Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @MakeUSAGreatAgain Bu arada konuyu uzatmak gibi olmasın hocam, saygı çerçevesinde konuşuyorum.
    Atlantis hocam burada ne kadar haklı olsa da Türkiye'de bunun 10 katı zorluk yaşadığını hepimiz biliyoruzdur.

b3f97fb6-1680-4737-ad5e-316576be413e-image.png

Aynı veya daha büyük sorunlar ülkemizde mevcut, hemde çok büyük bir oranda. Bizim yurtdışına çıkış amacımız, ülkemizde ki düzenin bozuk olmasından. Orada da bozuk olabilir ama bizim kadar değil.

Daha az sorun yaşadığımız, stressiz ve geçim derdi olmayan (daha az olan diyebiliriz.) bir ülkeye gitme amacımız var.

İyice araştıran, gitmiş görmüş olan adam anlar.
    Son olarak tekrardan belirtmek istiyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Türkiye'nin %80'i apt*ldır. O yüzden bu ülkenin sorunları bitmez.

• Son 30 😁

Yine tutamadım kendimi kürkçü dükkanına tekrar geri geldik bakalım. Her zamanki gibi zaman yaklaştıkça insanların gerginliği de artmış, kırmayın birbirinizi zaten büyük ihtimalle hiçbirimize çıkmayacak 😂

• Sabahtan mı açıklanıyor sonuçlar yoksa var mı belli bir saati😃 totem yapıp o gün değil de ertesi gün mü baksam acaba sonuçlara

• Vay be kaldı 30. Geri sayım başlasın
    Hakkımızda hayırlısı olsun

• @cvatulip akşam Türkiye saati ile 19'da.

• Allah'im ya hakkimizda hayirlisi ile kazanmayi ve sonucun hayirlara vesile olmasini nasip eyle.

• @dilmel evet öyleymiş baktım sonrasında

• ⭐⭐

Eskiden son gün açıklanmaya yakın discord girerdik orada sohbet ortamı oluyordu bu sene discord'da yok MEET yada Teamspeak 'de oda açılsa gelecek kaç kişi olur ki

• Daha dersleri devam eden bir üniversite öğrencisi olarak en büyük hayalimizi 'yurt dışında yaşamak' şeklinde düşünmeye zorladılar. Benim de 2. başvurum bu. Umarım çıkar da hayatımızın geri kalanını çok daha iyi şartlarda ve gelecek kaygısı yaşamadan geçiririz.

• ⭐⭐

@Atlantis00 Bazıları var ABD yi gözlerinde çok büyütüyorlar. İlber Ortaylının ABD ile ilgili şöyle bir konuşmasını izleyip dinlemiştim.ABD de bazı bölgeler var mesela Harlem gibi birçok genç Harlemin dışına çıkacak cebinde parası bile yok orda doğup orada ölüyor demişti. Anlayana işte..Youtube da fazla video izleyip herşeye inanırsan hayal kırıklıpı yaşarsın.

• @Semihmete İstanbulda yaşayıp hiç deniz göremeyen binlerce insan gibi yani

• Arkadaşlar bazen babam foruma gizlice girip bazı mesajları yazıyor gibi hissediyorum😃 60 lı yaşlarda olması dışında sorun yok tabi. Bazen çok kasmamak lazım benim hayat felsefem o. Ölümlü dünya.Keşkelerle acabalarla boğuşmaktansa çocuğuma daha mutlu bir gelecek sunma imkanım varsa -bakın garanti bir gelecekten de bahsetmiyorum - gider denerim elimden geleni yaparım ha olmadı mı bunu kişiselleştirip ölüp biterek başarısızlık olarak da görmem denedim olmadı der geçerim, yeniden ayağa kalkmasını da bilirim.Bizdeki bu herşeyin en iyisini bildiğini sanma yanılgısı ve sürekli haklı olma telaşına girerek üstten konuşma acizliği biraz fazla ironik geliyor bana.Genetik aktarım olsa gerek.Biraz akışta kalmayı öğrenmek lazım.Ben eminim mesela çok büyük umutlarla giderek hayal kırıklığına uğrayan bir sürü insan vardır, keza benim yakınımda gördüğüm bir sürü örnek de var ama bu gibi durumlarda o insanı küçümseyerek kendi egomuzu tatmin etmek için ben sana demiştim deme cüretinde mi bulunmalıyız? Biraz insanları salsak mı acaba

• @Semihmete sizden tam anlamıyla bezdik. en çok kim Amerika'yı kötüleyecek yarışındasınız, bir Hakkârili Muğla Datça'da yaşamak ister bir Datçalı da Rodos adasında yaşamak ister bir Rodos lu da ispanya da yaşamak ister bir İspanyol'da, Amerika'da yaşamak ister herkesin amacı ucuz hamburger yiyip ucuz konsol alıp oynamak değil. bize kalsa Arjantin bile bu ülkeden cennet durumdadır. ilber ortaylı burjuva sınıfından biri üniversiteyi Avrupa'da okumuş yokluk görmemiş biri hani Afrikalıya çikolatanın sanıldığı kadar iyi olmadığını anlatmak gibi bir şey. darwinin +pratiğini uygulayın ortama adapte ol güçlü ol ve hayatta kal'

• Ülkenin yarısından fazlası lüks içinde yaşıyor. Bu ne demek hocam siz hangi ülkede yaşıyorsunuz lüks sizin için ne demek

• @indica hem universiteli hem de ikinci deneme kaderlerimiz ayni gibi 🙂

• @istalin imzanıza baktımda anlayamadım gc çıktımı yoksa onay alamadınız mı?

• ⭐⭐

@baba-yaga istalin arkadaşımızın sıra nuramarsı henüz aktif olmadığı için henüz mülakat almadı bekleyenler arasında imzasında dosyasını hong kong taşıdığını görünüyor

• @baba-yaga yok daha çok var 23 bin

• Hiçbir ülkede yaşam mükemmel değil, çünkü herkesin koşulları ve imkanları farklı. Amerika ve Türkiye’de yaşamayı kıyaslamak da aslında bu yüzden zor. Her iki ülkenin de kendine has artıları ve eksileri var. Amerika’da iyi bir işte çalışıp iyi maaş alıyorsanız yaşam standartlarınız yüksek olur. Alım gücü yüksek, eğitim kalitesi iyi ve çocuklu aileler için de birçok fırsat mevcut. Ancak eğer Uber gibi işler yaparak geçinmeye çalışıyorsanız, yaşam koşulları tabii ki daha zor olacaktır.

Türkiye de dünyalara bedel tabii ki. Kültürel bağlar, aile yakınlığı ve insanların birbirine olan desteği gibi avantajlar gerçekten var. Türkiye’deki sosyal bağlar ve dayanışma, birçok açıdan insana huzur ve güç verebiliyor. Ama maalesef Türkiye’de örneğin özel okullar gerçekten çok pahalı. Ben ve eşim yönetici pozisyonlarında çalışmamıza rağmen, bazen küçük bir tatili bile taksite böldürüp ödemek zor olabiliyor. Bu yüzden, daha iyi yaşam koşulları ve fırsatlar için hepimiz doğal olarak daha iyi bir gelecek peşindeyiz.

Bu yıl ilk kez çekilişe başvurdum ve gerçekten çok istiyorum, umarım hepimiz için en hayırlısı olur. Dilerim herkesin kalbinden geçen güzel dilekler gerçek olur. 🍀😊

• Daha önce forumda yazıldıysa kaçırmış olabilirim, uzun süredir giremiyorum foruma çünkü ama 2021 den sonra Türkiye'den kaç kişinin başvuru yaptığını görememeye başlamıştık. Halen var mı bu durum? farklı bir başlıkta ya da burada yazıldıysa ve bilen varsa aydınlatabilir mi? Bu yılki başvuru durumu ne mesela?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |