Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Birşey daha anlatacağım, belki birilerinin işine yarar.

Amerika vize görüşmem olduğu için TLS'den pasaportumu almam gerekiyordu.

Fakat benim ingiltere vize görüşmem daha sonuçlanmamıştı.
    Eğer pasaportunuza ihtiyacınız varsa 3 bin tl ödeyip pasaportunuzu teslim alabiliyorsunuz, işiniz bitince geri TLS'ye bırakıyorsunuz.

Bugün vezne'de paramı ödedim. Pasaport teslim kuyruğuna girdim. Sıranın ortalarındayken çalıştığım danışman şirketinden telefon geldi, sizin pasaportunuz teslim edilmeye hazır, mail geldi ve red mektubu mailde yok vizeniz bu durumda basılmıştır çok çok büyük ihtimalle dendi.
    Sıradayım beni bir heyecan bastı, bir mutlu oldum anlatamam 🙂
    Pasaportları teslim aldım ve görevli arkadaşa 'pasaportum lazımdı onu almaya geldim ödemesini de yaptım. Fakat pasaportumun hazır olduğunu bilmiyordum' dedim. Hemen üstüne iade alınacak ali yazıldı. Tekrar vezneye gittim, oradaki arkadaş yerinde değildi. Heyecanla pasaportları açtım, vizeleri kontrol ettim. Arkadaş gelince para iadesini yaptı 🙂

Yarın B1/B2 mülakatına gireceğim, deneyimlerimi yine sizlerle paylaşacağım...

Bu işler bu kadar zor olmamalıydı. Ne yazik ki bizi uğraştırıyorlar.
    Herkesin gönlünce olmasını dilerim...

• ⭐⭐⭐⭐

@Darko İngiltere vizesi için tebrikler. Yarınki ABD vize mülakatınızda bol şanslar.
    Bu arada merak ettim TLS nedir?

• @Serapp Çok teşekkür ederim.

aslında TLS değil 'tlscontact' diye geçiyor. İngiltere ve isivçre'nin aracı kurumu. Aynı Kosmos ve As vize şirketleri gibi. Ben tls diye hitap ediyorum da 🙂

• ⭐⭐

@Darko hocam gelir gider mevzusu en kritik değerlendirme. hayırlı olsun, ama bireysel olarak da vize alanlar sayıca aşırı fazla.

belirli bir hesapta düzenli olarak para girişi olmuş --bir anda büyük para değil--ama çıkış çok olmamış maaş hesaplarını gösteren kişiler neredeyse hiç red almıyor

• Bilgilendirmeler için çok teşekkürler

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• merhabalar, ingiltere vizemi aldım. aslında yazı yazacak kadar deneyimim yok çünkü danışmanlık firması aracılığıyla aldım. aklımda ingiltere olsa da istediğim kadar para biriktiremediğim için başvuruyu hep erteledim ama amerika vize randevumdan önce kesinlikle olması gerektiğini düşünerek kendimi gazladım ve şubat ayı içinde gezi planladım. o sıralarda daha ocak ayının 7'si falandı. zaten bu nedenle danışmanlık firmasıyla ilerleme kararı aldım. nispeten pahalı ve bazılarının gereksiz göreceği bir şey olabilir ama ben kendimi riske atmak istemedim.

birden fazla danışmanlık firmasını aradım bu süreçte. bazı firmalardan hakikaten elektrik alamadım. kimi çok az vaktin var dedi (5 hafta) kimi çok az paran (500 euro) ama bir firma bana size randevu buluruz paranın da önemli olan miktarı değil sizin olduğunu kanıtlamak dedi. ben de o firmaya güvendim ve onlarla ilerleme kararı aldım. buradan isim yazmak kurallara aykırı değil diye bildiğimden söylüyorum, firmanın ismi VizeLab. istanbul, maltepe'de. firma bana hakikaten bir hafta sonraya, 15 ocağa randevu buldu. bu arada bir arkadaşım son dakika benimle geziye katılmak istedi. 13 ocaktı ve 15 ocak tarihinde firma ona da randevu buldu. peş peşe girdik.

evraklarımız sisteme yüklenmişti biz sadece karekodlu kağıt ve pasaportlarımızla gittik. parmak izini aldıktan sonra fotoğrafı zaten orada çekiyorlar. barkodlu bir evrak teslim ediyorlar size pasaportu geri almanız için. benimkini benim yerime firma aldı çünkü çalışıyorum ve işten izin alıp karşıya geçmek istemedim.

dediğim gibi anlatacak çok fazla bir şey yok süreci firma ile ilerlettiğim için ama çok az parası ve gezisine az vakit kalanlar tamamen umutsuzluğa kapılmasın diye yazıyorum. ben ek gelirlere prim aldığımı falan da belirtmiştim (zaten bordrolarda bu belli oluyordu 3 ayda 1 olduğu için) belki o da etkilemiştir. ama 6 aylık vizemi aldım. darısı amerikan'a inşallah.

• ⭐⭐

@lavender vizeniz hayırlı olsun bence sizin vizeyi almanızın en büyük sebebi imzanın da gördüğüm kadarıyla 2022 yılında amerikada yasal süreniz içinde bulunmanız ve dönmeniz olduğunu düşünüyorum ingiltereye hiç gitmedim ama b1b2 almadan önce bende UK vizesi alacaktım şansıma randevumu öne çekince UK vizesine erteledim bu sürede ingiltere gezilecek yerleri araştırdım hep arkadaşımın söylediğine göre çok gezilecek bir yer olmadığını Glasgow - Edinburgh nispeten daha güzel olduğu söylemişti dublin daha güzel diyede not düşmüştü ingilitere vizeniz varsa ingiltere içinden irlandaya geçerken vize şartı yok orayada biraz vakit ayırabilirsiniz

Kesinlikle gideceğiniz mevsimi güzel seçin sürekli yağış olduğunu da iletmişti 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici kesinlikle amerika seyahatimin etkisi bence de büyük. vizem 6 aylık. şu an ilk gezimi londra için planladım. hp stüdyoları ve londranın müzelerini görmeyi istiyordum. zaten 4 gece 5 günlük bir seyahat. (ki bir günü hp) bu yüzden iskoçya'ya uğrayamayacağım. ama vize bitmeden önce tekrardan gitmek istiyorum daha ilkine gitmeden 😂 asıl amacım amerika vize randevusu için gittiğimde ingiltereye gidip geri geldiğimi göstermek

(vize geçmişim abd j1, yunanistan kapıda vize)

• Merhaba, Grencard li olarak ilk defa Amerikadan 6 aylik ingiltere turist vizesine basvurdum, kisaca deneyimim soyle oldu , Gov.uk sitesi uzerinden basvuru formunu doldurdum, 174 dolar vize ucretini odedikten sonra sayfa beni, VFS Global sitesine yonlendirdi, burda bir kullanici olusturdum ve sisteme giris yaptim, sistem bana burada biometric randevusu icin iki senecek sundu biri Vfs kendi merkezinde, digeride amerikadaki Asc merkezlerinden ( asc den randevu alirsaniz ucretsiz halledebiliyorsunuz), Ben Asc den randevumu aldim. Gerekli evraklari VFS nin sitesine yukledim, Randevuda parmak izim alindi ve resmim cekildi, Bana email ile gelen randevu bilgisini cikti aldim bu ciktiya bir damga vurdular ve ben bu damgali evragi, pasaportumu ve on odemeli bir kargo gonderisinide zarfa koyup posta yolu ile VFS Global`in newyork subesine gonderdim, 3 hafta icinde vize basilmis halde pasaportum adresime geldi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |