@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Selamlar, başvuruyu yaptığımdan beri hep forumu okuyordum ama hiç yazmamıştım. İlk defa başvuran gruptanım. Kafamda bir şeyler var ama çıkma ihtimalinin çook düşük olduğunu bildiğim için açıkçası pek bir beklentim yok. Sakince bekliyorum
hakkımızda hayırlısı
@ari-luli EB3 araştırmanızı tavisye ederim uzun bir süreç 20k gibi tutuyor ücreti
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6394/eb3vize-com-i̇stihdam-bazlı-green-card
@Zafer-Kalik ahah komik ama
ben de yapıcam her yıl çıkana kadar ,sonra editler birleştiririm
@oatasoy Hadi bakalım inşallah dostum
@Madina-Erkinova Dosyamı tekrardan nasıl açıyorum acaba?
@T-C-Kubilay-Dikici çok teşekkür ediyorum araştıracağım
içimden bi ses bu sene sanki bana düşük bir numara ile çıkacak lakin bi sıkıntı çıkacak ve gidemeyecekmişim gibi hissediyorum (:
@mert0653 İyi ihtimalinde kötüsü vuracak diyorsun hahaha pozitif desem değil negatif desem değil nasıl bir düşünce bu 
@T-C-Kubilay-Dikici Sevgili Kubilay, dosya taşıma için Schengen vizesine tabi olmayan hangi ülkeleri önerirsin? Veya kişisel tercihin neden Thailand oldu? Tatille de birleştiririm diyerekten mi yoksa kolay onay/visa/mülakat süreci olduğu için mi?
@zakaria, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Burada enerji düştü sanki, yorumlara bakıyorum stresli endişeli olan çok. Biraz enerjili olalım pozitif düşünelim:
BU SENE O SENE!
Arkadaşlar! Kardeşlerim! Hayal savaşçıları! Bu sene pasaportlar vizeyle mühürlenecek, uçak biletleri tek yön kesilecek, rüyalar gerçek OLACAK!
Artık beklemek değil, İNANMA ZAMANI!
Artık susmak değil, BAĞIRMA ZAMANI!
Artık “acaba mı?” değil, “KESİN BEN KAZANDIM” ZAMANI!
3 Mayıs'ta ekranlara kilitleniyoruz!
Case number? 1XXX
Meslek? American Dreamer
️ Hedef? LAX’te gün batımı, Starbucks’ta vanilyalı latte
Hayal? Bahçeli ev, 2 köpek, 1 Dodge, bol bol huzur!
Kardeşim, ekran başında seni ZELZELE gibi bir heyecan bekliyor!
Ben kazanınca ağlarım, sen de ağla. Biz birlikte bir VİZE KABİLESİ olduk artık!
Yorumlara sadece bir kelime yaz: GİDİYORUUUUUM!
Yorumlar yanacak, şans coşacak, kader bile "tamam artık siz kazandınız" diyecek
Hadi şimdi herkes coşsun!
BU SENE BİZİM SENEMİZ!
Yazın bunu bir kenara, çünkü seneye bu postu Amerika’dan paylaşıyor olacağız!
Ne güzel yazmışsınız haha 
@Zafer-Kalik kaotik bir düşünce gibi oldu (: ne olacağı belli olmayan bir belirsizlik
Şimdi diyelim çekilişi kazandık case no 3000 üstü ds 260 gönderdim dosya taşıma için en erken en hızlı aksiyon nasıl olmalı ne yapmalıyım ne yapmamalıyım ortalama benim pasaport çıkarmam 25 mayısı bulacak pasaportu çıkarır çıkarmaz mı dosya taşımalıyım yoksa hemen sonuçlardan sonra mı yoksa beklemem gereken bir süre var mı?
Insan ne hissedeceğini bilemiyor çıkacağını hissetmek ayrı yok ya bu senede olmaz diyor sonra korkudan ya çıkmadığını görürsem yine ekranda çok belirsizlik duygusu ama heyecani tatlı beklemenin çünkü hepimiz aylarca bekliyoruz sıkılarak çok uzun süre
@Ozden-0 Kesinlike şurası demek yanlış olur bunlarıda deneyimlerde okuyarak kendinizin karar vermesi daha doğru olur. şurası kesin diyemeyiz
dv24'de bir çok kişi muscat taşıdı onlarca kişi vizesini çok kolay şekilde aldılar dv25 bir arkadaşımız muscat çok zorlandığını kapıdan çevrildiğini daha sonra mücadele ederek vize görüşmesini girdiğini yazmıştır.
Bu yüzden burası çok rahat demek yanlış olur okduğum deneyimlerde Bu sene vizesiz ülkelerden en iysinin Thailand ve Hong Kong Olduğunu gördüm thailand seçme sebebim parasal değeri ve gitmişken tatilde yaparım düşüncesi
@T-C-Kubilay-Dikici Benim aklımda da Umman vardı hem yakın hem ucuz vs bir de kolay süreç olduğunu okumuştum ancak şu an ne durumdalar bilmiyorum, izlediğim bir youtuber Thailand'ta taşımıştı, 2 hafta kadar kalmıştı sanırım orada 2 veya 3 olması lazım. Tabi ki öznel bir durum seçim ve araştırıyorum durmadan, hatta bu seneki taşıyanlara sohbet odasında yazdım Schengen'siz ülkelere taşıyan oldu mu nasıl geçti diye.
@T-C-Kubilay-Dikici aynen bende sizinle aynı fikirdeyim hatta tercüman yazmış arkadaş onu da kaydettim bende ikisi arasında gidip geliyorum öncesinde de yunanistana vize almayı planlıyorum kolay alacağım hangi vizeler varsa uygun olacak şekilde alıp oralarda da daha sonra mülakat için en azından 25 günlük bir vize almak için elimde geleni yapacağım

Geçen sene heyecan çoktu (ilk başvuru olması sebebi ile) ama bu sene az. Tarih yaklaştıkça heyecan artıyor. Yazdıklarınızı okumak iyi geldi. İnşallah bu sene kazanırız.
@zakaria
Bu yıl sanırım 5. Başvurumuz. Geçen yıl özellikle acayip umutluydum. Hatta eşime bence sana değil de bana çıkacak dedim durdum. Sonuç: yine ikimize de çıkmadı. Hüngür hüngür ağladım. Birkaç gün içinde gerçeği kabullendim. Artık bu konuda konuşmak istemiyorum dedim. 2026 başvurumuzu yaptık ama o zamandan sonra hiç eşimle bu konuyu konuşmamış olabiliriz. Geçen hafta kardeşim aradı. Rüyasında beni görmüş büyük bir gemiyle büyük deniz aşıyormuşum ve bi Sürü balık görmüş. Acaba green card mı çıkacak diye yorumladım. Kardeşim başvurmuş olduğumuza bile şaşırdı neden hiç bahsetmedin dedi. Yani anlayacağınız ben tekrar yıkılmaktan korkuyorum. Ne yalan söyleyeyim bu rüya beni ümitlendirdi
@Ozden-0 umman zaten muscat oluyor bu sene muscat dikkat ettiysen çok az bence deneyimleri okuyun hatta o problem yaşayan arkadaşımızın deneyimini buldum size atayım
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/207?_=1745580326992
@ari-luli pasaport güçlendirmeniz güzel olur ben ilk başvurumda dosya taşımalar sadece konsolosluklarla yapıyorlardı bu sene kcc mail atarak istedikleri konsolosluğa dosya taşındı bu yüzden ben pasaport güçlendirmeye başladım bir kaç avrupa ülkesine gittim geçen sene bu senede olurda dosya taşıma sorun olursa diye aos yapabilirim diyerek B1B2 vizesi aldım pasaport ne kadar güçlü olursa sizin için o kadar iyi bazen indirimli biletler denk geliyor tatiliniz çok ucuza getirerek bbir çok ülke görebilirsiniz