@tanerkaya Vize bülteni aylardır tüm EB kategorilerinde neredeyse aynı. Trump henüz daha yeni yönetimi devraldı. Bundan sonra çok olumlu gelişmeler olacak diye söylemiyorum bunu fakat bir varsayım yapıyorsanız bunun dayanağı olmalı. Covid dönemindeki birikme kendisinden kaynaklanıyor hala bunun etkisini yaşıyoruz, söylemek istediğiniz bu ise evet doğrudur. Ama "eb3 other workers tarafını tamamıyla tasfiye edecek" demek çok gerçekçi değil.
Toplanıp derdimizi anlattığımız platform burası aslında. Başka dertleşeceğimiz yerler de mutlaka vardır dışarıda ama o bambaşka bir mevzu.
Trump konusunda ben zaten hep çok fazla umut bağlamamamız gerektiğini düşünüyordum. Çok fazla beklenti oluştu ama olumlu yönde bir ilerleme gözükmüyor. Normalde nasıl ilerliyorsa öyle devam edecektir. All current olsa bile bülten pek bir anlamı yok. Önemli olan mali yıl içerisinde basılabilecek 10k vize kotasının tamamiyle basılması. Vize kotası olmasına rağmen konsolosluklar ve USCIS çok yavaş çalışıyorsa, kotanın tamamı kullanılmıyorsa, o zaman kötü. Mali yıl sonunda bu kotalar boşa gidiyor. Bekleme süreleri zaten uzun, bu gelişme daha da uzatabilir. Bekleyip göreceğiz, çok fazla umutsuzluğa gerek yok.
Sosyal medya üzerinden yapılacak bir kampanyanın bizim vize kategorisi özelinde bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Bizden daha büyük kitlelere sahip vize kotasını aşmış Çin, Hindistan gibi ülkelerin yaptığı kampanyalar bile pek bir işe yaramıyor. Ama tabii ki deneyebilirsiniz, buna bir engel yok. Bunlar daha çok lobi çalışması ile ilerleyen mevzular. Büyük firmaların (eleman ihtiyacı olan) ve tabii ki aracı firmaların diyaloğu, baskısı ile olabilecek şeyler.