaten ama bütçesi olan kişi için eb3 vizesi öğrenciliğe göre daha mantıklı çünkü yolun sonunda bir imkanınız olduğunu biliyorsunuz


  • @lamak-sadla eğitimle alakalı geçişlerde hiçbir bilgim yok maliyetinin 20 bin dolar on üstünda olduğunu düşünüyorum belki yanılıyorum şu an için eb3 en mantıklı yol geliyor o yüzden oradan ilerleyeceğim geç olsun güç olmasın o sürece kadar kendimi geliştiririm biraz daha birikim yaparım dili geliştiririm belki çeşitli kurslara katılıp sertifikalar alırım ABD de iyi bir cv ile iyi işlerde çalışmak için yatırım olur.


  • @Emre-Kurtulmuş bende öyle düşünüyorum


  • @sinatra35 Bilgiler için teşekkür ederiz.

    "Bir de en az 10 bin dolar harcama ile başlanabilen daha farklı yollar var"
    Bunu biraz daha açar mısınız?


  • @lamak-sadla Bizim iş yerinde bir büyüğümüz vardı, o da bu tarz şeyler diyordu. Bir çok akrabası oraya gitmiş kurtarmış kendini. (yıllar önce)

    Sizin bahsettiğiniz 2 yıllık kolej ve diğer masraflar ne kadar tutar?


  • Bu sene üniversite işi yandı, seneye anca girebilirim. o zamana kadar köşeye 10-20 bin dolar koyarım diye düşünüyorum. Çekiliş, WAT, hangisi olursa artık.


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ayvalik10A
    @kaanada84 yanlış başlıkta bu soruyu soruyorsun sana buradan kimse cevap yazmaz çünkü her sorunun sorulacağı başlık bulunmaktadır. Bu aşağıdaki sayfayı okursan aklında olan olmayan tüm soruların cevabını bulacaksın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/16504
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum