Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba @ankaralıdoktor43 Pittsburgh a taşındınız mı

• ⭐⭐⭐⭐

@drhalilyilmaz

Öncelikle süreçinizde bol şans, aşağıdaki başlıkta zaman geçirme şansınız oldu mu?

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Mecburi hizmet sürecinizin olduğuna dair resmi bir evraginiz var mı ve mutercim tercüme yaptırmak ister misiniz bu evrakı? Belirttiginiz süreç yaklaşık 1,5 yila tekabül ediyor. Yasal ve kesin bir tavsiye olmamakla birlikte ilk giriş tarihinizden itibaren (imzanizi güncelleyebilir misiniz) her bir 6 ayda (altı ayi geçirmeksizin) ABD’ye seyahat etmenizi, ilgili seyahatlerin girisini JFK’den yapmanızi, giriş esnasında herhangi bir sorguya takilirsaniz Türkiye’de doktor olarak çalistiginizi kanıtlayan kimlik ve mecburi hizmetiniz olduğunu gösteren tercüme ettirdiginiz evrakı ibraz etmenizi ve mecburi görevinizin bitimine müteakip zaman geçirmeksizin göç etmenizi tavsiye ederim. Yine son kararı ülkeye girişteki CBP memuru verecektir durumunuza ve ikna yeteginize göre.

Re-entry opsiyonunu da değerlendirebilirsiniz tabi ilk başvuru esnasindaki bekleme süresini göz önünde bulundurarak. Daha deneyimli re-entry yapmış forum kullanıcıları da yorumlayacaktır belki. Bol şans 🍀

• arkadaşlar merhaba ; 2022 green card kazananıyım bu süreçte yerleşmedim , 6 ayı geçirmeden 5 er günlük giriş çıkış yaptım ama en son geçen hafta miami ye giriş yaparken beni ve ailemi bir odaya aldılar. bir daha böyle yaparsan 688 er dolar ceza keseceklerini söylediler. benim ailevi nedenlerden dolayı 1,5 yıl daha yerleşmem malesef pek mümkün değil bu şansımı da kaçırmak istemiyorum. Bana öneriniz ne olur bu süreci dondurma gibi bir durum söz konusu olur mu. şimdiden cevap verip aydınlatan arkadaşlara teşekkür ederim

• @nihat26 Geçmiş olsun öncelikle, Kesin yerleşme planınız yoksa Re-Entry permit başvurusu yapmanızı öneririm aksi takdirde süreciniz sıkıntı olabilir baştan okuyarak syn @crazycells’in verdiği adımları takip ederek başvurunuzu yapabilirsiniz. Ben de yeni başvuru yaptım bekliyorum.

• @umitbircan çok teşekkür ederim bir iki yıla ihtiyacım var bu hakkı da kaybetmek istemiyorum.araştırıp yapacağım

• @nihat26 Bir iki sefer için bir şey demiyorlar ama ABD dışında sürekli kalma uzadıkça sorun çıkarmaya başlıyorlar. Beni de gümrük polisi son 2 senede neden ABD dışında bu kadar kaldın diye sorguladı Miami'de. 2 sene yerleşme planınız yoksa Re-entry permit en doğru hamle olur. Git gel masraflarından da kurtulursunuz.

• Merhabalar, aklımda olan bir kaç soruyu sizlere iletmek için bu satırları döküyorum başlayayım:
    Öncelikle sorumun daha anlaşılır olması için örnek bir tarih belirtiyorum ki aslında bu benim için muhtemel bir tarih:

• 1 Eylülde greencard kazananı olarak ilk kez ülkeye giriş yapıyorum, üniversite okuduğum için ve bilgisayar mühendisliğinde kalan 2 yıllık sürecimi bitirmek istediğim için hemen re entry permit hazırlıklarına girişiyorum, Sorular şimdi başlıyor:
      1- Re-Entry-Permity başvurusu yapabilmek için elimde greencard'ım olmak zorunda mı ülkeye girdikten sonra belli bir süre sonra bu kartın elde edildiğini duydum çünkü. Yoksa ülkede olduğum an belgeleri doldurmaya başlayabilir miyim?
      2- Anladığım kadarıyla başvurudan sonra kesinlikle ülkede kalmamı gerektirecek bir biometric süreci var ben bu süreci de atlattıktan sonra acilen üniversiteye dönüş yaptığımı düşünürsek yaklaşık 40 gün ila 60 gün arası kadar ülkede bulunma imkanı sağlayabilirim bunun üstü sıkıntıya sokar beni uzun tuttum; 2 . sorum bu süre benim bu evraksal işlemleri tamamlamam için tahmini bir kestirimle yeterli olur mu?
      3- Yine örneğin biometrici 10 kasımda verip ülkeden çıkışımı yapıp üniversiteme döndüm ve ilerleyen aylarda bu re-entry-permit vizem onaylandı ben de konsolosluğa gelmesini istemiştim, elime ulaştı üniversitem 2 yılın sonuna gelmeden bitti ve bende atlayıp ülkeye kalıcı yerleşmeye gittim burada benim greencardımın çoktan iptal olmuş olma olasılığı nedir? Yani bu geri dönüş vizesinin gelme süresinin uzunluğu sürecinde hiç ülkeye giriş yapmamak greencardımı kaybettirebilir mi?
      4- Re entry permit ne kadar süreliğine çıkar ve başvurduğum gün baz alınarak mı bu izin çıkar yoksa belli bir işlem gerçekleştiği günden baz alınarak mı bu süre eklenir.
      5- 6 ayda bir gir çık mevzusu aslında ne işe yarıyor zaten re-entry-permite başvurmuşsam ciddi bir planlama yüzünden gitmişimdir her 6ayda bir girmesem de greencardımın tehlikeye girmesi saçma geliyor böyle bir şey varsa biraz daha açıklayıcı şekilde anlatır mısınız nedenini?
      6- Tüm bu işlemler bittikten sonra ülkeye kalıcı yerleşmeye döndüğümde yine çok çok acil bir durumdan kaynaklı tekrar geri dönüş vizesine başvuru yapılabiliyor mu yani başvuru için bir sınırlama var mı?

Biraz uzun oldu ama buraya kadar okuyup sorulara cevap verme girişiminde bulunan herkese kalpten teşekkür ederim. Hepsi kaç aydır(ve halen) düşündüğüm planlamaya çalıştığım süreçler bir ton belirsizlikle birlikte yine de planlama yapmak zorunluluğunu hissediyorum. Herkese süreçlerinde bolca şans diliyorum.

• @Emirhan-Baydur merhaba, bildiklerimi cevapliyayim;
    re-entry'e basvurmak icin GC'nin gelmis olmasi gerekli. Re-entry permit
    icin yani uzun sure ulke disinda kalmak permitine basvuru islemlerini kendin cok rahat bir sekilde yapabilirsin. Biometrik vermeden kesinlikle cikis yapmamalisin (biometrik randevusuda basvurundan yaklasik 3 hafta sonra geliyor). Biyometrik girislerin davana islendi mesajini alinca cikis yapabilirsin. Ben bu islemleri Turkiye'de universite egitimine devam eden kizim icin 7 ay once yaptim. 6 aylik periyotlardaki giris cikislar icin bir fikrim yok ama biz risk almaya karar verdik ve kizim 1 yil sonra giris yapacak. Disarda uzun sure kalisimizin sebebinin egitim amacli olmasindan dolayi bir sorun cikacagini ve Green Kartimizin tehlikeye dusecegini ve kapidaki memurlarin sorun cikaracaklarin zanetmiyorum, sorun cikarmiyacaklarini umut ediyorum. Sorun cikarirlarsada cokta umrumda degil isin acikcasi(green kartimizin iptal olmasi dunyanin sonu degildir heralde). Benim bildiklerim ve yaptiklarim bunlar, eminim diger arkadaslar daha ayrintili cevaplar vereceklerdir.
    Sevgiler saygilar.

• Arkadaşlar;
    naçizane bir eleştiri yapıyım, bu konu tam 73 sayfa, hep aynı sorular her 5-10 sayfada bir soruluyor
    çünkü hiç kimse biraz geriye doğru okuyup ( hatta gerekiyorsa en baştan okuyup) sordukları soruların aynıları daha önce sorulmuış mu, cevap verilmişmi daha önceden
    diye incelemiyor, herkes en son sayfaya sorusunu sorup acil cevap bekliyor, işini halleden en ufak bir teşekkür etmediği gibi, daha sonradan kendi süreci ile ilgili de (diğer insanlara yardımı olması açısından) hiç bir update de buunmuyor. bir süre sonra da cevap verenlerde vermemeye başlıyor doğal olarak...

• @crazycells Merhabalar efendim. Evlilik yolu ile 2018 de 10 yıllık uzun dönem green card aldım ama sonrasında boşandım ve 2019'da Türkiye'ye geri döndüm. 12 Kasım 2024 tarihinde I-131 Re-Entry formunu doldurdum (Türkiye'den) acaba doğru mu yaptım? Ya da şunu sormam lazım, tekrar giriş yapmam için ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.

PS: Eğer doğru formu doldurduysam bekleme süresi ne kadar sürüyor?

Kolay gelsin
    Cem

• arkadaslar şubat basi gibi başvuruyu gönderdim 6 şubatta locker box a teslim edildi gorunuyor.. direk biometri randevusu mu gelecek .. halen beklemedeyim. yanlış bir şey yapmış olmaktan korkuyorumda. usciste online olarak herhangi bir güncelleme olmadı cunku.. biraz tedirgin oldum. teşekkürler

• @arnblt verdiniz tavsiler icin tesekkur ederim.

• @Saner-Mesçioğlu merhaba bende sizin gibi başvuruyu gönderdim ama herhangi bir bilgi gelmedi 3 haftadır. başvurum gittimi gitmedi mi bilmiyorum. locker boxa 6 şubatta ulasmis bugun 20 Şubat .. acaba notice i kaç gun sonra aldınız biometri hakkında ? acikcasi bu islemi annem icin yaptım ve amerikada beklemekte.. bosa bekliyor gibi duruyoruz biraz tedirgin oldum. teşekkürler

• @sash Merhaba. Re-entery belgesini, İstanbul (ya da başka)konsolosluktan aldıysanız, sürecin nasıl işlediğini öğrenebilir miyim? Teşekkür ederim.

• @nihalozcan Merhaba. Re-entry süreci bilgisi için sormak istiyorum. Mail atın demişsiniz. E-mail sanırım. Bu sürecin nasıl işlediği ile ilgili daha ayrıntılı bilgi alabilir miyim acaba? Teşekkür ederim.

• @Henry-bloor Merhaba. Onaylanmış Permit'in (Istanbul) Konsolosluk'tan teslim alınması ile ilgili bilgi var mı? Teşekkür ederim.

• Merhaba. Re-entry Permit (I 131 form) onayım geldi ve İstanbul Amerikan Konsolosluğu'ndan almam gerekiyor. Bu süreçle ilgili bilgi ve deneyimi olan var mı acaba? Çünkü ben girişimlerime bir sonuç alamadım. Üstelik de belirtilen süre içerisinde belgeyi almam gerekiyor. Teşekkür ederim.

• Merhaba. Re-entry Permit (I 131 form) onayım geldi ve İstanbul Amerikan Konsolosluğu'ndan almam gerekiyor. Bu süreçle ilgili bilgi ve deneyimi olan var mı acaba? Çünkü ben girişimlerime bir sonuç alamadım. Üstelik de belirtilen süre içerisinde belgeyi almam gerekiyor. Teşekkür ederim.

• @burcu82 Yok. Bekleyin biraz daha. Gelecektir.

• @sunny Ben de cevap bekliyorum ama dönen yok maalesef. Daha öncekileri kontrol ettim ama cevabı bulamadım. Üstelik 3 gündür uğraşıyorum konsolosluk süreciyle ilgili. Kimse bu süreci yaşamamış sanırım. Sadece belgeyi almam gerek konsolosluktan ama nasıl?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |