DV2026 Sohbet Odası
-
Merhaba, greencard için ilk defa başvuru yaptık. Mevcutta yurtdışına çıkan birisi değiliz pasaportumuz şu an yok ancak ds260 için pasaport bilgisi gerekecek mi mülakata mı götürmem gerekiyor? Eğer ds 260 a gerekli ise ne kadar sürede bu formu iletmek gerekir, yanıtlayabilirseniz çok mutlu olurum
-
@Birgariphayat turist vizesini eğer ABD'nin çok ihtiyaç duyduğu bazı mesleklerden değilseniz genelde öğrenci vizesine çevirebiliyorsunuz. Tam zamanlı öğrencilik hayatından sonra da 1 sene bir nevi stajyerlik statüsü tanıyan bir yasal statünüz oluyor. Benim çevremdekiler özellikle 2001'deki kuleler olayından sonra 7-8 sene boyunca hiç bir şekilde yasala dönemediler (evlenenler hariç). Bir de herkesin kendi mesleği başta olmak üzere durumu diğerlerinden farklı. Benim mesleki durumum, yasal olmadığım sürece batı ülkelerinde bana daha kötü yaşam şartları sunduğu için hiç bir zaman ilticacı veya kaçak olmayı düşünmedim.
Ama eğer deneyimli bir sıhhi tesisatçı, elektrikçi veya oto tamircisi olsaydım, kesinlikle ABD veya bazı Avrupa ülkerinde yaşamayı çok isterdim. maddi anlamda çok fark ederdi ve yasal olmasam da orada benimle aynı işi yapanlar ile aramda uçurum olmadan iyi bir yaşam şansım olurdu.
Belki siz çok genç değilsiniz, ama bir çok genç arkadaşlar da umutsuzlukla bir çıkış yolu arıyorlar. Ben 18-25 gibi genç yaşlarda olsaydım üniveriste eğitimi ve/ya çekilişe bel bağlamak yerine sıhhi tesisat, elektrikçilik vb. hem TRde hem batı ülkelerinde şu an çok ihtiyaç duyulan işleri öğrenmeye, yapmaya (ve de belgelendirmesine) yönelirdim. :construction_worker:
-
@Serkan-Öztürk eskiden vardı galiba hocam ama şuan sanırım yok. bizim gibi 3. Dünya ülkelerinde katılım oranı büyük olasılıkla artar maalesef.
-
-
Benimde merak ettiğim konu buydu. İlk form doldururken farklı bir ülke seçmiyoruz o zaman. Türkiye ile devam edip forumu bitiriyoruz ve daha sonra CN sayısına göre taşıma işlemlerini planlıyoruz. Umarım ilk başvurumda güzel haberler alırım.. :)
-
@onuru Neden AP'ye kaliyor bilginiz var mi? Karadag Turklerin en kolay oturum alabildigi ulkelerden diye biliyorum sahis sirketi ile.
-
@celica selamlar, yanlis hatirliyor olabilir ama sizin soylediginiz gibi sirket acarak oturum aldilar fakat konsolosluk sirketlerin yeni acildigini gorunce AP ye birakti diye hatirliyorum. Durumu hatirlayan arkadaslar duzeltecektir beni.
-
Karadağ oturum veya çalışma izni ile olası bir DV göçmen vize süreci Sırbistan Belgrad’daki ABD konsolosluğu tarafından takip edilerek sonuçlandırılıyor. Karadağ’a ait vatandaşlık yok ise uzak durulması gereken bir konsolosluk, tamamen konsolosluk takdiri. Olumsuz sonuçlanan bir DV2024 mülakat sürecini aşağıda bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/post/462290
@celica 2025’de hayata geçen FAM kural değişikliği ile vizesiz gidilebilen başka konsoloslukların yolu da açıldı, @onuru’nun da deneyimlediği üzere uzak & maliyetli olsa da denenmişlikleri ve olumlu sonuçlanma oranı bir hayli yüksek eksik belge götürmez iseniz veya çekiliş kurasına katılırken hatalı bilgi beyan etmemiş iseniz.
-
@Yusuf-Uzak ahahahah
-
@hkkvrl teşekkürler hocam inşallah :D
-
@Serkan-Öztürk, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@Serkan-Öztürk biraz kendi kendime konuşuyorum gibi oldu ama buldum bir şeyler. Ama esas merak ettiğim 2022 sonrası yok, maalesef!
Hocam bir şeyi merak ettim şu an. Ben makedonyada yaşıyorum ve çekilişe buradan başvuru yaptım türk kimliğim ile ama oturduğum adresi mecburen makedonya olarak yazdım. Beni hangi ülkeden sayacak acaba? Makedonyadan mı çekilişe sokacaklar Türkiyeden mi 😅
-
Çeşitlilik göçmen vizesi kurası yaşadığınız yere seçildiğiniz bir kura türü değil, doğum yerinize (ülke) göre kurada adaysınız.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Kesinlikle aynı düşünüyorum ben de, öbür türlüsünün gerçekten bir anlamı yok aynı çırpınmayla devam edecekse. Orada bize imkan olabilir düşüncesiyle buradaki işlerimizi hayatlarımızı bırakıp sıfırdan başlamayı göze alıyoruz, siz kaçlısınız bilmiyorum ben 90'lıyım eşim 95'li. 30'lardan sonra kafa bundan sonraki 5-10-20 yılda ne yaparsam hayatım düzenli ve rahat geçer diye düşünüyor, 18-25 arası kafa kaldırıyor belki birilerinin altında çalışmayı tabiri caizse ancak 30'dan sonra bir fırsat bulmak yaratmak istiyorsun ki ilerisi için rahat edesin. Ne kadar gerekiyorsa o kadar ilk etapta tutunacağız, ondan sonra planlama disiplinle geleceğe yatırım yapacağız. hepimizin başarması hepimizin kurtulması mutlu olmasını diliyorum çokça.
-
Arkadaşlar 4 gün kaldı. :D
-
good bye!
-
@arizmend Türkiye hocam. Önemli olan vatandaşlık. Bende merak etmiştim bu konuyu. Çıkma olasılığı en yüksek ülkeleri araştırdım hatta ama (mesela Okyanusya ülkeleri; Fiji,Soloman Adaları, Malta %10 civarı çıkma şansı) asıl olanın vatandaşlık olduğunu öğrendim.
-
Teşekkürler hocam cevaplar için
-
@celica işte tamda bu söylediğiniz nedenden dolayı APye bıraktılar
-
Son 4 diyorsunuz ama bana göre 3 :) (Bugünü ve son günü saymıyorum sizene :)) )
-
@Zafer-Kalik ahahaha bunu ben de şu şekilde yapıyorum, bugün zaten bitiyor o gün de açıkalancak 2 gün kaldı :)))
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
51
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum