Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Biyometrik randevu


  • Merhaba,
    Temmuz sonu gibi US'e ilk girişimizi yapıp 2 hafta kaldık ve geri geldik, geldiğimiz tarihten beri de cardlar için verdiğimiz adresteki arkadaşları (şimdilik İstanbuldalar ama evde bir tek baldızı kalmış orada) kartlar konusunda tetikte olmalarını rica edip durduk. Amma velakin eşimin kartı ve 2 kızımın biyometrik randevusu haftalar önce geldiği halde daha yeni haberimiz oldu.

    Öncelikle yeni randevu alabilmek için bir numara verilmiş ancak,
    Türkiyede de USCIS ofisi olduğunu biyometric collection yaptıklarını gördüm, randevumu Türkiyede gerçekleştirebilirmiyim bu konuda bilgisi olan var mı?

    Teşekkür ediyorum şimdiden.


  • @jtcarlos, içinde söyledi: Biyometrik randevu

    Merhaba,
    Temmuz sonu gibi US'e ilk girişimizi yapıp 2 hafta kaldık ve geri geldik, geldiğimiz tarihten beri de cardlar için verdiğimiz adresteki arkadaşları (şimdilik İstanbuldalar ama evde bir tek baldızı kalmış orada) kartlar konusunda tetikte olmalarını rica edip durduk. Amma velakin eşimin kartı ve 2 kızımın biyometrik randevusu haftalar önce geldiği halde daha yeni haberimiz oldu.

    Öncelikle yeni randevu alabilmek için bir numara verilmiş ancak,
    Türkiyede de USCIS ofisi olduğunu biyometric collection yaptıklarını gördüm, randevumu Türkiyede gerçekleştirebilirmiyim bu konuda bilgisi olan var mı?

    Teşekkür ediyorum şimdiden.

    Sayin@jtcarlos, biyometrik randevusu cok sinirli durumlar icin TCde gerceklestirilebilmektedir ve bu genelde multeci isleri ile ilgilidir. Size linki gonderiyorum. https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/international-offices/turkey-uscis-ankara-field-office Siz orada belirtilen emaile yazip bunun mumkun olup olmayacagini ogrenebilirsiniz.  [email protected]. ABDdeki randevunun tarihini degistirip baska bir tarihe alabilirsiniz.  3 Mayis 2024te bu konuda Ankarada acilan yeni USCIS ofisi ile ilgili bir haber paylasmistik. https://www.facebook.com/muslulaw


  • @Claudia-J-Muslu Cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum, bir suredir yazisiyorduk ve randevu tarihi gonderdiler dun en sonunda.


  • Biyometrik randevu bilgilerinizi postaladık diye mail geldi uscis'den bes gun once ama posta hala bize ulaşmadı. USCIS ofisine ulaşmalı miyiz yoksa posta gelmesini mi beklemeliyiz? ortalama kaç gun sonrası icin parmak izi randevusu veriliyor bir de bunu sormak istedim


  • Merhabalar,

    Yukarıdakina benzer durum bizim de başımıza geldi. 11 Nisan'da ilk girişimizi yaptık ve 1 hafta kalıp geri döndük. Şimdi 12 Mayıs tarihine biometric randevusu iletildi. Bu randevuda yapılacak işlemi Ankara USCIS ofisinde yaptırmak mümkün müdür?


  • @orhanere, içinde söyledi: Biyometrik randevu

    Merhabalar,

    Yukarıdakina benzer durum bizim de başımıza geldi. 11 Nisan'da ilk girişimizi yaptık ve 1 hafta kalıp geri döndük. Şimdi 12 Mayıs tarihine biometric randevusu iletildi. Bu randevuda yapılacak işlemi Ankara USCIS ofisinde yaptırmak mümkün müdür?

    Sayin@orhanere, bu islemi yapmak icin online randevu almaniz gerekmektedir. Online randevu alabilirseniz ancak biyometrik randevuyu Ankarada yaptirabilirsiniz.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • Domestic violence

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    164 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mümine, içinde söyledi: Domestic violence Merhabalar, Sizden bir konu hakkında bilgi rica edeceğim ama vaktiniz ne zaman müsait olursa cevap verirseniz çok sevinirim. Konu şu: Benim oğlum Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green karta sahip ve vatandaşlığa başvuracakken talihsiz bir olay başina geldi. Kız arkadaşı ile inişli çıkışlı bir ilişkileri vardı ve ayrılmışlardi.Olayin olduğu gün yolda rastlaşmışlar ikisi de kendi araçlarında birbirlerine laf sataşmaları yapmışlar ve oğlum yolunda giderken 5 dakika sonra polis çevirmiş yolunu ve tutuklayıp nezarete götürmüş kız şikayet etmiş oğlumu. 3-4 saat sonra salıvermiş polis ve 4 gün sonra mahkemeye çıktı.5-6 aydır halen sürüyor mahkeme. Oğlumun 9 haftalık bir terapiye gitmesine karar vermişler. Acaba bu terapi sonrasında ceza almazsa vatandaşlık işleminde dezavantajı olur mu İnanın o kadar canım sıkkın ki kız bir sürü iftiralar attı Yanıtlarsanız çok sevinirim. Sayin@mumine, mahkeme karari bu konuda onemli olacaktir. Karar cikmadan bu konuda gorus bildirmek uygun olmaz. Bu konu her nekadar dezavantaj olsa da, vatandasliga basvurmadan son 5 yil icinde olmadi ise (yani vatandasliga basvurmasi icin daha uzun sure beklemesi gerekebilir) veya bazi istisnalara giriyorsa ( bir kisi suc isleyip ceza gordu ise veya sucu affedildi ise bir takim kanuni istisnalara tabi olup vatandasliga basvurmasi sozkonusu olabilir) bu konu vatandas olmasina engel olmayabilir. Vatandaslik icin oglunuzun bir gocmenlik avukati ile calismasini tavsiye ederim. Bu savunmalar gerekiyorsa basvuru ile beraber yapilmasi uygun olur. Ayrica basvurunun good moral character(iyi vatandas oldugunu gostermek) acisindan daha guclu delillerle kuvvetlendirilmesi gerekecektir.
  • 0 Oy
    3 İleti
    172 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet-Emin-Baris, içinde söyledi: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı Merhaba, Geçen yıl eşim, ben ve 2 çocuğumuzla birlikte green card aldık. Ben Türkiye'de çalışıyorum, eşimin Türkiye'den emekli maaş geliri var çocuklarımızın eğitimi Türkiye'de devam ediyor. Toplamda 1-2 aylık süreyle yılda 2 kez ABD'ye giriş yapıyoruz. Bu yıl için 1040, 1040s1, 1040se, f2555 ve NFBAR formlarını doldurduk. Adres olarak eşimin kardeşinin adresini kullanıyoruz. Bu durumda eyalet vergi formlarını da doldurmamız gerekiyor mu, eğer gerekiyorsa hangi formları doldurmalıyız. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sayin @Mehmet-Emin Baris, yesil kartli olarak Turkiyede calismiyor olmaniz gerekir. Eger Turkiyede hala isiniz olup hemen ABDye tasinamayacak durumdu iseniz reentry permit almanizi tavsiye ederim. Bu durumda ABDye iki yil sure ile giris yapmaniza gerek olmaz. Bunu uzatabilirsinizde. Ileride bu konu hem size ABDde giriste ve hemde vatandaslik surecinda problem yaratabilecektir. Eger reentry permit alirsaniz vergilerinizi de ona gore doldurma durumunuz olur ve henuz TCde yasadiginizi iletebilirsiniz. Vergi konusunda biz hukuki gorus bildirmiyoruz. Eyalet vergisi ve federal vergi sorumlulugu farklidir. Gocmenlik durumlari icin esas olan federal verginin verilmesidir. Hem ABD hem de TC vergi konularina hakim ve ABD ve TC arasinda cifte vergilendirmeyi onleme anlasmasi konusunda bilgili bir vergi uzmanina danismaniz uygun olacaktir.
  • J-1 vizesi bana uygun mu?

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    141 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @addictive, içinde söyledi: J-1 vizesi bana uygun mu? Merhaba, Aranızda yeniyim. Bu hafta aldığım bir iş teklifiyle ABDye göç sürecini değerlendirmeye başladım. Fazlaca araştırma yaptım ancak sürece niyet etmeden ve profesyonel destek almaya başlamadan önce temel noktaları değerlendirmek için siz değerli avukatların benim durumum için görüşlerinize başvurmak istedim. Finans alanında 13 yıllık tecrübem var ve mevcutta finans alanında bir şirkette çalışıyorum. Bu hafta gıda alanında faaliyet gösteren çok uluslu bir şirketten Florida şubelerinde istihdam edilmek üzere management trainee için sözlü teklif aldım. Bu teklifi kabul edersem; Hızlı olması için J-1 vizesi mi almalıyım? Farklı bir türe mi başvurmalıyım? J-1 vizesi alırsam bu alan için maksimum süre ne olur (18 aya kadar olduğunu okudum ancak sanırım her alanda farklı uygulanıyormuş) J-1 vizesi alarak gidersem, sürem dolmadan E-2 vizesine başvurarak geçiş yapabilir miyim? E-2 vizeye başvurabilmek için gerekli yatırım tutarı olan 100.000 USD öz sermaye mi olmalı yoksa banka kredisi dahil minimum 100.000 USD mi olmalı? E-2ye başvuramaz isem, J-1 süre bitimi sonrasında geri dönüş yapmadan J-1 waiver ile aynı şirkette çalışmak üzere L vizeye başvurabilir miyim? Sayin@addictive, J-1 vizesinin de farkli turleri bulunmaktadir. J-1 vizesi alacaksaniz not subject to 2 year home residency olduguna dikkat ediniz, aksi halde ABDde kalma durumunuz olursa isleriniz cok zorlasir. Genelde ABD icinde vizeden vizeye gecis yapabilirsiniz. Ama her vize arasi gecis yapmak mumkun degildir. Gecis yapacaginiz vize turlerine gore durumu degerlendirmek gerekecektir. ABD icinde 100,000 USDden daha az bir sermaye ile E2 almaniz zmumkun olabilir. E2 icin tek kullanilabilecek sermaye oz sermaye degildir, nakit, kredi, miras hediyesi, vs. gibi kaynaklar kullanilabilir. Yatirimi kaybetme riskiniz olmasi ve sermayenin kaynagini net olarak belirleyebilmeniz gerekecektir. L vizesi sirketler arasi transfer vizesidir. Yurtdisindan ABD icine transfer olmayi kapsar. Ornegin Turkiyede Coca Cola'da calisan bir kisi L transfer vizesi ile ABD Coca Cola'da calisabilir. Linke bakiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/l-1a-intracompany-transferee-executive-or-manager
  • I-130 başvurusundan sonraki biyometrik randevusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    128 Bakış
    S
    @Claudia-J-Muslu işlemlerimizin tamamını Ankara elçilikten yapacağız.Çok teşekkür ediyorum.Kolay gelsin.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum