@ari-luli Merhabalar ben geçen sene sonuçlarım açıklanmadan önce olurda kazanırsam diyerek vize başvurusunda bulunmuştum bu dönemde çok araştırdım size takip ettiğim yolları yazayım
- schengen vizesi alacağım ülkeyi belirlerken en kolay vize veren ülkeleri belirledim bunlar için 1. italya 2 ispanya dediler.
- schengen vizesinde yapacağım tatil planında ne tür bir tatil seçmeliyim bunu araştırdım araştırmalarımın sonucunda gemi turu satın alırsam vizeyi daha kolay alacağımı gördüm ve gemi turu satın aldım
bu iki madde benim schengen tercih edeceğim ülkeyi ve ne tür tatil yapacağımı belirledi iltalya başlangıçlı 7 günlük gemi turu satın aldım italya fransa ispanya ibize palermo şeklinde bir rotada tur yaptım.
Gelelim vizede belirleyici olan durumlar kensinlikle mali durum önemli benim hesap hareketlerime vize görüşmesini yaptığım idata görevli bayan detaylıca baktı 6 aylık hesap hareketlerimde maaşlarımın yattığı her günü tek tek işaretledi ekstrede yatırım hesaplarıma baktı orada para hareketlerine baktı fon hesaplarımın geçmiş hareket geçmişine baktı üzerime kayıtlı araç tuhsatı tapu vb bunların birer kopyalarını aldı kaç yıldır çalıştığımı ve hangi pozisyonda çalıştığıma baktı aynı durumda eşim içinde baktı eşimin hesapları benim kadar çok olmadığı için ona sponsor olabileceğimi söyledi ve sponsorluk için orada dilekçe yazdım. 2 hafta içinde de 1aylık tek giriş vize verdiler.
Yaşadığım en büyük problem turu satın aldığım ülke italya olduğu için italya dışında başka bir ülkeden başvuru yapamıyordum ben turu 2023 ekimde satın aldım randevuları italya açmadı 2024 şubata kadar hergün her saat randevu açmalarını bekledim 2024 mart ayında randevular açıldı 10 dk içinde doldu yine boşa düştüm daha sonra mart ayı içine idata başka bir ofisi randevu açtı oradan son anda aldım benden sonra tekrar kapattı tur şirketinden tarafıma iletilen bilgi şu şekilde oldu bordo pasaport vize alabilen tek aile sizsiniz çok kişi randevu bulamadı ve gemi biletleri yandı dedi çok şanslısınız dedi gittiğim turda herkesin yeşil pasaportlu olduğunu gördüm bordo pasaport sahip tek aile bizdik.
Yani olurda kazanırsam schengen bögesi tercihlerimin arasında en sonda olacak öncelk tercihlerim vizesiz ülkeler olacaktır.
Eğer hazırda vizem olsun diyorsanızda bunu biran önce yapın kuzenim yaklaşık 3 aydır VFSnin fransa için randevu açmasını bekliyor.