Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Yusuf-Uzak, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rocklee https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html bu siteden geçmiş yıllarda hangi konsolosluk kaç cn ye kadar mülakat vermiş görebilirsiniz kesin bir sınır yok maalesef tek söyleyebileceğim ankara çok riskli ve eğer cn düşük değilse taşımanız gerekiyor, maliyetler gerçekten can sıkıcı bir durum ben de dahil zorlanan çok kişi oluyor ancak şöye bir durum var şuan greencard gold card adı ile 5.000.000 dolara satılıyor siz ise talihli olursanız green card basım ücreti , sağlık muaynesi ve dosya taşıma ile bir kaç bin dolara buna sahip olabiliyorsunuz aslında çok büyük bir ayrıcalık, keşke dosya taşıma gibi masraflı işler olmadan tr konsolosluğundan bu işi halledebilsek. Ben şuan numaramın aktif olması için yeni vize bülteninin açıklanmasını bekliyorum, numaram aktif olmadan önce dosyamı taşıdım, numaram aktif olduktan sonra 2nl yi bekleyeceğim

Olayı çok güzel özetlemişsiniz. Low case number ile bu sene bana çıkmasını çok istiyorum. Excel dosyasında gördüm. Bazı kşilerin case numberları iki haneli sayılar. İnsan şaşırıyor tabi görünce.

• İyi geceler schgen vizesi almak çok mu zor ya da ne kadar zor eğer yeteri kadar bütçe varsa niyet mektubu içinde donanımlı bir planınız var ise kolayca alınır mı?
    (Tabi vize ücreti sağlık sigortasi uçak bileti filan alındığı düşünülürse )
    Pasaportu alır almaz başvurmayı düşünüyorum olur da dosya taşıma olursa Viyana için ancak biraz gözümü korkuttu arkadaşım vize almak zor diyerek

• Merhabalar ds260 formunu doldururken mülakat yerini direkt olarak Viyana olarak diye seçebiliyor muyuz?

• @Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim yanıtınız benim için çok faydalı ve anlaşılır oldu

• @ari-luli Schengen vizesi almak evet çok zor. Bizde denemiştik çok güzel bir niyet mektubu ve işyeri izin belgesi hazırlamıştık. Bütün finansal belgelerimizi tapu ve ruhsat falan ne varsa sunmuştuk. Geri geleceğinize inanmıyoruz demişlerdi. Boşu boşuna masraf yaptık. cesaret edip de tekrar başvuramadık.

• @alplion anlıyorum beni çok telaşlandırdı ama neyse hadi hayırlısı olsun

• ⭐⭐

@alplion boş pasaport ile başvuru yapan çoğu kişi finansal durumunda sıkıntı olmasa dahi genelde red alıyorlar. Naçizane tavsiyem shengen başvurusundan önce bir kaç vizesiz ülkeye gidip pasaportunuzda bir kaç kaşe olmasını sağlayın.

• @Meteyusf yaşadığınız ülkeyi seçeceksiniz, örn Türkiye'de yaşıyorsanız Ankara olacak. Daha sonra mail atarak taşıma yapabilirsiniz.

• @ari-luli Bende 3 defa önceden alınmış shengen vizesi var. Hepsinde de 10-15 günlük vize verdiler. Bu süre dosya taşıma için yeterli değil. O yüzden yine kısa girişli verirler diye vizesiz bir ülkeye taşıdım dosyamı.

• @Mehmet-Fatih-Aslan çok teşekkür ediyorum

• Üsküpte sağlık muayenesini yaptıran var mi? Biliyor musunuz süreç nasıl işliyor?

• ⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐

@ari-luli Merhabalar ben geçen sene sonuçlarım açıklanmadan önce olurda kazanırsam diyerek vize başvurusunda bulunmuştum bu dönemde çok araştırdım size takip ettiğim yolları yazayım

1. schengen vizesi alacağım ülkeyi belirlerken en kolay vize veren ülkeleri belirledim bunlar için 1. italya 2 ispanya dediler.
    2. schengen vizesinde yapacağım tatil planında ne tür bir tatil seçmeliyim bunu araştırdım araştırmalarımın sonucunda gemi turu satın alırsam vizeyi daha kolay alacağımı gördüm ve gemi turu satın aldım

bu iki madde benim schengen tercih edeceğim ülkeyi ve ne tür tatil yapacağımı belirledi iltalya başlangıçlı 7 günlük gemi turu satın aldım italya fransa ispanya ibize palermo şeklinde bir rotada tur yaptım.

Gelelim vizede belirleyici olan durumlar kensinlikle mali durum önemli benim hesap hareketlerime vize görüşmesini yaptığım idata görevli bayan detaylıca baktı 6 aylık hesap hareketlerimde maaşlarımın yattığı her günü tek tek işaretledi ekstrede yatırım hesaplarıma baktı orada para hareketlerine baktı fon hesaplarımın geçmiş hareket geçmişine baktı üzerime kayıtlı araç tuhsatı tapu vb bunların birer kopyalarını aldı kaç yıldır çalıştığımı ve hangi pozisyonda çalıştığıma baktı aynı durumda eşim içinde baktı eşimin hesapları benim kadar çok olmadığı için ona sponsor olabileceğimi söyledi ve sponsorluk için orada dilekçe yazdım. 2 hafta içinde de 1aylık tek giriş vize verdiler.

Yaşadığım en büyük problem turu satın aldığım ülke italya olduğu için italya dışında başka bir ülkeden başvuru yapamıyordum ben turu 2023 ekimde satın aldım randevuları italya açmadı 2024 şubata kadar hergün her saat randevu açmalarını bekledim 2024 mart ayında randevular açıldı 10 dk içinde doldu yine boşa düştüm daha sonra mart ayı içine idata başka bir ofisi randevu açtı oradan son anda aldım benden sonra tekrar kapattı tur şirketinden tarafıma iletilen bilgi şu şekilde oldu bordo pasaport vize alabilen tek aile sizsiniz çok kişi randevu bulamadı ve gemi biletleri yandı dedi çok şanslısınız dedi gittiğim turda herkesin yeşil pasaportlu olduğunu gördüm bordo pasaport sahip tek aile bizdik.

Yani olurda kazanırsam schengen bögesi tercihlerimin arasında en sonda olacak öncelk tercihlerim vizesiz ülkeler olacaktır.

Eğer hazırda vizem olsun diyorsanızda bunu biran önce yapın kuzenim yaklaşık 3 aydır VFSnin fransa için randevu açmasını bekliyor.

• @T-C-Kubilay-Dikici çok teşekkür ediyorum dediğiniz gibi yapayım o zaman ben pasaportu alır almaz başvuruda bulunayım vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum Kubilay bey

• Araştırmalarım sonucunda dosya taşıma için en mantıklı yer Hong kong görünüyor peki oraya dosya taşımam ortalama maliyeti ne olur bilgisi olanlardan rica ediyorum ?
    Tercüman falan da tutmam lazım onları nereden nasıl tutabilirim ?
    🙃

• ⭐⭐⭐⭐

@ari-luli

Bu forumda arama butonuna anahtar kelimeler (dosya taşıma, Hong Kong, Bangkok, tercüman, maliyet) yazarak merak ettiğiniz bir çok sorunun cevabını bulabiliyorsunuz, kullanmak tamamen ücretsiz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/460324
    https://yesilkartforum.com/forum/post/475013
    https://yesilkartforum.com/forum/post/474378

• @ari-luli Bu konuyu, mülakat deneyimleri başlığı altında bende araştırıyorum. Kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor. Bir arkadaş tek kişi 150k ile çıkmış işin içinden. Ama şimdi shengen vize alayım desen, belkide bikac defa alıp girdi çıktı yapmanız gerekiyor. Onunda maliyeti gidip gelmesi var. Eğer Almanya'dan davetiye ile vize başvurusu yapma imkanınız var ise, 8 ay öncesinden başvurup sıra bekleyebilirsiniz. En az 6 aylık veriyor diye biliyorum, tabi ret vermez ise.

• @Mehmet-Fatih-Aslan valla schgen biraz korkuttu ya vize verilmez diye ama bakalım hayırlısı olsun

• @ATS16 çok teşekkür ediyorum he geçen gün bu forma biraz daha hayran kalıyorum danışman tutsam bu kadar hızlı ulaşamazdım tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum

• ⭐⭐

@ari-luli Çok şanslısınız soracağınız her sorunun cevabı forumda bulunuyor ve bu sorunuzun cevabı ile ilgili bir çok deneyim mevcut hatta en son bir arkadaşımız hem deneyimini yazmış hem de yaptığı masrafları video çekmişti onu da izleye bilirsiniz.

sormak istediğiniz soruyu arama kısmını kullanarak yazarsanız kesinlikle cevabını bulacaksınızdır.

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |