DV2026 Sohbet Odası
-
@C0mmander Sayaç olmadan daha hızlı geçiyor gibi zaman

-
@Atlantis00 kesinlikle katılıyorum ama son zamanlarda ramazanda bitince biraz bir yavaşlama oldu
artık günler 24 saat değil de 72 saat gibi geçiyor 
-
Yaklaşık bir aydır foruma girip entry okumuyordum. Bugün tekrar göz attığımda, son sayfalarda ABD’de "sizi günlük gülistanlık bir hayatın beklemediği" üzerine yapılan tartışmaları okudum.
ABD’ye çeşitli vize türleriyle yerleşmek isteyen arkadaşlar için kendi deneyimlerime ve gözlemlerime dayanarak birkaç şey paylaşmak istiyorum:
Aile üyelerimden biri, ailesiyle birlikte 12 yıldır ABD’de yaşıyor ve şu anda kendilerine ait bir fabrikaları var.
Bu fabrikada çalışabilmek için çeşitli vize türlerini araştırdım. Görüştüğüm birçok aracı vize kuruluşu bana şunu söyledi: “Aile üyenizin fabrikası olduğu için, konsolosluk bunu bir ayrıcalık olarak görebilir ve ‘adam kayırma’ şüphesi nedeniyle vizenizi onaylamayabilir.” Açıkçası bu bakış açısı beni oldukça etkiledi.
Aile üyemin ABD’deki süreçlerine oldukça hakimim. Yaşadıkları zorlukları ve güzel yanları yakından biliyorum. (Tabii bu, yaşadıkları bölgeye özel gözlemler.) Örneğin; bahçeli, iki katlı bir evleri, iki arabaları ve harika bir doğaları var. Çocukları, bizdeki gibi yarış atı gibi yetiştirilmeyen, ücretsiz ve nitelikli bir eğitim sisteminde büyüyor. Bir örnek vermem gerekirse, yeğenlerimden biri oruç tuttuğunda, öğretmeni ablamı arayıp, "Bunun farkındayız, ekstra dikkat etmemiz gereken bir şey var mı?" diye sormuştu. Bu, toplumun bireysel inançlara saygısını gösteren küçük ama etkileyici bir detaydı.
Ayrıca, istedikleri marka kıyafetleri bedavadan biraz pahalıya alabiliyorlar, mide bulandırıcı gündemlerle boğuşmuyorlar... Daha pek çok olumlu yön sayabilirim ama gereksiz yere uzatmak istemem.
Umarım gerçekten isteyen herkes için fırsatlar çıkar ve yolları açık olur. Eğer gittiğinizde size rehberlik edebilecek bir tanıdığınız varsa, süreç çok daha keyifli ve kolay hale gelir.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Asıl sabır sınanmasını şu son 1 ay yaşayacağız gibi duruyor
son 2-3 gün kala yine youtube'a girip greencard kazanma anı videoları izlenmeye başlanılabilir 
-
@baba-yaga bence öncelikle forumun işleyişini öğrenin bir üye olarak benim herhangi birinin mesajını silip etme gibi bir yetkim yok. Konunun Gerisiyle alakalı söylediklerinize tekrar bir şey yazmayacağım zaten ben düşüncemi ve anlatmak istediğimi açık bir şekilde yukarıda yazdım diye düşünüyorum
-
@Atlantis00 şöyle bir geriye dönüp bakıyorum dv24 dv25 başvurmuştum o zamanki heyecan yok içimde büyük beklentilerimin hüsranla bitmesinden dolayı olabilir ama umudumu kaybetmedim bir gün kazanacağım sadece bu çok geç olmaz umarım

-
@Emre-Kurtulmuş ben size cevap yazmışım ama hatayla oldu. Mesajım admine karşılıktı o esnada size cevap verdiğim için karışıklık oldu.
-
@MakeUSAGreatAgain Hocam bu ülkede kimse buna itiraz etmiyor. Lakin durumu kötü olanlar varken bir çok iyi olanlar da var.
Bizzat ticaret ile uğraşıyorum, kendi çevremden biliyorum. Adam İstanbul Anadolu Yakasında Oturuyor. Tuzla mesela. Tuzla da oturan bir adamın Beşiktaş'ı Satın alacak kadar parası olabilir mi? muhtemelen hayır.
Geçen Hesaplarını gösterdi; Aile Şirketleri varmış, Antalya'da yat kiralama işleri yapıyorlar, yurtdışında yat satıyorlar. Muğla da aile çiftliği varmış. Avrupa yakasında daireleri arsaları ve sayamadığım bir çok şey. Arkadaşı görsen, klasik bir üniversite öğrencisi dersin. Ama senin, benim hayal edemediğim ülkelere girip çıkmış, vize almış çocuk.
8 Yıldır tanıyorum kendisini, ayda yılda bir görüşürüz. Bende sonradan öğrendim bunları.
Bakın yanlış anlaşılmasın, bende diyorum bu ülkenin büyük bir kısmı aç, 5-6 ay öncesine kadar bende öyleydim. Ama büyük bir kısım yine refah içinde yüzüyor, az bir kesim değil.
Kimin ne kadar parasının var olup olmadığını, gizli zengin olduğunu bilemeyiz. Bizzat buna benzer 2-3 duruma şahit olduğum için arkadaşa katılıyorum.
-
@mertq Boşver hocam artık açıkladığım yeni vergileri gördün mü? US'i tekrar zengin yapacağım
-
@MakeUSAGreatAgain Bu arada konuyu uzatmak gibi olmasın hocam, saygı çerçevesinde konuşuyorum.
Atlantis hocam burada ne kadar haklı olsa da Türkiye'de bunun 10 katı zorluk yaşadığını hepimiz biliyoruzdur.
Aynı veya daha büyük sorunlar ülkemizde mevcut, hemde çok büyük bir oranda. Bizim yurtdışına çıkış amacımız, ülkemizde ki düzenin bozuk olmasından. Orada da bozuk olabilir ama bizim kadar değil.
Daha az sorun yaşadığımız, stressiz ve geçim derdi olmayan (daha az olan diyebiliriz.) bir ülkeye gitme amacımız var.
İyice araştıran, gitmiş görmüş olan adam anlar.
Son olarak tekrardan belirtmek istiyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Türkiye'nin %80'i apt*ldır. O yüzden bu ülkenin sorunları bitmez. -
Son 30

Yine tutamadım kendimi kürkçü dükkanına tekrar geri geldik bakalım. Her zamanki gibi zaman yaklaştıkça insanların gerginliği de artmış, kırmayın birbirinizi zaten büyük ihtimalle hiçbirimize çıkmayacak

-
Sabahtan mı açıklanıyor sonuçlar yoksa var mı belli bir saati
totem yapıp o gün değil de ertesi gün mü baksam acaba sonuçlara -
Vay be kaldı 30. Geri sayım başlasın
Hakkımızda hayırlısı olsun -
@cvatulip akşam Türkiye saati ile 19'da.
-
Allah'im ya hakkimizda hayirlisi ile kazanmayi ve sonucun hayirlara vesile olmasini nasip eyle.
-
@dilmel evet öyleymiş baktım sonrasında
-
Eskiden son gün açıklanmaya yakın discord girerdik orada sohbet ortamı oluyordu bu sene discord'da yok MEET yada Teamspeak 'de oda açılsa gelecek kaç kişi olur ki
-
Daha dersleri devam eden bir üniversite öğrencisi olarak en büyük hayalimizi 'yurt dışında yaşamak' şeklinde düşünmeye zorladılar. Benim de 2. başvurum bu. Umarım çıkar da hayatımızın geri kalanını çok daha iyi şartlarda ve gelecek kaygısı yaşamadan geçiririz.
-
@Atlantis00 Bazıları var ABD yi gözlerinde çok büyütüyorlar. İlber Ortaylının ABD ile ilgili şöyle bir konuşmasını izleyip dinlemiştim.ABD de bazı bölgeler var mesela Harlem gibi birçok genç Harlemin dışına çıkacak cebinde parası bile yok orda doğup orada ölüyor demişti. Anlayana işte..Youtube da fazla video izleyip herşeye inanırsan hayal kırıklıpı yaşarsın.
-
@Semihmete İstanbulda yaşayıp hiç deniz göremeyen binlerce insan gibi yani
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum