Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.5k 173
  • ⭐⭐⭐⭐

    @enesilbey bazen PWD süreci uzayabiliyor, sonrasında ilan süreçleri de gecikebiliyor. Bu süreçler sağlıklı bir şekilde tamamlanmadan LC file aşamasına geçmek riskli. Gerçekten ilanların kesintisiz şekilde yayınlanması ve o işte çalışmaya niyetli green card'lı veya ABD vatandaşı olmadığı kanıtlanmalı. 1-2 aylık gecikmeler normal diyebiliriz. PWD / ilan süreci ile ilgili detayları ve sürecin hangi aşamada olduğunu sorabilirsiniz aracı firmanıza.


  • @enesilbey Sikintili bir durum, umarim firma sozunun arkasinda durur. Musait oldugunuzda olayin guncel durumunu da buradan paylasirsaniz konuyu yeni okuyacak arkadaslara cok yardimi olacaktir.

  • ⭐⭐

    @enesilbey Bizim süreçte de benzer gecikmeler olmuştu. BDV gibi önceki aşamalar tamamlanmış ve LC girişi hazır işler olmadığı için PWD kısmında böyle gecikmeler biraz rahatsız edebiliyor. Çünkü sponsor firmanın İK ve avukatında ilerleyen bir süreç. Biz de bu konuda toplu zoom konferansı talep etmiştik. Söylenenden 1-1.5 ay gecikmeyle girişler yapılmıştı. Tacize devam edin derim :)

    Örnek olması açısından;

    İlan Süreci Tamamlandı: 9 Aralık 2023
    LC Dosyalanma Tarihi: 19 Aralık 2023

    Bizim ilan süreci tamamlanmasından 10 gün sonra yapılmış girişler.


  • @Riethian profesyonellikten uzak bir tutum var. LC girişleri için Ocak ayı dendi olmadı. sonra Şubat sonu dendi hatta marta sarkacağını düşünmüyoruz dendi ama olmadı. 18 mart dendi olmadı. 18 mart'ta durumu örenmek için mesajlar attık telefonlara bakmadılar. 18 mart gecesi açıklama yapıldı discord kanalından. avukatın hatasından dolayı süre yanlış hesaplanmış 24 mart'ta yapılacak LC girişleri. 24 mart oldu yine yapılmadı. yine telefonlara bakan yok! kayıt yapmak isteyenlerin telefonlarına bakılıyormuş :) Sonuçta LC girişi halen yok 27si oldu. Av. Onur Bey işin takipçisi şu an. sözüne itimat edilecek başka kişi de yok zaten.

  • ⭐⭐

    @Ephedra yaşadığınız gecikmeler ve iletişim sorunlarına üzüldüm umarım biran önce LC girişleriniz yapılır. Bu süreci en başından araştıran arkadaşlar ilan süreçleri tamamlanmış işleri yada bu işleri sunan firmaları tercih ederse sürece 1-0 önde başlar sanırım bu konuda süreç başında bilginiz olmadı yada bu durumu sorun yapmadınız.
    iki gündür benzer sorunlar okuyoruz bu ve benzeri sorun yaşayan arkadaşlar firma gözetmeksizin süreçlerinde yaşadığı tecrübeleri aktarırsa bizlerden sonra bu kategoriyi düşünenlere ışık tutacaktır. Umarım hepimizin süreci sekteye uğramadan tamamlanır. Bol şans


  • @Ephedra Imzanizi gorunce yazmak istedim, Traverse City icin ben de 2024 Kasim doneminde firma yetkilisi ile forum uzerinden mesajlasmistim. 2025 Subat ayinda LC girmeyi beklediklerini soylemisti. Bana bu bekleme suresi cok uzun geldigi icin diger firma ile devam etmistim. O firmadaki ilanlar LC girisine hazir oldugu icin 1 hafta icinde LC girisim yapilmisti. Umarim sizin LC girisiniz de bir an once yapilir.


  • PWD sürecinin bizsiz tamamlanacağını hiçbirimiz bilmiyorduk. İşin içine girince öğrendik. Firma yetkilisiyle ikili görüşmemizde de 5,5 ay PWD+1 ay ilan süreci diye anlatıldı ama böyle olmadı. Bizimkinden önce açılan başka eyaletlerdeki yerlerin katılımcılarının süreçlerinde de benzer, hatta daha fazla gecikmeler olmuş. Onlarda yapılan hatalardan nasıl ders çıkarılmaz ve bu kabul edilemez tutum sürdürülür anlamak mümkün değil.


  • Temmuz da ilk ödememi yaptım. Nisan geldi ortada halen LC girişim yok. Zaten bülten denen bir bela varken LC girişi hazır olan firmalarla eb3 yapmak en mantıklısı . Tabi biz bu sürece girmeden önce bunu bilmiyorduk yıllık 10 bin GC kotasını hiç anlatmıyorum bile. Biz ücretini öderiz arkamıza yaslaniriz 4-5 sene sonra ABD ye gideriz diyorduk ama öyle değilmiş, Hamdolsun ;) firmamız sayesinde tüm sürecin ordinaryüsü olduk .

  • ⭐⭐

    @Ephedra pwd si tamamlanmış bir işe imzanızdaki 30/04/2024 tarihinde başvurmuş olsaydınız şimdi lc onayı bekliyordunuz. zamanın en önemli olduğu bir kategoride bunun gibi hayati önem taşıyan bir adımı derinlemesine inceledikten sonra tercih yapmakta fayda olduğunu görüyoruz.


  • @mesut1905 Aynen öyle, hem Lc onayı bekliyor olurduk, Hemde bültene 1 yıl yakın olurduk.

  • ⭐⭐

    @Ephedra Umarım bir an önce girişiniz yapılır. Şahsen ben de EB3 olayını duyar duymaz biraz balıklama olarak girdim. PD nedir, neye göre belirlenir, LC nedir gibi soruları sormak pek aklıma gelmemişti. Şimdiki aklım olsa LC başvurusu hazır aşamadaki bir pozisyona başvurmayı tercih ederdim. Neredeyse 6 ay kaybım oldu bu PWD süreci nedeni ile.


  • @Ephedra 5,5 ay PWD +1 ilan süresi ilk ekip olan bizde (Canton) ve sonraki ekip Charleston'da bile gerçekleşmemiş iken bu süreleri sizlere nasıl vermişler anlamak elde değil. İmzamdan da anlaşılacağı üzere bu ikisi bizde 10,5 ay sürmüştü.


  • @Riethian Ben bu sürenin bizim için 6 aydan çok daha fazlası olduğunu düşünüyorum :D Mayıs ayında başvurularımızı yaptığımız için LC'ye kadar zaten oradan kafadan 7 ay var. Sonrasında giderek artan LC değerlendirme sürelerini hesaba katmamız lazım. Bir de sonrasında bülten bir anda current olmaz da 2 senedir olduğu gibi birkaç aylık ya da aylık ilerlemelere devam ederse oradan da bekleme süresi olarak gol yiyeceğiz. Yani bana göre bizim mayıs-haziran aylarında LC' si hazır olan bir pozisyona başvurmamamız bize minimum 2 sene civarı bir süreye mal olacak gibi duruyor. Herkesin kendi nasibi tabi ki ama burada sıkıntı olan durum hatta birçok arkadaşın da yazdığı gibi başta konuşulanların gerçekleşmemesi oldu. Benim açımdan da hayal kırıklığı olan durum firma sahiplerinin Türk olması ve iletişimin çok kolay sağlanacağını zannetmemdi. Ama bir şeyi sormadan üzerine düşmeden bilgi almak ya da süreçle ilgili bilgi almak ne yazık ki mümkün olmadı. Ve de en yakın örnek olarak da ; @Ephedra önceki iletilesinde discord kanalından açıklama yapıldığını söylemiş. Discord ülkemizde kullanılamaz durumda bunun bilgisini de firmamıza verdik. Bununla ilgili de herhangi bir geri dönüş olmadı.


  • @trivolley LC girişi için 4 farklı tarih verip yapılmamasından sonra, şirket personelinin "süreciniz gecikmedi" açıklaması, resmen aklımızla dalga geçmektir. süreç içersinde sorunlar çıkabilir bunu zaten anlayışla karşılarız. ama LC başvurusu için verilen spesifik tarihlerde açıklama yapmayıp bir de üzerine kendilerine ulaşamamız sabrımızı taşırdı açıkcası. Para karşılığı hizmet alıyoruz. Yapılanlar profesyonellikten çok uzak.


  • @Ephedra İnanın aynılarını biz de yaşadık. Eylül sonu ekim başı LC başvurusu yapılacak denilmişti. Ekim sonu oldu. Kasım başı oldu. Kasım sonu oldu. Aralık başı kesin dendi. Aralık ayının 3. haftasında yapılabildi neyse ki. Bunları anlayışla karşıladım. Ama çileden çıktığım durum şu olmuştu; nokta virgül hatasız gönderdiğim bilgilerin bir kontrol edin doğru mu bize dönüş yapın diye bana gönderdikleri belgede soyadımın, mesleğimin, adresimin yanlış yazılmasıydı.


  • Elbetteki burda paylaştıımız deneyimler bir karalama kampanyası değil. Sürecin içindeyiz ve daha fazla sorun yaşamak istemiyoruz. Bizden sonrakiler yaşamasın en azından benzer sorunlar. Personeller kriz yönetmeyi bilmiyor. Büyük ihtimalle daha önce müşteri sorunu çözecek bir konumda çalışmadılar. memnuniyetsizliğinizi belirttiğinizde, başka firmayla çalışsaydınız cevabını vermelerini başka türlü açıklayamıyorum


  • @Ephedra, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
    memnuniyetsizliğinizi belirttiğinizde, başka firmayla çalışsaydınız cevabını vermelerini başka türlü açıklayamıyorum

    işte bu cevap çok sıkıntılı. ödemeyi geçtim o kadar zaman boşa gitti. o zaman başka firma ile çalışsaydınız ne demek.... :O


  • @Ephedra Cidden böyle mi cevap verdiler?


  • @Sinan-Ekrem Gerçekten sürece hakim bir avukat ya da aracı ile çalışmak çok çok önemli ben de ilk başvuru yapıldığın da other works olduğumu , vize bülteni en son aşamanın bekleme süresinin uzun olduğunu , vize kotası olduğunu çok uzun zaman sonra öğrendim tabi ki çok şükür bütün süreç olumlu onaylandı ama sonuçta zaman kaybı oldu randevu için nerdeyse 1 senedir bekliyorum.


  • @serel Hocam gerçekten öyle. Bunu konuştuğunuz kişi, bir firmayı temsil ettiğini unutuyor. Durumu kişiselleştiriyor ve soğuk kanlılığını koruyamıyor ne yazıkki. Neyse, çok doluyum bu konuda. Bülten nedeniyle 1 tek günün bile çok önemli olduğunu, kaybedecek zamanımız olmadığını süreç içine girdikten sonra öğrendik ne yazıkki.


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    1 İleti
    498 Bakış
    I
    Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim. Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım. Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin  hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi.  İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim. Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • 0 Oy
    1 İleti
    648 Bakış
    LtEmirhanL
    Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu. Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor. Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde: 1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz? 2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi? 3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur? Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum