@gnollzy soru sormak icin yeni baslik olusturmayin!
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@Yusuf-Uzak, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rocklee https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html bu siteden geçmiş yıllarda hangi konsolosluk kaç cn ye kadar mülakat vermiş görebilirsiniz kesin bir sınır yok maalesef tek söyleyebileceğim ankara çok riskli ve eğer cn düşük değilse taşımanız gerekiyor, maliyetler gerçekten can sıkıcı bir durum ben de dahil zorlanan çok kişi oluyor ancak şöye bir durum var şuan greencard gold card adı ile 5.000.000 dolara satılıyor siz ise talihli olursanız green card basım ücreti , sağlık muaynesi ve dosya taşıma ile bir kaç bin dolara buna sahip olabiliyorsunuz aslında çok büyük bir ayrıcalık, keşke dosya taşıma gibi masraflı işler olmadan tr konsolosluğundan bu işi halledebilsek. Ben şuan numaramın aktif olması için yeni vize bülteninin açıklanmasını bekliyorum, numaram aktif olmadan önce dosyamı taşıdım, numaram aktif olduktan sonra 2nl yi bekleyeceğim
Olayı çok güzel özetlemişsiniz. Low case number ile bu sene bana çıkmasını çok istiyorum. Excel dosyasında gördüm. Bazı kşilerin case numberları iki haneli sayılar. İnsan şaşırıyor tabi görünce.
-
İyi geceler schgen vizesi almak çok mu zor ya da ne kadar zor eğer yeteri kadar bütçe varsa niyet mektubu içinde donanımlı bir planınız var ise kolayca alınır mı?
(Tabi vize ücreti sağlık sigortasi uçak bileti filan alındığı düşünülürse )
Pasaportu alır almaz başvurmayı düşünüyorum olur da dosya taşıma olursa Viyana için ancak biraz gözümü korkuttu arkadaşım vize almak zor diyerek -
Merhabalar ds260 formunu doldururken mülakat yerini direkt olarak Viyana olarak diye seçebiliyor muyuz?
-
@Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim yanıtınız benim için çok faydalı ve anlaşılır oldu
-
@ari-luli Schengen vizesi almak evet çok zor. Bizde denemiştik çok güzel bir niyet mektubu ve işyeri izin belgesi hazırlamıştık. Bütün finansal belgelerimizi tapu ve ruhsat falan ne varsa sunmuştuk. Geri geleceğinize inanmıyoruz demişlerdi. Boşu boşuna masraf yaptık. cesaret edip de tekrar başvuramadık.
-
@alplion anlıyorum beni çok telaşlandırdı ama neyse hadi hayırlısı olsun
-
@alplion boş pasaport ile başvuru yapan çoğu kişi finansal durumunda sıkıntı olmasa dahi genelde red alıyorlar. Naçizane tavsiyem shengen başvurusundan önce bir kaç vizesiz ülkeye gidip pasaportunuzda bir kaç kaşe olmasını sağlayın.
-
@Meteyusf yaşadığınız ülkeyi seçeceksiniz, örn Türkiye'de yaşıyorsanız Ankara olacak. Daha sonra mail atarak taşıma yapabilirsiniz.
-
@ari-luli Bende 3 defa önceden alınmış shengen vizesi var. Hepsinde de 10-15 günlük vize verdiler. Bu süre dosya taşıma için yeterli değil. O yüzden yine kısa girişli verirler diye vizesiz bir ülkeye taşıdım dosyamı.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan çok teşekkür ediyorum
-
Üsküpte sağlık muayenesini yaptıran var mi? Biliyor musunuz süreç nasıl işliyor?
-
-
@ari-luli Merhabalar ben geçen sene sonuçlarım açıklanmadan önce olurda kazanırsam diyerek vize başvurusunda bulunmuştum bu dönemde çok araştırdım size takip ettiğim yolları yazayım
- schengen vizesi alacağım ülkeyi belirlerken en kolay vize veren ülkeleri belirledim bunlar için 1. italya 2 ispanya dediler.
- schengen vizesinde yapacağım tatil planında ne tür bir tatil seçmeliyim bunu araştırdım araştırmalarımın sonucunda gemi turu satın alırsam vizeyi daha kolay alacağımı gördüm ve gemi turu satın aldım
bu iki madde benim schengen tercih edeceğim ülkeyi ve ne tür tatil yapacağımı belirledi iltalya başlangıçlı 7 günlük gemi turu satın aldım italya fransa ispanya ibize palermo şeklinde bir rotada tur yaptım.
Gelelim vizede belirleyici olan durumlar kensinlikle mali durum önemli benim hesap hareketlerime vize görüşmesini yaptığım idata görevli bayan detaylıca baktı 6 aylık hesap hareketlerimde maaşlarımın yattığı her günü tek tek işaretledi ekstrede yatırım hesaplarıma baktı orada para hareketlerine baktı fon hesaplarımın geçmiş hareket geçmişine baktı üzerime kayıtlı araç tuhsatı tapu vb bunların birer kopyalarını aldı kaç yıldır çalıştığımı ve hangi pozisyonda çalıştığıma baktı aynı durumda eşim içinde baktı eşimin hesapları benim kadar çok olmadığı için ona sponsor olabileceğimi söyledi ve sponsorluk için orada dilekçe yazdım. 2 hafta içinde de 1aylık tek giriş vize verdiler.
Yaşadığım en büyük problem turu satın aldığım ülke italya olduğu için italya dışında başka bir ülkeden başvuru yapamıyordum ben turu 2023 ekimde satın aldım randevuları italya açmadı 2024 şubata kadar hergün her saat randevu açmalarını bekledim 2024 mart ayında randevular açıldı 10 dk içinde doldu yine boşa düştüm daha sonra mart ayı içine idata başka bir ofisi randevu açtı oradan son anda aldım benden sonra tekrar kapattı tur şirketinden tarafıma iletilen bilgi şu şekilde oldu bordo pasaport vize alabilen tek aile sizsiniz çok kişi randevu bulamadı ve gemi biletleri yandı dedi çok şanslısınız dedi gittiğim turda herkesin yeşil pasaportlu olduğunu gördüm bordo pasaport sahip tek aile bizdik.
Yani olurda kazanırsam schengen bögesi tercihlerimin arasında en sonda olacak öncelk tercihlerim vizesiz ülkeler olacaktır.
Eğer hazırda vizem olsun diyorsanızda bunu biran önce yapın kuzenim yaklaşık 3 aydır VFSnin fransa için randevu açmasını bekliyor.
-
@T-C-Kubilay-Dikici çok teşekkür ediyorum dediğiniz gibi yapayım o zaman ben pasaportu alır almaz başvuruda bulunayım vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum Kubilay bey
-
Araştırmalarım sonucunda dosya taşıma için en mantıklı yer Hong kong görünüyor peki oraya dosya taşımam ortalama maliyeti ne olur bilgisi olanlardan rica ediyorum ?
Tercüman falan da tutmam lazım onları nereden nasıl tutabilirim ?

-
Bu forumda arama butonuna anahtar kelimeler (dosya taşıma, Hong Kong, Bangkok, tercüman, maliyet) yazarak merak ettiğiniz bir çok sorunun cevabını bulabiliyorsunuz, kullanmak tamamen ücretsiz.
https://yesilkartforum.com/forum/post/460324
https://yesilkartforum.com/forum/post/475013
https://yesilkartforum.com/forum/post/474378 -
@ari-luli Bu konuyu, mülakat deneyimleri başlığı altında bende araştırıyorum. Kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor. Bir arkadaş tek kişi 150k ile çıkmış işin içinden. Ama şimdi shengen vize alayım desen, belkide bikac defa alıp girdi çıktı yapmanız gerekiyor. Onunda maliyeti gidip gelmesi var. Eğer Almanya'dan davetiye ile vize başvurusu yapma imkanınız var ise, 8 ay öncesinden başvurup sıra bekleyebilirsiniz. En az 6 aylık veriyor diye biliyorum, tabi ret vermez ise.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan valla schgen biraz korkuttu ya vize verilmez diye ama bakalım hayırlısı olsun
-
@ATS16 çok teşekkür ediyorum he geçen gün bu forma biraz daha hayran kalıyorum danışman tutsam bu kadar hızlı ulaşamazdım tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum
-
@ari-luli Çok şanslısınız soracağınız her sorunun cevabı forumda bulunuyor ve bu sorunuzun cevabı ile ilgili bir çok deneyim mevcut hatta en son bir arkadaşımız hem deneyimini yazmış hem de yaptığı masrafları video çekmişti onu da izleye bilirsiniz.
sormak istediğiniz soruyu arama kısmını kullanarak yazarsanız kesinlikle cevabını bulacaksınızdır.
Benzer Başlıklar
132
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k