Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Cumhur-İlter Hocam asagidaki linkten ASCE websitesine girin. Oradan bulundugunuz sehirdeki ofis ve etkinliklerini bulun ve temasa gecin. Hem networking yaparsiniz hemde is basvurusu, bilgi paylasimi, referanslar icin iletisimde olursunuz.

• @MySea Teşekkür ederim. Şimdi kontrol ettim, yakında bir etkinlikleri yok ama etkinlik zamanına kadar bulamazsam mutlaka giderim.

• @Aliklc Acaba gelişme yok mu hiç son ileti 2021 son görülme 2023

• Merhaba arkadaslar sizlere guzel bir haber vermek istedim. ABD'ye geldikten sonra önce Seattle'a yerleştim ve yaklaşık 9 ay boyunca burada inşaat mühendisliği alanında birçok iş başvurusu yaptım. Çok sayıda mülakata katıldım; hatta bazı görüşmelerden olumlu sonuçlar da aldım, ancak çeşitli sebeplerle işe başlama aşamasına bir türlü geçemedik. Bunun üzerine başka eyaletlere de başvurdum ve sonunda Kuzey Dakota'da bir belediyenin Public Works & Engineering departmanında tam zamanlı inşaat mühendisi olarak kabul aldım. İşe kabul edilmem yaklaşık 4-5 ayrı mülakat ve değerlendirme aşamasından sonra gerçekleşti. Pozisyon aslında FE sınavı şartı içeriyordu, fakat sektördeki 10 yıllık deneyimim nedeniyle henüz sınavı geçmemiş olmama rağmen kabul edildim. Departman FE sınavına iyi hazırlanarak girmemi, ancak bu konuda acele etmememi önerdi. Şu an işe adapte olmaya çalışıyorum ve kendi mesleğimi ABD'de yapıyor olmak gerçekten güzel bir his. Benzer süreçleri yaşayan ya da bilgi almak isteyenler çekinmeden yazabilirler.

• @Murat-Bice Tebrikler, hayirli olsun!

• @MySea, içinde söyledi: İnşaat Mühendisliği

@Murat-Bice Tebrikler, hayirli olsun!

Tesekkur ederim.

• @Murat-Bice Belediyelerde ve eyalet islerinde calismanin bircok avantaji vardir. Is guvenligi (job security), saglik sigortasi ve emeklilik gibi. Maaslar biraz dusuk olabilir ama cogu is alaninda calisma kosullari iyidir.

• Bu ileti silindi!

• @MySea Ozellikle saglik sigortasi konusunda muhtesemler cidden ve cebinden para cikmiyor. Emeklilik vs konularinda da ayni sekilde maas konusuna gelince posisyona gore degismekle birlikte 2 kisilik bir aileyi bir kisinin calismasiyla gecindirebilecek seviyede sukur. Artilari da cok bence. Bakalim aklimda FE sinavini gecip PE sinavini da gecene kadar burda kalmak gibi bir dusuncem var Allah sonumuzu hayir etsin.

• @Murat-Bice Hocam Türkiye'den hangi üniden mezunsunuz. FE sınavına denklik için birşey gerekiyor mu? NCEES sadece ITU nün inşaat mühendisliğinin denkliğini kabul ediyor diye biliyorum.

• @Erol-Çolak, içinde söyledi: İnşaat Mühendisliği

@Murat-Bice Hocam Türkiye'den hangi üniden mezunsunuz. FE sınavına denklik için birşey gerekiyor mu? NCEES sadece ITU nün inşaat mühendisliğinin denkliğini kabul ediyor diye biliyorum.

Şu an doğrudan sınava girebiliyorum; herhangi bir denklik istenmedi. Kayıt oldum, sınava çalışıyorum bakalım. Selçuk mezunuyum. Bizim dönemde MÜDEK ve Washington Accord vardı ama her firma FE ya da PE istemiyor. Okuldan birkaç arkadaşım daha burada; yol şantiyesi gibi birçok yerde çalışıyorlar. Kocaeli mezunu bir arkadaş da var, o da Teksas'ta kamu sektöründe benim gibi çalışıyor.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

• Herkese selamlar öncelikle, benim burada bulunma sebebim ise ABD'de çalışmak. 23 yıllık inşaat mühendisliği tecrübem var ve Yıldız Teknik Üni.den masterım bulunmaktadır. Öncelikli olarak lisans ve yüksek lisans diplolamlarımın denkliğini geçen gün WES'den aldım. Herhangi bir çalışma iznim yok ve bununla ilgili olarak hazırlıklara başladım. Chicago'da bulunan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu foruma kayıt oldum. H-1B vizesi için başvurular başladı ama herhangi bir sponsor bulamadım. New Jersey,Boston ve New York'ta çalışmayı düşünüyorum. Bu konu hakkında yada Amerika'ya yerleşme konusunda fikri,önerileri ve tecrübelerini iletmek isteyen arkadaşların düşüncelerini dinlemek isterim.

Benzer Başlıklar

• 19
  • 9
  • 124
  • 45
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |