Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar,

DV2026'yı düşük case numarası ile kazandım. Eşimle birlikte DS260 formunu dolduracağız ancak aklımıza takılan bir soru/sorun var. O da şöyle ki;

-Eşimin ve benim kendi şahış işletmelerimiz mevcut. Bağkurlu (4B )olmak istemediğimiz için birbirimizin şirketinde 4A sigortalı çalışan olarak yüksek primden göstermiştik. Ancak arka planda kendi işletmelerimiz üzerinden gelir elde etmeye devam etmiştik. DS260 formunu doldururken kendi işletmemi mi yazmalıyım yoksa eşimin şirketinde sigortalı olduğum için onun şirketini o da benim şirketimi mi yazmalı? Bu durum hakkında yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederiz.

• @gnollzy, içinde söyledi: DV2026 - DS260 Formu Geçmiş İş Deneyimi Hk.

Merhabalar,

DV2026'yı düşük case numarası ile kazandım. Eşimle birlikte DS260 formunu dolduracağız ancak aklımıza takılan bir soru/sorun var. O da şöyle ki;

-Eşimin ve benim kendi şahış işletmelerimiz mevcut. Bağkurlu (4B )olmak istemediğimiz için birbirimizin şirketinde 4A sigortalı çalışan olarak yüksek primden göstermiştik. Ancak arka planda kendi işletmelerimiz üzerinden gelir elde etmeye devam etmiştik. DS260 formunu doldururken kendi işletmemi mi yazmalıyım yoksa eşimin şirketinde sigortalı olduğum için onun şirketini o da benim şirketimi mi yazmalı? Bu durum hakkında yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederiz.

Lütfen sürecinizle ilgili sorulara cevap alabilmek için ilgili başlığı kullanın. ⬇

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları

• Sorunuza cevap değil ama dikkatimi çeken bir durum var ileride başınızı ağrıtabilir. İşletmeniz varsa 4B açmak zorundasınız kaçamazsınız 🙂 4A ve 4B hızmet donemlerınız emeklılık zamanınız geldıgınde cakıstıgı gorulecek ve 4A ıcın varsa odedıgınız primler iade edilerek 4B den emeklılık sureclerınız devam edecektir. Primler de once 4b vadesını doyurur sonra kalan varsa ıade edılır. Bunlar hep bilgi. Yaptığınız işlemden konulara hakım oldugunuz anlasılıyor. eğer SGK bu durum anlamadı ise emeklılık dılekcenızle bırlıkte ıncelenıp sorun cıkartma ıhtımalı var.

Gerçi umarım randevu alır ve gidebilirsiniz. Sonra buradaki emeklilik çok da önemli olmayacak bir hayatınız olur.

Tebrikler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gnollzy soru sormak icin yeni baslik olusturmayin!

• Kilitlendi  crazycells crazycells 
  • Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci bölümünden taşındı  crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |