Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yasinyasa benim alanım sosyal bilim olduğu için orada işimi yapabilmem mümkün gözükmüyor en azından MBA falan yapmadıkça. İlk vasıfsız işlere girmek mecburiyetinde olsam da hep bu şekilde gitsin istemem tabi. O anki durumuma bağlı olarak ekstra bir lisans da düşünebilirim özelikle yazılım ya da sağlık alanı olabilir.

• @selamibasaran Kesin çıkacağını nereden biliyorsunuz merak ettim? Bu yılın dv24-25 den ne farkı var ki 🙂 Sizin sonucunuzu da merak ediyorum ve çıkınca umarım müjdeli haberi buradan paylaşırsınız. 🙂

• @mustf201 çıkma ihtimali yuzde 1 türkiyeliler Avrupaya göre şanşlı

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Arkadaşlar zamanın daha hızlı akması için ben uyuyorum size de tavsiye ederim 🙂

Sıradan gün. Ben unutmuşum bile. Sakin kafa ile bakarim çıktı yada çıkmadi. Şansli taraf isek zaten hiçbirşey bilmesende forumda 2-3 saat gezdiğinde bazi şeyler oturur. Çıkmadan hiçbişey yapmaya gerek yok. Boş yere uyumaya da gerek yok. Ben keyfime bakıyorum dogrusu... 🙂

• @Erdinç-Topal Olabilir muhtemelen hocam ama daha sonra değiştirilmesi tavsiye ediliyor genelde. deneyimlerde falan geneli sonradan mail atılarak değiştirildiğini söylüyor. @10urdmn Onur abimin deneyimi mesela.

• @fikret-çağan, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Arkadaşlar tartışmaları ,olasılıkları bir kenara bırakıp hayallere devam edelim.
    Son saatler kaldı. Sonuca çok yaklaştık.
    Biraz hayallerimizden bahsedelim.
    ✈🏝🏝 🛬 Hangi eyalet , hangi şehir ve yapılacak iş seçimi ve sebeb?

Ben başlıyorum.

Eyalet ; California çünkü havası ve doğası güzel.
    Şehir ; Santa Barbara.
    İş; araba lastik tamir ve araç bakım yeri açmak.

Birde bir sorum var , neden kimsa Hawaii düşünmüyor?

Eyalet: Texas. Eşim soğuk hava sevmiyor pek, biraz ona göre seçiyorum. Ha bir de biz Türküz, asgari ücretin yüksek olduğu ve kiraların düşük olduğu bir yer lazım. Tam fiyat performans yani🤣

İlk aşamada ne iş olursa yaparım. Sonra tırcılıkla biraz para biriktirme moduna geçip, sonrasına bakacağız.

• @asariel Merhabalar ben de adliyede katip olarak çalışıyorum forumda meslektaşımı görmek beni mutlu etti umarım her şey gönlünüzce olur

• Bir sorum olacak.
    Daha önce ki yıllarda kcc nin email adresine pasaport vs bilgileri atılıyordu.
    Hâlen atılıyor mu?
    Dv2026 için

• ⭐⭐⭐⭐

@byt

Hayır atilmiyor, kazanan olursanız güncel işleyişi aşağıdaki linkte yer alan DV2025 aşamalarının ilk iletisinden okuyabilirsiniz fikir ve bilgi vermesi için.

Dosya taşımak isterseniz Ankara harici başka bir konsolosluğa, o zaman KCC ile email ortamında yazışıyorsunuz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/430495

• Dostlar selam çok ufak 2 sorum olacak

1-evliyim ve nasip oldu da bana çıktı ve gc’de aldım bundan eşim de yararlanabiliyor mu?
    2- hali hazırda çok fazla paramız yok ama satabileceğimiz taşınmaz mallarımız var aniden hesabıma para girmesi şüpheli durumuna düşürür mü beni?

• @tugcebkdgl Merhaba. Açıkçası denklik konusunda fazla bilgim yok. Bu konuyu hep canımı sıkar diye öteleyip durdum:) Benim canım sıkılsın dersen arkadaşımdan öğrenirim detayları.
    İş olanakları ne istediğine göre değişir. Akademik kariyer odaklı bir eğitim hem çok pahalı hem de uzun ve zor diye biliyorum. Profluğa giden yol bizdeki gibi değil yani. Bizdeki akademik rezaleti tartışmak istemiyorum ama orada ciddi bir emek ve maddi yatırım gerekli bu iş için. Yalnız arkeoloji alanında iş bulanların yüksek çoğunluğu üniversite dışında oluyor. Orada çok az kişi ünide kalıp devam ediyor. Çoğu kurumlara, müzelere, yüksek çoğunluğu şirketlere bağlı çalışıyor. Saha deneyiminiz var mı bilmiyorum ama mesela bizde kazı alanının komiserleri olur, kazı başkanı olur, laborantlar olur bir sürü iş kolu var. Aynı durum onlarda da geçerli hatta orada arşivci, küratör, laborant, saha çalışanı diye daha özel alanlarda işler olur. Bizdeki gibi bir kişi 10 işten sorumlu tutulmaz. Üni için yüksek lisans ve doktora da isteniyor ama saydığım diğer branşlar için lisans mezunu olmak, college mezunu olmak hatta bazıları için sadece işçi statüsünde olmak bile yetiyor. Özetle hedefe göre değişiyor.

• Yemin ederim koca sene boyunca aklımın ucuna gelmedi bu gc ama şu son iki gündür uyku düzenim bozuldu. Ne uyuyabiliyorum ne spora gidebiliyorum ne de doğru düzgün yemek yiyorum. Bizi perişan ettin gc. İyi kötü geçsin artık şu 3 mayıs:)

• @Atlantis00 Bensiz şu faaliyetleri yapma darılırım.

• @Atlantis00 Bence bu ülkede 1-2 milyon katılım vardır gibi. 😃 💡 sağ olsun.

• @sinatra35 abi bizim kürt aşiret paket arkadaşlar var, onları ziyaret edeceğim. daha sonra Miami'de işe gireceğim.

• @sinatra35 Dostları, büyüklerimi ziyaret etmeyi planlıyorum.
    Biraz alıştıktan sonra askerlik düşünebilirim (yaş 18)
    Ardından asıl amacım olan iş kurmak için yaptığım planları devreye sokarım sanırım.

• @Savaş-0 valla kasımdan beri gün sayıyorum. En son anneme 49 gün, 35 gün, 20 gün kaldı diye söyleyip kendimi videoya çekiyordum. Çekilişe şu kadar kaldı, bu kadar kaldı. Allah nasip eder inşallah.

• Selamlar. insallah ihtiyaci olana cikar.

• sabah 6, 2 saattir sohbetteki tüm soruları okudum, aşırı keyifliydi. gün içi bilerek bakmıyorum zaman geçsin diye. Son 36 saat.

• Ben geçen yıl fazla önemsemiştim bu çekiliş olayını, bana çıkmadığını görünce en az bir yedice (Hafta) can sıkıntısı yaşadım. Bu yıl benzer bir olayda canım sıkılmasın diye kendimce ciddi önlemler aldım (İnternet alışverişlerimi sonucun açıklandığı akşama ve eylemsel alışverişlerimi de bir gün sonrasına saklamak gibi). Geçen yılki gibi can sıkıntısı yaşarsam bunlar bana bir çeşit ruhsal ilaç olacak. Ayrıca DS-260 formumu da şimdiden en küçük ayrıntısına kadar bilgisayarıma yazdım, bana çıkarsa kopyala-yapıştır yapıp en fazla 10 dakikada yollarım diye düşünüyorum göçmen sayfasında sistemsel gecikmeler olmazsa. Ben elimden geleni yaptım, sonrası Tengri'nin bileceği iş. İlk olarak çekilişe katılabilmem gerek, fotoğrafımda oranlar tam tutmuyor ve kel olduğum için kafamı cilalamışım gibi ışık yansımaları var. Yine de umut besliyorum, bakalım. Bir de bahsetmeden geçmeyeyim, sorduğunuzda "Yeşil kart fotoğrafı çekmeyi biliyorum." diyen fotoğrafçıların çoğu kolpacı, yalancı. Bu 3. başvurum ve ilk ikisinde fotoğrafçılardan kaynaklanan sıkıntılar vardı, ilk ikisinde yüksek olasılıkla çekilişe bile katılamadım fotoğraf yüzünden. Bu üçüncüde de yukarıda anlattığım şekilde sorunlar var. Çıkmazsa bana bir dahaki yıla kendim çekeceğim fotoğrafımı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |