Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @katafalk2 tabiki senin tercihin abi,ama hiçbir şey için geç değil umudunu yitirme.

• ⭐⭐⭐⭐

@oz4nkilic her gün aynı soruyu sormak yerine önce sürecin nasıl ilerlediğini öğrenin ardından bir kaç yurtdışı deneyimi okumayı deneyin bence. Çünkü sorduğunuz sorunun net bir cevabı yok çünkü sorunuzun anlaşılırlığı dahil net değil. Ne süresi orada bulunmanız gereken süre mi, yoksa mülakat planlandıktan sonra mülakata kadar olan süre mi, hangi konsolosluk için soruyorsunuz vs bir çok etkeni olan bir soru

• ⭐⭐

@mertq amerikada ki askerlik ikiye ayrılıyor tam zamanlı askerlik ve parttime askerlik bununla ilgili bir çok video var. olurda kazanırsam part time olarak yapmayı düşünüyorum oradaki işim buna el verecekmi bilmiyorum

• Zaman yaklaştıkça buralar da hareketlenmiş🥳herkesin hakkında hayırlısı olsun. Bana da ya ilk başvuru ya da 3. Başvuruda çıkıcak gibi geliyor.Saçma bir totem yaptım.Heyecanla beklemeye devam.

• "vallahi selected" reisler.. umut tazelemek için arada bir girer izlerim 😃 kim bilir ne yapıyorlardır şuan.

• @ozz ne güzel ya darısı başımıza

• @oz4nkilic, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

yurtdışına dosyasını taşıyan dostlarım bana süreclerinin kaç gün olduğunu söyleyebilir mi acaba ya da genel sürecin kac gun oldugunu bılen var mı

Ben de bu konuda tecrübe sahibi değilim fakat forumda okuduğum kişilerden anladığım kadarıyla bu tamamen o ülkedeki checkup sonuçlarının çıkma süresine ve büyükelçiliğin verdiği randevu tarihine göre değişiyor. Yine forumda okuduğum kadarıyla emin olmamakla birlikte Hong Kong bu konuda iyiymiş diyorlar.

Tecrübe sahibi üyeler ile konuşmanız daha faydalı olacaktır kanaatindeyim.

• DV-2018 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2019 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2020 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2021 Congratulations (Pandemide kapanan elçilik mağduru)
    DV-2022 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2023 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2024 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2025 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2026 ?

• @Bahadır-Çepken
    DV2022 kazananiydim, ds260 formunu Agustos ayinda gonderdigim icin mulakat gelmedi, o zamana kadar boyle bir sey yasanmamisti😔

• Buradaki üyelerin imzalarına bakıyorum. Case Number 4k-5k olanlar bile dosyalarını taşımışlar. Case number 4000 ve üzeriyse dosya taşıma olayını mı gerçekleştirelim?

Dosya taşımada cutoff ve current dediğimiz olay olmadan mı yapmalıyız ayrıca? Yani kazanır kazanmaz baktığımızda case number yüksekse, direkt taşıma işlemi mi yapalım? DS260 doldururken mülakat yeri seçiyoruz. Bu aşamada istediğimiz yeri seçersek bu dosya taşıma mı olur? Yoksa KCC'ye mail atarak istediğimiz büyükelçiliği talepte bulunursak mı dosya taşıma işlemi olur? Ayrıca KCC'ye mail attıktan sonra tercih ettiğimiz büyükelçiliğe de ekstradan mail atalım mı?

• @erdembw, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

DV-2018 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2019 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2020 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2021 Congratulations (Pandemide kapanan elçilik mağduru)
    DV-2022 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2023 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2024 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2025 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2026 ?

Arkadaşlar bu 9. başvurum ve DV-2021 de yaşadığım mağduriyet sonrası umudumu kaybedip açıkçası alışkanlık olduğu için başvurur hale geldim. 2021 den bu yana sürece dahil bir yenilik var mı bilmiyorum bile ama bir sürü farkı bilgi görüyorum. O yüzden kısa birkaç sorum olacak cevaplanırsa sevinirm..

1- DS260 formunu doldurmak ücretli hale mi geldi?
    2- CN yerine önemli olan DS 260 formunu ne kadar erken doldurup yolladığınız mı?
    3- Mülakatlar hala sadece Ankara'daki elçilikte mi yapılıyor?

Umarım oda başlığına ters bir konu yaratmamışımdır...

• @erdembw 1- DS260 ücretsizdir. bazı resmi olmayan yerlerde ücret karşılığında dolduruyorlar ama tavsiye edilmiyor. Kendiniz doldumanız daha sağlıklıdır.
    2- CN düşük olması önemli ne kadar düşük olsa o kadar erken mülakata gidip vizenizi alabilirsiniz ama ne yazık ki bu elimizde değil. Elimizde olan diğer önemli şey DS260, mülakat randevusu alabilmek için DS260'ta dolduracağınız biligler işlenecekmiş o yüzden hızlı ve tam bir şekilde doldurup kapatmanız gerek.
    3- Genelde yaşadığınız yerde mülakat yapılır, ama Ankara yavaş ilerlediği için durumu müsait olanlar dosyalarını başka elçiliklere transfer ettiriyorlar. Bununla ilgiliz az önce bir deneyim okudum buradan bakabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/post/480414

• @neoseptik TR den ABD'ye araba götürmek çok mantıklı değil, arabanızı burada satacağınız fiyata orada çok iyi bir araba alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@rocklee
    Selamlar... Mülakat yeri seçimi doğduğunuz ülke topraklarındaki konsolosluk olmalıdır. Orada farklı bir yer seçmeniz mümkün değildir.
    Sonrasında dosyanızı FAM yönetmeliğine göre, current olmadan önce, DV2025 in en yardımsever en performanslı konsolosluğuna KCC aracılığı ile taşımanızı tavsiye ederim..Mali yıl başladığında da süreci takip edip, gerekli aksiyonları alırsınız. Bu sene yaşananları DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığı altında bulabilirisiniz.
    İyi şanslar..🍀

• @erdembw Her sene dinamikler değişiyor, cevaplarım son yıllara göre bunu belirteyim
    DS260 ücretsiz
    CN en önemlisi erken göndermenin bir avantajı sanırım artık yok
    Mülakatlar Türkiye'de sadece Ankara'da yapılıyor dosya taşıma yolu ile farklı ülkelerin konsolosluklarında yapabiliyorsun.

• @Flight101 Teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!

• @ATS16 ilginize çok teşekkür ediyorum son olarak bir sorum daha olacak şimdi dv 2026 eğer bana çıkarsa pasaportum yok sizce pasaportsuz doldurmam bana bir sorun yaratır mı mülakat tarihi açısından ya da başka negatif bir etkisi olur mu?

• @asariel çok teşekkür ederim

• @zakaria çok teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

168

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |