Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 438.1k 874

  • @kongar58 Maddi olarak bir sıkıntınız yoksa değerlendirilebilir. Son karar sizindir elbette.


  • Merhabalar gc açıklandıktan sonra diyelim ki numaramız yüksekse dosya taşıma işlemi için konsolosluklara ne zaman mail atmalıyız?


  • @kongar58 olması gereken hocam. Yeşil pasaportunuz var mı? Avrupa'ya mı taşırsınız?


  • Merhaba arkadaşlar kimler aynı zamanda heyecanlı ve umutsuz ? Sanki çıksa bile kesin red yiyecekmiş gibi bir his var


  • @mertq Geçtiğimiz dönem mülakat deneyimlerinden takip ettiğim kadarı ile Viyana konsolosluğu en istikrarlı ve aynı zamanda güleryüzlü mülakat deneyimlerini sağlamış Hong Kong konusu biraz karışık gibi geldi bana hocam.Bordo pasaporta sahibim fakat aktif Amerika vizem olduğu için ve memuriyet sebebiyle Schengen konusunda zorluk çekmem diye tahmin ediyorum.


  • Kazanan olursam Viyana konsolosluğuna dosya taşımak istememin en büyük sebebi oradaki konsolosluk çalışanlarının en başta ise Alize hanımın davranış biçimi Ülke içinde elinde bizim ile alakalı karar yetkisi olan insanların bize iyi davranışlarına o kadar hasret kalmışız ki,mülakat deneyimlerini okurken oradaki üslubu görünce gözlerim doldu duygulandım ciddi anlamda.5 yıldır ülkenin en kritik bölgesinde kritik bir alanda devlet memurluğu yapıyorum inanın artık bana iyi davranılmasına ne kadar ihtiyacım olduğunu o basit 3 dakikalık mülakat deneyimini okurken fark ettim.


  • Arkadaşlar selamlar,

    Hani olursa diye DS260'ı şimdiden dolduruyorum. Şu anda bir Amerika şirketine Türkiye'deki kendi kişisel şirketim üzerinden kontrat usulü iş yapıyorum aylık ücret alacak şekilde. Pratikte kendi şirketim olsa da aslında Amerika şirketi için çalışıyorum.

    Bu durumda iş durumunda kontrat yaptığım şirketin bilgilerini mi yoksa kendi şirketimin(isim soyisim şeklinde) bilgilerini mi yazmalıyım?


  • @Strator 8. başvurum olduğuna göre aslında hiç heyecanlanmamam gerek ama dürüst olayım, heyecanlıyım. Sonuçları bekliyorum, inşallah bu sefer olacak diyorum.
    Aslında aklımda hayatımı değiştirecek güzel planlarım var, ciddi bir şekilde değiştirip iyi yönlere itecek planlar... ama açıkçası, kazanırsam her şeyi arkada bırakıp giderim diye umut ediyorum. :broken_heart:


  • @yesilyurtmustafaenes 1 ekim günü


  • 2 gün kalmış en heyecanlı olmadığım sene oldu


  • @zakaria Umarım hayallerinize artık daha fazla beklemeden kavuşursunuz bu sene :)Her HNBS ekranını gördüğümüzde kazanmadan hayal kurmayacağım artık diye sitem edip yine her sene özellikle son 1 hafta kala kurulan hayallerin yapılan planlamaların boyutu katlanarak artıyor :D


  • Benim DV lottery ile ilgili bir teorim var gözleme dayalı; yani bilimsel olduğunu iddia etmiyorum. Bu çekilişi düzenleyen ABD dışişleri bakanlığı, çekilişi kazananların "tamamen rastgele" belirlendiğini söylüyor. Benim gözlemime dayalı teorim ise bunun aksi. Her ne kadar çekilişi kazanma ihtimali %0.5in altında olsa da, her sene kazananlar açıklandığında 1'den çok başvurmuş olan veya ileri yaşta olanlardan kazanan istisnaları görsem de kazananların ekseri çoğunluğunun ya ilk başvurusunda kazanmış olanlar veya daha önce WAT (Work and Travel) ile ABD'ye gelmiş kişilerin en fazla 4üncü denemelerinde kazandıkları yönünde bir gözlemim var. Teorim de şu: ABD çekilişi tek torbadan yapmıyor, bir şekilde screening'den geçmiş olanlardan oluşan bir havuzdan kazananların çoğunu seçiyor, sonrasında da rastgele izlenimini desteklemek üzere az sayıda çok kez başvurmuş olanlardan ve ileri yaştakilerden asıl gruba ekleyip olayı tamamlıyor.
    Siz ne düşünüyorsunuz? Çok mu uçtum? :)


  • @sinatra35 Ben de daha önce Abd vizesi alan ya da ret yiyenlere daha mı fazla çıkıyor diye düşünmüştüm. Sonuçta parmak izi dahil çoğu bilgi ellerinde oluyor.


  • @MakeUSAGreatAgain Bu teoriyi bu sene benim üzerimden test edip göreceğiz galiba hocam


  • @Selman-Trabzon resmiyette başka bir firmaya fatura karşılığı hizmet satıyorsunuz. Ayrıca Amerika'daki şirket çalışanı olmanız için çalışma vizenizde yoktur diye tahmin ediyorum. Olsa niye green card ile uğraşsanız deyil mi? ;)


  • @kongar58 Ben de ret aldım bakalım olacak mı :)


  • @kongar58 en iyisini düşünüyorsunuz hocam. Viyana için uygunsunuz bence de, şansınızı orada deneyin derim. Benim oraya gitmem zor olacağı için Hong Kong düşünüyorum. siz tek kişi misiniz yoksa eşinizle falan mı katıldınız?



  • Bu ileti silindi!

  • @aliaytac41 çok haklısınız fakat "eğer çıkarsa" hiç zaman kaybetmeyip o yüzden planlıyorlar yapacaklarını. size de hayırlı olsun, darısı bizim başımıza.

    Yani şahsen geleceğimi Amerika'da kurmak isterim. 18'ine girer girmez başvurdum. Büyük bir hayal olduğu için insanların çıkmadan araştırması bence normal.


Benzer Başlıklar

  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum