Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 438.0k 874

  • Dv2021 ile başlayan ve Dv2026 ile devam eden umut süreci. Bu sene farklı olan şey sadece ilk defa buraya yazdım. Kim bilir belki bir totemin başlangıcına sebep olurum.. Mayıs'ta görüşmek üzere..


  • İlk ve son sefer olur umarım. Herkese bol şans . 🙏. 🙏


  • Geldim gittim geri sayım istedim. Hala gelmemiş :D

  • ⭐⭐

    herkese merhaba mart'ı da devirdik... geriye kaldı neredeyse bir aydan bir tık fazla bir süre... yine aynı heyacanı yaşamak isterdim hep derlerdi ilk sefer ki gibi olmayacak o heyecan ama beni zaman daraldıkça yine bir heyecan sarıyor... gerçi bu sene olsa da olmasa da amerikadayım artık ama green kart almaya hak kazansam her şey daha rahat olur tabi :)

  • ⭐⭐

    image.png
    gideceğim yeri paylaşıyorum :) nasıl sizce ?

  • ⭐⭐

    image.png
    fikri olan var mı? :)


  • @debbieLA77 county yaşam tarzını hep benimsemişimdir. Bu yaşam tarzı sadece bu topraklarda bir başka zevkli oluyor.

  • ⭐⭐

    @MartinOcean bende çok severim yeşillik çimen vs ama burası kışları fena kar neredeyse kalkmaz buradan :) allah hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle gitmeyi nasip etsin inşallah :)


  • @debbieLA77 RDR2'den manzaralar gibi, çok güzel neresi burası


  • Sanırım Trump'ın gelmesiyle sıralama Türkiye'de daha hızlı ilerleyecek, o yüzden avrupadaki ülkelerden case işlemlerini yapmak bana biraz meşakkatli geliyor, bu durum hakkında sizin yorumlarınız nedir?

  • ⭐⭐

    @yasavul wyoming :red_heart:


  • @MartinOcean 2025 sohbet odasına gelinde görün hızlı mı ilerliyor bu sene yavaş mı, hala 3xxx kusurlu numaralaesa ankara


  • Merhabalar turist vizem var 22 mayısta nasipse gidicem gc a başvurdum inşallah Çakar eğer çıkmazsa e2 statü değişikliği yapıcam avukat aracılığı ile şirket kurulumu yaptım yani anlıycanız herşey mayısın ilk haftasına bağlı inşallah 🙏 gc çıkar uğraşmayız boşu boşuna

  • ⭐⭐⭐

    DV2026 talihli dostlarıma Çukurambar'ın aslında Viyana Innere Stadt ta olduğunu düşünerek hareket etmelerini tavsiye ederim...😉

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bugün LÖSEV'den gelen SMS'te "Kadir gecemizde Hastanede desteğinizi bekleyen Lösemili Çocuklarımızı unutmazsınız değil mi" diye yazıyordu.
    Çok duygulandım ve sizlerle paylaşmak istedim.
    Benim için şu iki kurum büyük hassasiyet taşıyor.
    Biri lösemili çocukların tedavisini gerçekleştiren Lösev diğeri yetim çocuklara eğitim veren Darüşşafaka Cemiyeti.
    Bağış yapanlara ve yapacak olanlara şimdiden teşekkürler🙏❤️

  • ⭐⭐⭐

    Abiiiğğ özgürlükler ülkesi abiiğğ :D Cidden tüm ülkelerde artan siyasi baskı, kısıtlamalar korkunç gözüküyor. 5-10 sene sonrasını düşünmeye korkar oldu insan. Bu son olaylardan bağımsız olarak ABD'ye tam 10 yıl önce gidebilmeyi çok isterdim. Amerika'nın benim için en güzel zamanlarıydı 2015-2020 arası. Gün geçtikçe insanın gitme hevesi çok azalıyor. Önceden başvuru yaparken bir ton hayal kurar, haritalarda sokak sokak gezerken bulurduk kendimizi. Şimdi öylesine başvuru yapıp çıkarsa gideriz çıkmazsa da çok önemli değil düşüncesine giriyor insan. :\


  • @Atlantis00, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    Abiiiğğ özgürlükler ülkesi abiiğğ :D Cidden tüm ülkelerde artan siyasi baskı, kısıtlamalar korkunç gözüküyor. 5-10 sene sonrasını düşünmeye korkar oldu insan. Bu son olaylardan bağımsız olarak ABD'ye tam 10 yıl önce gidebilmeyi çok isterdim. Amerika'nın benim için en güzel zamanlarıydı 2015-2020 arası. Gün geçtikçe insanın gitme hevesi çok azalıyor. Önceden başvuru yaparken bir ton hayal kurar, haritalarda sokak sokak gezerken bulurduk kendimizi. Şimdi öylesine başvuru yapıp çıkarsa gideriz çıkmazsa da çok önemli değil düşüncesine giriyor insan. :\

    aslinda kimsenin kendisini kandirmasina gerek yok, özgürlük diye birsey tam anlamiyla dünyanin hicbir yerinde yok, buna Bati ülkeleri özellikle dahil, özgürlük devletlerin sana tanidigi cercevede, Secim, Demokrasi bunlarin hepsi modern yalanlar, yani önüne senin birkac kisi sunuyorlar, bunlardan birini sececeksin diyorlar, sende kendini özgür saniyorsun iste, halbuki hepsi birbirinden beter.. her devletin kendine göre kararlari, takip ettikleri bir ajandasi var, bunlara dokunmadigin laf etmedigin sürece, herseyi yapabilirsin, iste özgürlük bu


  • Bu sene forumda katılımı çok az görüyorum. İnsanlarda biraz umutlar düşmüş, ve de eski ilgilerini kaybetmişler gibi. Her neyse bu seneki çekilişte herkese bol şans diliyorum. Umarım bu sene olur.


  • @Okcan 13 senedir başvuruyorum, azim ile çabalıyorum hala umutlarım bitmiş değil.. yaş 31 bu yıl çıkarsa muhtemel 42 yaşında multimilyoner olabilme olasılığım %90..

    Bence umutlarınızı kaybetmeyin..

    Belki de harika bir hayat yaşayacağım için Tanrı bana bu hayatı sunmuyor olabilir.. ona buradan bir şeyler fısıldamak isterim;

    "Söz veriyorum! multimilyoner değil sadece milyoner olacağım"


  • @newbie97 Bence evinizi oraya gidip statünüzü artık nasıl değiştirirseniz ondan sonra satmanız.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum