Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese günaydın.
    Benim çok sevdiğim bir söz var;
    "Olduğu KADAR, Olmadığı KADER"
    Bu felsefede bekliyorum, hayatı yaşamaya devam ediyorum. Edeceğim de...

• ⭐⭐

merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak istanbulda yaşıyorum... bu kaldırımlar neden amerikadaki gibi tertemiz bir şekilde düz sıkıştırılmış beton değil de üzerinde o iğrenç kaldırım taşları var? süs mü yani şimdi bu ? bunların konulma amacı birileri para kazansın mı ?güzel görünsün süslü görünsün mü? cevabına göre birşeyler söyleyeceğim belki aranızda yol mühendisleri kaldımlarla ilgili bilgileri olan vardır çok sinirliyim şu anda yollar yağmurdan dolayı sırılsıklam her tarafta su birikintisi var ve bütün o taşlar oynuyor her birinden gözüme kadar su fışkırıyor basınca... ve belediye hiç ilgilenmiyor...amerikaya gitmek istememin nedenlerinden biri de bu ülkenin alp yapı sıkıntısı ve herkesin para kazanma derdiyle bunu umursamadan çoğunluğa katılarak aynı hataları yapmaları... amerika mis gibi her yer düz beton çatlak patlak oluyor bazı yerlerde hemen onarılıyor... onlar bilmiyor mu süslemiyi her tarafa kaldırım taşı döşemeyi paraları mı yok... bence insanların vergilerini boşa harcamak istemeyecek kadar vatandaşını düşünen bir hükümet...umarım bu sene green kart benim işlemlerimden daha önce çıkar ve kurtulurum umuduyla bir güne daha başladım ... herkese güzel bir diliyorum tüm yaşadıklarıma rağmen herkese vegiler yorumlarını bekliyorum hem sohbet etmiş oluruz...

• ⭐⭐⭐⭐

@debbieLA77 kaldırım farkının nedenini bilmiyorum ancak şu olabilir her ne kadar pek uygulamasalarda bir hasar alma durumunda bütün blokta onarım yapmaktansa o hasar gören bir kaç taşı değiştirmek yada onarmak belki daha uyguna geliyor olabilir diye düşündüm.

Asıl konuya gelirsek bu yazacaklarımı amerika çok kötü ülkenizin kıymetini bilin gibi bir açıdan söylemiyorum. İşe giderken kullandığım otobandaki çukurlardan kaçmaktan artık ezberledim ancak ilk zamanlarda nerdeyse hepsini ziyaret ediyordum 🙂
    San francisconun yağmuru meşhurdur her yağmurundada telefona gelen sele dikkat bildirimleri ve taşan giderler mesela

Vergi kısmınada gelirsek bu noktada yine sadece california için yorum yapabilirim diğer eyaletleri bilemeyeceğim ancak burada yaşan amerikalıların bile şikayetçi olduğu en büyük şeylerden biri ödediğimiz vergiler evsizlere, uyuşturucu bağımlılarına vs gidiyor onların yükünü biz çekiyoruz şeklinde mesela

Kıssadan hisse buraya gelebilmek için elinizden gelen her şeyi yapın ancak burayı kafanızda ütopya haline getirmeyin derim

• ⭐⭐

@debbieLA77 Bizim ülkemizde istisnasız tüm partilerin ve siyasete girenlerin derdi paradır. Bu maltalitede olmayan istisnalar tabiki vardır ama siyasi ömürleri genelde kısadır. Büyük çoğunluğu da asker kökenli olur ama bizim milletin sevdiği kelimeleri söylemedikleri ve gerçekleri söyledikleri için sevilmezler. Bu yüzden o kaldırım taşları parti bağımsız her yeni gelenlerin para aktarım yollarından sadece küçük bir tanesidir. İnsanlar siyasetçilerin değişmesi gerektiğini söylüyorlar hep ama aslında bence halk değişmeli. Değişir mi? Umudum olsaydı bu forumda olmazdım :)) Bol şans.

• ⭐⭐

@Riethian hahahah çok net bir cevap ve çok doğru haklısın 🙂 umutlarımız boşa çıkmasın inşallah çoraplarım kaloriferin
    üzerinde kurusun diye bekliyorum...

• ⭐⭐

@debbieLA77 Mayın karolarından birine denk geldiniz sanırım. Geçen gün de benim başıma geldi :))

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş yok bir ütopya değil ama en azından daha düzgün... paralar dragon fruitlara değil uyuşturucu bağımlılarına ve homelesslara gitsin o da birşeydir... neyse uzun sözün kısası bu taşların hiç bir anlamı yok ... blokda olsa kırıp onarma yapamazlar burada taşlarda olsa maliyeti azda olsa yine yapamıyorlar bugün yaşadıklarımdan gördüğümüz üzere araba yolları hadi bir nebze affedilebilir çalışması zor alanlar ama yapılmalı tabi ama yayaların yaşadığı çileler önlenemez durumda türkiye de birde insanlarımızda saygısız kaldırımlar küçük bazen yok bile arabalar bir geçiyor yanınızdan duş alıyorsunuz resmen... paltom tamamen çamurdu geçen gün küfürde etsen bir şey olmuyor anlamıyor insanlar... tabiki her ülkede vardır sadece amerika için konuşmuyorum ama bu kadar cahilin birarada olduğu bir yer yok ... nerede oturuyorsunuz ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama söylediklerimle sizin otoban üzerinde yaşadıklarınız çok aynı şeyler değilller... san fransiscoda bir çok kez bulundum araçta kiraladım yollarda pek bir sorun göremedim... siz neresindesiniz hangi yolu kullanıyorsunuz... ben burlingame de çok kaldım... bayshare high way...

• ⭐⭐

@Riethian evet felaketti 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@debbieLA77 I80 , 280 101 hepsinde ozellikle giris cikis bolumlerinde bol bol rastlanir durumdalar artik maalesef uzun suredir bu dertten muzdaripdik yavas yavas yapmaya baslayacaklar umarim

• arkadaşlar 35 yaşın da bir kardeşiniz abiniz olarak sağlık muayenesi ile ilgili bazı sorularım var. bura da yüzlerce yazı okudum ve sağlık muayenesine katılan arkadaşların yüzde 90'ın da herhangi bir sorun yaşamadıklarını gördüm. benim öğrenmek istediğim ben 10-11 yaşlarım da tüberküloz ile alakalı tedavi gördüm ve iyileşmiştim, yaptığım araştırmalar da muayene de yapılacak ekstra taramalar da 6 ile 8 haftalık süreci olan balgam testine tabii oluyorsunuz. mülakat tarihi kaç ay önceden bildiriliyor ve bu balgam testi sonuçları mülakat tarihinden sonraya sarkar ise süreç nasıl oluyor.

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş umarım güzel californiayı bozmasınlar ya... bence türkiyeden bir nebze daha hassastırlar yaparlar eminim...

• ⭐⭐⭐

@debbieLA77 Belediyeler genelde seçim zamanı yaparlar yapacakları şeyi. Meydanı felan yenilerler ama kaldırım taşlarına dokunacaklarını sanmıyorum. Ama dediğinizde haklısınız işçiler o kaldırım taşlarını dizmek için boşa uğraşıyor desen felan çıksın diye. Onun yerine büyük bloklar koyulsa daha az yıpranır bende küçükken yağmurda yürürken hep paçamın arkası yağmurdan kirlenirdi

• ⭐⭐⭐

@erkan-arslan-0 Mülakat zamanınız belli olduğunda siz unganlardan randevu alıyorsunuz. Randevunuzdan itibaren 6 aylık süreniz oluyor 6 ay içerisinde abd ye giriş yapmanız gerekli. Bu yüzden konsolosluk mülakatından 1 hafta önceye sağlık randevunuzu alırsınız ondan sonra 6 ay içerisinde giriş yapmanız gerekiyor. Kilit nokta sağlık randevunuzu mülakattan kısa süre öncesine almak

• ⭐⭐⭐

@AhmetGS17 Önemli olan hayattan keyif almak ve sağlık. Bugün ankara da deprem olmuş mesela hissetmedim ayaktaydım ama hissetseydim kesin yine psikolojik olarak sıkıntıya girerdim. Benim deprem fobim var o yüzden deprem anında asla stres yapmam çok soğuk kanlı olurum ama deprem bittikten sonra artçı ne zaman olacak artçıyı hissetcem diye kafayı yerim 😁

• @newbie97 Balgam testine alınırsam 2 ay için de sonuçlanma süresi varmış, o 2 ay içerisin de mülakat süreci nasıl etkilenecek, mesela diyelim ki vizeyi verdiler ama hala sonuç bekleyeceğim. her şey yolun da gitti ve herhangi bir sağlık sorunu çıkmadı diyelim, tekrar konsolosluktan randevu mu almak gerekecek o süreci merak ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@erkan-arslan-0 hayır, pasaportunuzu ptt aracılığı ile göndereceksiniz onlar vizenizi basıp size geri gönderecek.

• @gucarslan teşekkür ederim bilgi için.

• ⭐⭐⭐

@erkan-arslan-0 Muhtemelen adminin yazdığı gibi olur. Benim aklımda kalan sağlık raporunuzu götürmezseniz veya o zamana kadar hazır değilse onu teslim edene kadar mülakata girip AP ye kalıyorsunuz, teslim ettiğinizde vizeniz gönderiliyor. Benim aklımda böyle kaldı

• @debbieLA77 İstanbul'dan Balıkesir Edremit'e tayin oldum . Geçen sene Astroloji haritasında yer değişikliği görünüyordu. USA olacak diye çok umutlandım. Halbu ki Türkiye sınırları içinden çıkamadım😂 burada garip yanı şehir içi ana hatlar üzeri full kaldırım taşı ara sokaklar asfalt. Ve asfalt olan yerler en ufak bir yağmurda çamur çukur v.s. iken kaldırım taşlı yerler daha sağlam duruyor. Tabi ki ihale v.s. bir sürü kalem ile iyi para aklama ve aktarma oluyordur ama İstanbul alt yapı bakımından öyle üst bir yer ki küçük yerde yaşayınca anladım bunu. Örnek veriyorum yağmur yağdığı zaman internet yavaşlar, elektrik dalgalanması olur elektronik eşyalar çöp olur v.s. böyle uzar gider. Bende hep diyordum ya USA gidip şu likayetten uzak şehir ve düzeninden kurtulayım. Ama şuan iç huzur , kalabalık ve pahalılık hariç İstanbul gerçekten bir çok imkanı anında bulabileceğimiz bir yermiş.

Hiç ama hiç aklıma gelmezdi İstanbul imkanlarını özleyeceğim ama oldu 😂 yinede her yer 10 dakika olması herşey 10dk yakında olması ve kalabalıktan uzak olmak iyi geldi 1 senedir 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@erkan-arslan-0

Kazanan olursanız sağlık muayenesi sürecini etkileyecek bir çok değişken var. Kazandığınızda size atanacak CN, mülakata gireceğiniz konsolosluk, CN numaraniza bağlı olarak bültende current olma tarihiniz, mülakata gireceğiniz ülkede yetkilendirilmiş sağlık kurumunun geçmiş TB hastalarına veya TB olmasa da sağlık muayenesindeki izlediği yol (Manila TB olmayan talihliye bile TB teşhisi koymustu DV2024’de). Bu yüzden önce kazanan olmanız önemli, akabinde geçmiş yıl deneyimlerini okuyarak bir yol haritasi çizersiniz. Durum çok aklıniza takılıyorsa, göçmen vize sağlık kontrolünüzü yapacak sağlık kurumunu bağlamamakla birlikte tam teşekküllü bir hastanenin göğüs hastalıkları bölümünden randevu alarak güncel durumunuzun kontrol edilmesini isteyebilirsiniz. Bol şans

Benzer Başlıklar

• 30813
  • 682
  • 22394
  • 4035
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |