Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Merhaba, foruma yeni katıldım. Bilgilerimi ilk sayfaya ekledim, umarım başarabildim. Bir süredir forumu izleyici olarak rehber alıyordum, çok faydalandım. Dilerim benim deneyimlerim de fayda sağlar, katkı verir. Ben Chen ile çalıştım. Son derece memnun kaldım. Prensipli, ilgili, işine çok hakim bir ekip diye düşünüyorum. Ben Premium Processing için çok ısrar etmeme rağmen çocuklarımdan birinin 21 yaşa yakınlığı nedeniyle Premium Processing kullanmanın tam tersine onun sürecini zora sokacağını açıkladı bana. Sadece para odaklı çalışmadıkları çok net bence. Yaklaşık 3,5 ay gibi bir sürede I-140 onayı alındı.

• @ex-scientist hocam doctorun sitesinden immigrant vize için randevu alırken orada kalmayı planladığız adresi soruyor bunu DS formuna yazdığım adresi yazdım. Bunda sorun yok ancak sona doğru ds260 formunu en son 6 ay içinde güncelleme uyarısı veriyor öyle bir not var buraya da yazdım soru olarak siz o aşamayı gectiniz mi randevu alırken

• @begumm ben de aynı adresi yazdım ve herhangi bir durumla karşılaşmadım

• @ex-scientist peki DS 260 formunun 6 ay önce güncellenmesi ibaresi sizde de çıkmıştır orayı geçtiniz mi yani DS 260 formunu siz 6 ay önce mi update ettiniz .. kimse bunu sormamış ama bu notu düşmüler ben de ilerlemek istemedim bunu okuyunca :
    Please make sure you have updated your DS-260 form within the last 6 months prior to making an appointment with us. This step is necessary for your file to appear on the US Embassy electronic submission system.!

• Merhaba, forumda kayitli olamayan bir arkadasin eb2-niw icin i140 onaylandi, ds260 online olarak birlikte doldurduk. Suan civil documents gonderme asamasinda. Civil documents'a ek olarak ds260 onay sayfasi ciktisi veya kendimiz bir kagida case number falan yazip eklemelimiyiz gonderilecek postanin icine? (Yani gonderdigimiz belgelerin hangi basvuruya ait oldugunu iliskilendirebilmek icin diye)

• @ex-scientist iş teklifi belgesi derken? EB2 NIW, iş teklifi gerektirmeyen bir vize değil mi?

• @machinist01 welcome letter geldi mi?

• @finalhope simdi baktik document cover sheet var, onu cikti almak yeterli oluyor mu acaba?

• Merhaba,
    NVC gonderilecek belgelerde nufus kayit ornegi bulunuyor. Edevlette 3 secenek var, kisi, aile, nufus aile. Aile olarak secince kendisi esi ve cocuklar gorunuyor.
    Nufus aile secince kendisi, esi ve cocuklara ek olarak anne ve baba da ayri iki satir daha geliyor.
    Travel.state adresinde "Comments: It is important that “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” be requested as this document includes all family members." olarak aciklama yapilmis. Yani all family membersdan anlayacagimiz esimiz ve cocuklarimiz mi yoksa anne ve babamizi da mi kapsiyor acaba?

• @machinist01 🙂 zaten amacım onu görmenizi sağlamaktı. Ben tüm NVC aşamasını kendim yürüttüm. Ve detaylı olarak forumda yazdım, Aralık 2024 ocak 2025 postlarini okumanız yeterli olur.

• @mrkc evet

• Merhaba,
    sürece yeni başlıyorum. yükseklisansım var. doktora öğrencisiyim tez aşamasındayım. 3 adet q1 3 adet q2 dergide makalelerim var. atıf sayım 82.
    chen ile geçen sene free evaulation yaptırmıştım.
    bebek oldu vs derken dönememiştim. şimdi tekrar mail attım. "approved or refund EB2 NIW" teklif ettiler. ödemeyi yaptım. sürece başlıyorum.

B2 vizemiz var aktif. I140 sonuçlandıktan sonra mı sonra mı karar veriyoruz konsolosluk görüşmesine mi yoksa I485 ile mi devam etmemiz gerektiğine?

bir de I140 onayı almamız ABDye turistik olarak giriş çıkışımıza engel olur mu?

• @the-maintain hayırlı olsun. İlk onaydan sonra süreci nasıl yürüteceğinize karar verebilirsiniz. Hali hazırda turist vizeniz varsa girişte bir problem yaşamazsınız.

• @okokok peki i485 vermek için abd ye girmemiz gereken en optimal süre hangisi sizce? i140 onayı sonrası mı, öncesi mi ya da i140 onayından belli bir süre sonra mı

• @machinist01 Ben sadece eşimiz ve çocuklarımız olarak yapmıştım. Bir sorun çıkmadı.

• @okokok selamlar, i140 approve geldikten sonra ABD dışında yaşayan biri current olmayı beklemeden i485 formu doldurabiliyor mu hocam?

• @okokok the-maintain hocama verdiğiniz yanıtı merak ettim aslında i140 onayı sonrasında bizim kararimiza bırakılan ne var ki?

• @the-maintain çok emin değilim fakat i140 onayı sonrası Amerikaya girişte sorun yaşmanız muhtemel, çünkü açık bir göçmen durumundasınız, vize memuru girişte kabul etmeyebilir. B2 vizesi değil ama yasal bir çalışma izinli olarak Amerikada bulunursanız ancak başvurunuzu oradan yapabilirsiniz diye değerlendiriyorum. Bence, o aşamaya geldiğinizde Chen ile görüşebilirsiniz ve ya Amerikaya girme niyetiniz olduğunda Chen'e sormanız faydalı olur.

• @the-maintain l-140 onay sonrası ülkeye turist vizesi ile giren ve sürecine orada devam eden biri olduğunu hatırlıyorum ancak şu an ismini hatırlayamadım.

Burada, her başvuru kendi özel koşullarına göre değerlendirildiği için kesin bir doğru yok. Bir kişide yaşanmayan bir durum, başka bir başvuruda farklı sonuçlar doğurabiliyor. Bu nedenle, başkalarının deneyimlerinden faydalanmak önemli olsa da, en doğru kararı kendi koşullarınıza göre vermenizi öneririm.

• @berdushan, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@okokok the-maintain hocama verdiğiniz yanıtı merak ettim aslında i140 onayı sonrasında bizim kararimiza bırakılan ne var ki?

Konsolosluk üzerinden mi yoksa AOS ile ülke içerisinden yürütme konusu için söylemiştim. Eğer aktif bir vizeniz varsa, konsolosluk süreci yerine ABD'ye giriş yaparak sürecinizi ülke içinden (AOS) devam ettirebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 972
  • 60
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |