Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Emre-Kurtulmuş Burası Abd ile ilgili bir forum. Profil fotoğrafı ve ismimde çok ciddiye alınacak bir şey yok. Belki birileri tebessüm eder, belki daha çok dikkat çekebilir diye bunu yaptım.
    Zaten beni anlamak için @Atlantis00 önceki gönderilerine bakmak yeterli bu arkadaşın. Sizinki futbolla ilgili bir foruma girip gelin basketbol oynayın daha güzel demek gibi oluyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Atlantis00 umursamayın zaten söylediğinizi anlamak çok zor değil aslında her ülkenin derdi kendine göre farklı olsada her ülkede dert var. Avrupayada gitseniz, asyayada gitseniz, amerikayada gitseniz dert var. Bulunduğunuz konumu değiştirince dertleriniz değişecek ama bitmeyecek tabii ki. Türkiyede ay sonunu eksiye girmeden getirebilir miyiz diye dert edersiniz, orada ay sonu kenara hedef koyduğum şu kadar miktar parayı koyabilecek miyim acaba diye dert edeceksiniz. Türkiyede ürünün fiyatının %50 oranında değişmesini dert ederken, amerikada %2 artınca aa enflasyon burayıda etkiledi diye dert edeceksiniz çünkü her ülkenin kendi alışkanlığına göre derdi değişiyor ancak değişmeyen tek şey dert nereye gidersen git oluyor çünkü yaşamın gerçeği bu. Ve bunu bilerek hareket etmek sizin göçeceğiniz yeni ülkeye alışmanızı kolaylaştıracak bir nokta. Olay türkiye cennet vs söylemleri değil maalesef ki türkiye bir cennet değil uzun süredir ancak işin kötü olan tarafı cennet olan bir yer yok hepimiz en az cehennem olan yeri arıyoruz sadece

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş Kesinlikle hocam. Arkadaşa ana düşünce olarak anlatmak istediğim tamamen buydu. Kendini mutluluğun uzaklarda olduğunu şartlamaması ve bugünlerinin kıymetini bilmesini, dünyanın her yerinde mutlu mutsuz insanlar, kaldığı ülkenin kaymağını çok güzel yiyen ya da yiyemeyen insanlar var. Önemli olan orada da yazdığım gibi ''evet elimde ki bu, bunu daha ileriye taşımalıyım ama bunu yaparken şu anın değerini de kaçırmamalıyım çünkü hayatta bugün var yarın yokuz'' düşüncesiydi. Tamamen iyi niyetle yazdığım olaydı ama yazdıklarım herkes için akla mantığa değer olması gerekiyormuş maalesef. Tekrar Allah razı olsun hocam. Sizinle çok bir samimiyetimiz olmamasına rağmen konudan bağımsız olarak edep ve üsluba gösterdiğiniz saygıdan dolayı tekrar çok teşekkür ederim. Daha fazla hiç bu konu üstüne düşmeye ve karşlıklı cevap yazmaya gerek yok hocam. Sağlıcakla kalın 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@MakeUSAGreatAgain burası amerika güzellemesi yapmakla ilgili bir forumda değil ama herkesin gerçekleri kendine göre farklıdır. Siz filmlerde gösterilen hayaller aleminde yaşanan amerika dersiniz, bir başkası amerikayı gerçek yönleriyle ele alıp amerika der. Forumun amacı zaten herkesin kendi fikirlerini topluluk kurallarına uygun bir şekilde beyan edebilmesidir. Mesela bu forumda greencardını alıp amerikaya gelip istediğini bulamayınca geri dönen, greencardını iade eden bir çok kişi var aynı zamanda bu kişilerin başından geçenleri anlatmış olması amerikayı kötülemek değil yaşadıkları deneyimleri aktararak diğerlerine fikir verebilmek

• @Emre-Kurtulmuş Dediğiniz gibi daha az cehennem olan yeri arıyoruz. Bu forumda oraya gidince her şey süper olacak, hemen ev, araba, parti vs gibi bir şeyler yazan birisini görmedim. Zamanında Almanya'ya gidip "gelmeyin bura çok zor gurulu düzenimiz var yienim" diyen dayılar gibi konuşmaya gerek yok. Avrupa'ya Amerika'ya yerleşip Türkleri istemeyen değişik bir zihniyet var.

• @Atlantis00 Ben teşekkür ederim, sağ olasın hocam.

Kimse üzerine alınmasın lakin hepimizin bildiği üzere bu ülkenin %80'i apt*l, o yüzden herkese laf anlatmaya değmez hocam. Haklısın de geç.

• @Atlantis00 Dostum burda günümüz şartlarında bence hepimiz öfkeli olmalıyız ama sen bilirsin😃 Çünkü cağnım ülkem çok çok daha iyi güzel aydınlık günleri hakediyor. Senin söylemeye çalıştıklarını tabi ki yanlış anlamış olabilirim ama benim de niyetim hedef göstermek değil aksine genel bir sitem.Emin ol bahsettiğin kaymağını yediklerini düşündüğün insanlar işler sarpa sardığında ilk fırsatta arkasına bakmadan kaçar.Benim derdim sen o başkası değil herkes istediğini düşünsün dilediğini de yaşasın. Ama mevzulara bazen daha derin bir yerden bakmak gerekiyor onu demek istedim. Burada bir şeyleri yarıştıracak değiliz Abd mi Türkiye mi yarışı da değil konu.herkesin kendi yaşanmışlıkları kendi tercihleri kendi gözleri ve nihayetinde belli bir zeka kapasitesi var. Senin bakış açına bir de başka bir yerden bak demek istedim.Ben mesela yazdığın çoğu şeye belki de daha fazlasına sahibim ama kendimi güvende hissetmiyorum hiç bir umut görmüyorum.O yüzden dedim vizyon ve tercih meselesi diye yoksa tabi ki senin düşüncelerine de saygı duyarım.

• DV2026 Sohbet Odasına gireyim de giden insanların %5'inin bile yaşamadığı olumsuzlukları yazayım belki vazgeçen olur gelmezler xd Belki bana hak verenler bile olur 🙂
    Bazı arkadaşların rutini bu olmuş. Sabah bu motivasyonla uyanıyorlar sanırım.

• @mertq Evet. Ülkenin yarısından çoğunun lüks içinde yaşadığını yazan ve bunu destekleyenler var. Maalesef haklı olabilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@MakeUSAGreatAgain ben kimse için amerikaya gelmeyin veya avrupaya gitmeyin demedim ve demem de, hatta her seferinde burada sırf çekilişe umut bağlayan sizin gibi arkadaşlara profilinize uygun başka vize seçeneklerini araştırın, değerlendirmeye alın senede bir çekilişe başvurarak ben elimden geleni yaptım ama olmuyor şans gülmüyor yok paralı başvuru olsun, pasaport şartı geri gelsin vs gibi olmayacak fikirlerle zaman kaybetmektense benim profilime uygun hangi ülkede hangi vize var diye şartları araştırın derim hep. Ama bunu söylerken her seferinde şunuda belirtirim kimse yurtdışına yerleşti diye dertsiz tasasız bir hayata kavuşacağım gibi bir durumda olmayacak yaşam şartlarımız yükselebilecek tabii ki ama burada kendimize dert ettiğimiz şeyler orada farklı bir şeylere evrilecek sadece. Bunu söylerkende aman türkler buradan uzak dursun, gelmesin vs olarak değil kendini toz pembe hayallere odaklayıp sonra burada beklediğini görmeyince geri dönme kararına kadar giden süreci olan kişileri gördüğüm için söylüyorum

• Ey Ahali Selamlar,
    Nasılsınız, umarım iyisinizdir.

Sayacımız ne zaman eklenir acaba az aksiyon olsun (☞゚ヮ゚)☞

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@C0mmander Sayaç olmadan daha hızlı geçiyor gibi zaman 😃

• ⭐⭐

@Atlantis00 kesinlikle katılıyorum ama son zamanlarda ramazanda bitince biraz bir yavaşlama oldu 😃 artık günler 24 saat değil de 72 saat gibi geçiyor 🙂

• Yaklaşık bir aydır foruma girip entry okumuyordum. Bugün tekrar göz attığımda, son sayfalarda ABD’de "sizi günlük gülistanlık bir hayatın beklemediği" üzerine yapılan tartışmaları okudum.

ABD’ye çeşitli vize türleriyle yerleşmek isteyen arkadaşlar için kendi deneyimlerime ve gözlemlerime dayanarak birkaç şey paylaşmak istiyorum:

Aile üyelerimden biri, ailesiyle birlikte 12 yıldır ABD’de yaşıyor ve şu anda kendilerine ait bir fabrikaları var.

Bu fabrikada çalışabilmek için çeşitli vize türlerini araştırdım. Görüştüğüm birçok aracı vize kuruluşu bana şunu söyledi: “Aile üyenizin fabrikası olduğu için, konsolosluk bunu bir ayrıcalık olarak görebilir ve ‘adam kayırma’ şüphesi nedeniyle vizenizi onaylamayabilir.” Açıkçası bu bakış açısı beni oldukça etkiledi.

Aile üyemin ABD’deki süreçlerine oldukça hakimim. Yaşadıkları zorlukları ve güzel yanları yakından biliyorum. (Tabii bu, yaşadıkları bölgeye özel gözlemler.) Örneğin; bahçeli, iki katlı bir evleri, iki arabaları ve harika bir doğaları var. Çocukları, bizdeki gibi yarış atı gibi yetiştirilmeyen, ücretsiz ve nitelikli bir eğitim sisteminde büyüyor. Bir örnek vermem gerekirse, yeğenlerimden biri oruç tuttuğunda, öğretmeni ablamı arayıp, "Bunun farkındayız, ekstra dikkat etmemiz gereken bir şey var mı?" diye sormuştu. Bu, toplumun bireysel inançlara saygısını gösteren küçük ama etkileyici bir detaydı.

Ayrıca, istedikleri marka kıyafetleri bedavadan biraz pahalıya alabiliyorlar, mide bulandırıcı gündemlerle boğuşmuyorlar... Daha pek çok olumlu yön sayabilirim ama gereksiz yere uzatmak istemem.

Umarım gerçekten isteyen herkes için fırsatlar çıkar ve yolları açık olur. Eğer gittiğinizde size rehberlik edebilecek bir tanıdığınız varsa, süreç çok daha keyifli ve kolay hale gelir.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@T-C-Kubilay-Dikici Asıl sabır sınanmasını şu son 1 ay yaşayacağız gibi duruyor 😃 son 2-3 gün kala yine youtube'a girip greencard kazanma anı videoları izlenmeye başlanılabilir 😃

• ⭐⭐⭐⭐

@baba-yaga bence öncelikle forumun işleyişini öğrenin bir üye olarak benim herhangi birinin mesajını silip etme gibi bir yetkim yok. Konunun Gerisiyle alakalı söylediklerinize tekrar bir şey yazmayacağım zaten ben düşüncemi ve anlatmak istediğimi açık bir şekilde yukarıda yazdım diye düşünüyorum

• ⭐⭐

@Atlantis00 şöyle bir geriye dönüp bakıyorum dv24 dv25 başvurmuştum o zamanki heyecan yok içimde büyük beklentilerimin hüsranla bitmesinden dolayı olabilir ama umudumu kaybetmedim bir gün kazanacağım sadece bu çok geç olmaz umarım 🙂

• @Emre-Kurtulmuş ben size cevap yazmışım ama hatayla oldu. Mesajım admine karşılıktı o esnada size cevap verdiğim için karışıklık oldu.

• @MakeUSAGreatAgain Hocam bu ülkede kimse buna itiraz etmiyor. Lakin durumu kötü olanlar varken bir çok iyi olanlar da var.

Bizzat ticaret ile uğraşıyorum, kendi çevremden biliyorum. Adam İstanbul Anadolu Yakasında Oturuyor. Tuzla mesela. Tuzla da oturan bir adamın Beşiktaş'ı Satın alacak kadar parası olabilir mi? muhtemelen hayır.

Geçen Hesaplarını gösterdi; Aile Şirketleri varmış, Antalya'da yat kiralama işleri yapıyorlar, yurtdışında yat satıyorlar. Muğla da aile çiftliği varmış. Avrupa yakasında daireleri arsaları ve sayamadığım bir çok şey. Arkadaşı görsen, klasik bir üniversite öğrencisi dersin. Ama senin, benim hayal edemediğim ülkelere girip çıkmış, vize almış çocuk.

8 Yıldır tanıyorum kendisini, ayda yılda bir görüşürüz. Bende sonradan öğrendim bunları.

Bakın yanlış anlaşılmasın, bende diyorum bu ülkenin büyük bir kısmı aç, 5-6 ay öncesine kadar bende öyleydim. Ama büyük bir kısım yine refah içinde yüzüyor, az bir kesim değil.

Kimin ne kadar parasının var olup olmadığını, gizli zengin olduğunu bilemeyiz. Bizzat buna benzer 2-3 duruma şahit olduğum için arkadaşa katılıyorum.

• @mertq Boşver hocam artık açıkladığım yeni vergileri gördün mü? US'i tekrar zengin yapacağım

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |