Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @mynewlife gereken tüm bilgileri Oscar's Green Card youtube kanalıdan bulabilirsiniz. örnek dosyalama ve yapmamanız gerekenleri anlatıyor. (kişi avukat değil). Türkiyeden DHL ile gönderebiliyorsunuz.

• @biophys sanıyorum bizim PD 2023 yılı içerisinde olduğu için bize welcome letterımız gönderildi.

• @ex-scientist Hayırlı uğurlu olsun.. Tebrikler!🎉

• @mynewlife siz kendiniz mi hazırladınız dosyanızı?

• Bu welcome letter denilen sey NVC invoice olan mi dosya numarimiz olan? Bu NVC ınvoice bana da geldi Chen tarafından. Benim de PD Kasim 2023 tu ve ancak Mart 2025'te PP olmadan onaylanmisti. Inquiry zamani dolunca birkac hafta sonra onaylandi. Fakat adjustment of status yapmayı plandığımız için o belgeyle ilgili şimdilik birşey yapmadım. Aslında bu kısımlardaki süreci de takip etmedim ne zaman current olunacağı belli olmadığı için fakat sanırım kritik zamanlamar var NVC Welcome Letter'dan sonra fakat current olmaya yaklaşmadan da elimiz kolumuz bağlı birşey yapamıyoruz.

Fakat buradan bir kez daha Chen'e teşekkür ediyorum. Benim zorlu durumlarla ilgili de çok profesyonel yürüttüler bütün süreci ve süreç bittikten sonra dahi hala bütün sorularıma cevap vererek destek olmaya devam ediyorlar. Benim kişisel araştırmama ve arkadaşlarımın tecrübelerine göre de gerçekten iyi sonuçlar alıyorlar. Ben o yüzden PP seçmek seçmemek vs. bütün süreçlerde kendilerine danışarak yapmaya çalışıyorum.

• @californiapostdoc welcome letter mailinde case number, invoice I.D. number ve istenilen evrakların listesi olan bir doküman geliyor. Bu numaralarla giriş yapıp önce ödeme sonra ds-260 formunu dolduruyorsun.

• @californiapostdoc Evet case numarasi ve invoice numarasinin oldugu, bizlere nvc den gelen mail de case numarasi ve invoice var, ancak kota oldugu icin sanirim dokuman listesi vs Yok ve beklememiz gerektigi belittles, pd current olmaya yakin gelecektir diger mail diye dusunuyorum

• @Melek-Alan Evet Melek hanim Muhtemelen, Insallah surec bundan sonra hizlanir

• Çok teşekkürler cevaplarınız için. Ben bir konuyu merak ediyorum. Şu an Adjustment of Status yapma ihtimalim olduğu için bana gelen NVC invoice'daki dokğmanlar ve ödemelerle ilgili birşey yapmıyorum. Sanıyorum 1 sene süresi varmış bu başvurunun geçerli kalması için. Fakat AOS yapamadığım durumda acaba bu NVC kısmını geç yapmış olacağım için sırada geriye düşme bir durum oluyor. Diğer bir deyişle bu NVC invoice yazan işleri ve DS260 doldurmayıç ödemeleri yapmayı PD current değilken yapmanın ekstra bir avantajı var mı acaba ?

• @Melek-Alan PD tarihiniz Kasım 2023 ve visa bulletinde "Agustos 2023" de görünüyor, size sıra gelmemiş olması lazım ama sizden DQ istemişler anladığım kadarıyla. PD gelmeden DQ yu istiyorlar mı bizden?

• @mukavemeth PD tarihiniz current veya current olmaya yakın ise National Visa center NVCden welcome letter geliyor tabi eğer kota dolmamissa.. o letterda invoice ID ve case number ile ödeme yapmanız gerek 345 USD diye hatırlıyorum o ödeme sonrası DS 260 formunu doldurup gerekli documentlari NVC ye postalamak gerekiyor biz posta ile yolluyoruz veya avukatiniz varsa onlar yolluyor eğer dokumanlar tam ise documentarily qualified DQ bildirimi geliyor NVCden. Benim DQ tarihimden 1 yıl sonra mülakat e-maili geldi NVC dan. PD ile mülakat arası 2 yıl (23.5 ay benim) . Süreç bu şekilde ilerliyor. Eski sayfalara veya imzalara göz atıp sureci anlatanlarin postlarini okuyabilirsiniz. Kimileri NVCye evraklari buradan PTT kargo ile postalamisti. Forumda çok faydalı bilgiler var

• Benim tecrubeme gore hesap kitap yapmadan ne lazimsa zamaninda halletmelisiniz.
    Bakin 2 aydir bultenin 1 hafta ilerlemesini ve current olmayi bekliyorum. Aralik- Ocak donemindeki ertelemeleri de sayarsak 4 aydir bekliyoruz. Keske PD 15 Haziran olsaydi simdi ben de mulakat tarihi almis olacaktim.
    Onemli buldugum nokta her an hersey degisebiliyor, belki daha da zorlayici kosullar gelecek kimse bilemiyor.

• @meke haklisiniz, son bikac senedir 3-4 ay ilerliyor gibi senede, ve daha da kotulesecektir Kotadan dolayi ,

• @mukavemeth tam olarak @begumm hanıımın bahsettiği gibi durum aslında. NVC current olmaya yakınsa da bu şekilde gönderiyor ve bu sebepten dolayı bize de welcome letterımızın geldiğini düşünüyorum. Biz IVP için de avukat ile ilerlediğimiz için kendileri bizim adımıza DS260 dolduracak ve NVC belgelerimizi gönderim yapacaklar.

• Vizemizin postaya verildiğini nereden öğreniyoruz? Bize kargo takip numarası veriliyor mu? Ben kurye seçmediğim için merak ettim de. Bir haftadır vize statüsünde de bir değişiklik olmadı.

• @ex-scientist eve teslim seçeneğini mi secmistiniz hocam? O sürece henuz gelmedim ama kargoya verilince SMS gelir sanirim. Kredi kartından ödeme yapınca eve teslim için emailde yazmışlar bunu : Takip bilgisi aşağıdaki cep telefonuna gönderilecektir.
    053.....

• @mrkc Henüz dokümanları toparlama ve çevirtme aşamasındayım. Aslında profesyonel bir yardıma ihtiyacım var. Avukat ücreti kredi kartıyla mı yoksa SWIFT ile mi ödeniyor?

• Business plan ile başvuranlar bank statement gösteriyor mu I-140 formunda veya mülakat sırasında?

• @ex-scientist CV 1 sayfadan fazla olabiliyor mu?

• @Hilal-2 mülakatınız nasıl geçti acaba? Deneyiminizi anlatabilir misiniz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |