Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Hilal-2 Hayırlı, uğurlu olsun.

• @Hilal-2 hayırlı olsun, darısı bekleyen bizlerin başına. ben de merak ettim, bir kontrol ettim, "Job Offer Letter: Applicants must provide a current job offer letter from their petitioner" böyle bir belge isteniyor ama EB2 NIW için iş teklifi gerekmiyor. Dolayısıyla bu belgeyi yüklemeyeceğiz herhalde. Konsoloslukta söyleyeceğiz, National Interest Waiver başvurumuz olduğu için bu belgeye gerek yoktur!

• @mrkc Job offer opsiyonel. Daha önceki tecrübelerde de bu belge olmadan sorunsuz ilerlendi.

• Merhaba,
    Benim konsolosluk emailim 27 Mart Perşembe günü öğlen saatlerinde geldi. Hafta içi çok yoğun geçtiğinden şimdi yazabiliyorum.
    Süreç takibi, öncesi ve sonrası için bilgilendirme amaçlı yapıyprum 🙂

Emailde istenenler bölümünden ekran görüntüsü:

Tüm başvuranlardan istenenler

image.png

Benden (principal applicant) istenen belgeler

image.png

• @finalhope hayırlı olsun, çevirileri noter onaylı apostilli mi istiyorlar, yoksa kendimiz çevirip affidavit onayı versek oluyor mu acaba?

• @mrkc teşekkür ederim, darısı size ve tüm bekleyenlere.

Aynı emailin içinden bir bölüm:
    df01a01f-86f1-46e3-beec-d35051dcf20d-image.png

Konsolosluk aşamasında belgeler, İngilizce ya da Türkçe kabul ediliyor. Bu iki dilin dışında ise çeviriye ihtiyaç var.

Ayrıca konsolosluk son aşama, bunun öncesi yani NVC'ye belgeleri posta ile gönderirken aynı prensibe uydum.

Ama ilk aşama başvuru yani I-140 aşamasında sadece Türkçe olanların aynı zamanda İngilizce'sini de çevirtip o şekilde gönderdim.

Umarım çeviri durumu netleşmiştir.

• @mrkc sagolun hocam. Evet insallah sizlere de bir an once gelir. Hep beraber bu sureci guzelce tamamlariz. Hocam statu isveren destekli oldugu icin o genel olarak isteniyor. Bizlerin NIW kabulu var. Bunu kibar bir dille soylemek gerek. Ayrica is teklifini yuklemeyecegiz demissiniz zaten biz hicbir belgeyi yuklemiyoruz, cikti olarak goturuyoruz. Orjjnal ve kopyalari elimizde goturuyoruz. Karisiklik olmasin diye belirttim.

• @scholarway 2 sene ortalama veya minimum bile denebilir artıyor çünkü süre.. .. PD haziran 2023 benim Mayıs 2025 e randevu daveti geldi...

• @scholarway 2027 başı sizin. ancak Trump ile birlikte RFE oranlarının artması bekleniyor.. daha fazla inceleniyor yani dosyalar. AP oranı da artacak sanırım umarım bizleri etkilemez.

• @begumm en son vize bülteninde 6 hafta gibi bir ilerleme olmuştu. Böyle bir durumda 1 yıl gibi bir sürede gelmesini bekleyebiliriz ama eski vize bültenlerinde bu kadar ilerleme olmamıştı. Umarım güzel bir şekilde ilerler. Bu arada AP oranlarından kastınız nedir?

• Merhabalar,

Biz de eşim üzerinden EB2-NIW başvurumuzu Chen Immigration ile yürütüyoruz. I-140 onaylandı ve Welcome Letter'ımız geldi. Şu anda DS-260 formunu doldurma ve NVC tarafından talep edilen belgeleri hazırlama aşamasındayız. Bu süreçte aklımıza takılan bazı konuları daha önce deneyimlemiş olanlara danışmak istedik.

1. Doğum Belgesi (Birth Certificate) – Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği:
      E-devlet üzerinden alınan belgeler çok dilli formatta değil. Bu belgeyi NVC'ye gönderenler, yeminli tercüman aracılığıyla çeviri yaptırıp ayrıca noter tasdiki de yaptırdı mı?
      Ayrıca 10 yaşındaki çocuğumuz için onun adına alınmış nüfus kayıt örneği yerine, anne veya babanın nüfus kayıt örneği yeterli olur mu? Yoksa mutlaka çocuğun adına, nüfus müdürlüğünden alınmış imzalı bir belge mi gereklidir?

2. Evlilik Belgesi (Marriage Certificate):
      Biz Formül B (çok dilli evlenme kayıt örneği) belgesini nüfus müdürlüğünden alıp apostil işlemini yaptırdık. Bu belge yeterli oluyor mu, yoksa evlilik cüzdanının fotokopisini de ayrıca göndermek gerekiyor mu?

Bu süreçten geçmiş olanların tecrübelerini paylaşırlarsa çok seviniriz. Şimdiden teşekkür ederiz.

• @Melek-Alan -Yeminli tercümana çeviri yaptırınca Noter onayına ihtiyaç yok, biz yaptırmamıştık.
    -10 yaş çocuğunuz için direkt nüfus müdürlüğünden imzalı almanızı öneririm. Benim 18 yaş kızım için e-devletten anne baba altında aldığımız belge NVC den geri dönmüştü, o nedenle DQ olurken biraz zaman kaybetmiştik.

• Evlilik cüzdanının PDF formatında fotokopisini koymuştuk.
      Süreçinizde başarılar diliyorum.

• @NNDDD Düzeltme: Kızım 18 yaş altıydı, o nedenle e-devletten kendi adına belge çıkmadığı için biz anne-baba altındaki şeklini koymuştuk, onu kabul etmediler.

• @NNDDD değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Evlilik cüzdanının tamamını mı PDF haline getirmiştiniz, yoksa evliliğe dair bilgilerin yer aldığı ilk iki sayfa ile çevirilerin bulunduğu son iki sayfa yeterli oluyor mu?

• @NNDDD anne veya babanın e-devlet çıktısının kabul edildiği örnekler de var. Ben de garanti olsun diye e-devlet yerine nüfus müdürlüğüne giderek almıştım ancak her case kendine özel değerlendirme durumu evraklar için de geçerli olabiliyor.

• @Melek-Alan
    1- Tum aile bireyleri icin Nufus Mudurlugunden alinan bireysel DOĞUM KAYIT ÖRNEĞİ belgelerini yeminli tercumana cevirtmek ve yollamak yeterli oldu bizde. Noter tasdiki yaptirmadik.
    2- Nufus Mudurlugunden alinan Formul B'yi ve Evlilik cuzdani kopyasini yeminli tercumana cevirtmek ve yollamak yeterli oldu bizde.
    3- Varsa mahkeme (Isim degisikligi, bosanma, vb) esas kararlari ve kesinlesme serhleri ilgili mahkeme kalemlerinden alinip, Adliye apostil buroda apostil edilip yeminli tercumana cevirtmek ve yollamak gerekiyor.
    4- Ayrica Askerlik terhis belgesini ilgili subeden alip yeminli tercumana cevirtmek ve yollamak gerekiyor.

Ek bilgi: Benim askerlik terhis belgemde dogum yeri ve tarihim yanlis idi. (2000 yilindan evvel bazi kayitlar elle aktarilirken yanlislik oluyormus) Bunu da aninda fakettim, ilgili subeye email ile dilekce yolladim ve 1-2 gun icinde duzeltilen kaydin uzerine tekrar terhis belgesi aldim.
    Bu ornekte tecrube ettim ki 1-2 gun icinde her sey sirasiyla tamamlanacak diye bir kabul yapmayin, mutlaka operasyon acisinden 1 hafta ilave sure ongormek ve ciddi kosturmak gerekiyor.

• @Melek-Alan DS-260 için hızlıca doldurmanın bir artısı olmakta mı acaba? bizde yeni onay aldık ama halen ds-260 doldurmadık. 2 aya ailecek bir tatil planımız var, onu da etkiler mi etkilemez mi kafamız karıştı aslında

• @Melek-Alan e-devletten alınan belgeler çocuklar için yeterli olmuyor (yetişkinlerde DQ için tercümeleri yeterli), bunun için bağlı bulunduğu nüfus dairesinden belge alıp yeminli tercüman ile çevirtilmesi gerekli. Bizim çocuk yurtdışında doğduğu için direk doğduğu şehrin belediyesinden doğum kaydını istiyorlardı (tam bir baş ağrısı). Biz tabi bunun için Şengen vizesi alamayacağımız için hiç gidemedik bile (başta çocuğu nüfusa kaydettirmek için konsolosluğumuza vermiştik ama kopyasını tutmayı unutmuşuz) ancak hastaneden aldığımız bir belge vardı sağolsunlar onu doğum belgesi olarak kabul ettiler ve DQ olduk. Evlilik belgesinde ise evlilik cüzdanı ve tercümesi yine yeterli olmuyor (biz Avrupa'da evlenmiştik), ancak şansa evlilik sertifikamız (belediyeden alınan pullu ve damgalı belge) hala yanımızdaymış onu ibraz ettik ve kabul oldu. Bu iki belge başta kabul edilmediği için tüm bu süreçlerle yenilenmesini yaptık ve DQ olabildik.

• @emkey maalesef bu konuda yeterli bir bilgim yok, dosyamızın PD tarihi 27.11.2023 ve I-140 2025 Şubat ortalarında approve oldu. Vize bültenine göre current olmamıza biraz daha süre var. Belgeleri toparlayıp formu doldurmak biraz vaktimizi aldı. Henüz vaktimiz var diye de çok acele etmedik açıkçası.

• slm. yeni başvuruyorum. chen ile çalışacagız.
    bu formda işaretli olan yerlerde, hangilerini doldurmak gerekiyor.
    485 ile ilgil iaraştırma yaptım ama herkes, sürecin sonu ile ilgili açıklama yapmış. özetle bulamadım. size sorayım dedim.
    tr de yaşıyorum, usa vizem yok. daha önce usa ile ilgili hiçbir başvurum olmadı.!Ekran Resmi 2025-04-08 21.36.44.png

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |