@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
@Henry-bloor open work permit süresi bitince tekrar kanada içinden uzatma ( extend ) başvurusu olamıyor mu ? Neticede açık çalışma izni ve süre bitiminde uzatma hakkı yok mu ?
-
@göknar yok su haldeki durumuna gore ,hukumet uzatilmayacak dedi.Zaten o yuzden ogrenciler ayaklandi taa covidden beridir habire uzatiliyordu.Trudo bitti gelecek olan hukumet muhtemelen bunu dahada zorlastiracak.Alabiliyorsan pr almaya bak ki oda zor,Ben sana en garantiyi soyliyeyim evlenebiliyorsan kanadali/pr ile evlen cunku bir orasi kaldi sikintisiz
-
@Henry-bloor dediğine göre ts2023 ile open work permit alanlarda süreleri bitince uzatamaz ve kanada içinde iseler kanadadan çıkış yapacaklar. Öyle mi ? Sonuç olarak Pr kalıcı oturum almak zorlaştığına göre ve açık çalışma izinleride uzatılamayacağına göre işin sonu kanadaya bye bye demek olacak değil mi ?
Pr kalıcı oturum vermeyide öyle bir zorlaştırmışlarki hatta eskiden pr almak için self-employed kategorisi vardı onu bile kaldırmışlar artık yok. Diğer bazı kategorileride kapatmışlar görünüyor. Express entry puanları elde edilemeyecek kadar yüksek o puanları elde etmek hayal. Kanadada uzun süre yaşasan çalışsan bile almak imkansıza yakın. Evlilikle bile pr almak zor görünüyor o bile yok bilgilerde kaldırmışlar olabilirler. Kanada kararlı görünüyor kalan göçmen sayısını iyice azaltacak. Yoksa ülkenin gidişat iyi değil. Almanyada bile seçim vaatlerinde göçmenleri azaltma ve oturum vatandaşlık vermeyi azaltacağını açıkladı. Kaldıki kanada şu an almanyadan daha kötü durumda göçmen konusunda. -
@göknar aynen oyle ne yazik ki tarih gelince kanada dan cikmak zorundalar su anki kanuna gore ki ileridede cok parlak gorunmuyor.Evlilik yapabilirseniz lokal yada pr ile anca oyle olur yoksa ibm bile alacam dese o is yas ve zor
-
@Henry-bloor en son açıklanan canadian experience class ( cec ) puanı 542
Bu puana ulaşmak çok zor. 20'li yaşlarda olsanız kanada içinde uzun süre yaşayıp iş deneyiminiz olsa üzerine kanadada eğitim alsanız mezun olsanız ve çok iyi ingilizce dil skorunuz olsa bile genede bu puana ulaşamıyorsunuz. Pr kalıcı oturum almanın ne kadar zorlaştığı hatta imkansız hale geldiğinin bir örneği. Yaş zaten 35-40 üzeri ise puan getiriside yok. kaldıki 20 yaşlar bile Pr alamıyor. Kanada daha uzun yıllar Pr verme yollarını azaltacak görünüyor. Nüfüsü azaltma hedefleri. Herşeyin başı sağlık huzur ve mutluluk. Gönlünüz ne istiyorsa o gerçekleşmesi dileğiyle. Herkese bol şans
-
@dalmaçyalı cok degil 3.5 sene once 75 puanla adam aldilar
nerden nereye cok volatile bir dunyada yasiyoruz.Allah sonumuzu hayr etsin -
@Henry-bloor dediğin puan pandemi zamanıydı her ülke için insan sayısının az olduğu sınırların kapalı olduğu dönemler. Şimdi ise tam tersi. Kanada tarihinin en kötü göçmenlik hayatını yaşıyor şu an. Sistemleri çöktü gibi birşey. Geçiçi statu ile kalan work permit gibi ayrıca kaçak göçek çok sayıda kişi var ve bunları kanada dışına çıkarma çalışmalarına başladı. Pr kalıcı oturumu zorlaştırdı sayısını azalttı, work permit study permit gibi izinlere kısıtlamalar getirdi ve bir sürü şartlar. Express entry bile şimdiye kadar hiç olmamış yüksek puanlarda. Ekonomi kötü geçim zor, kiralar pahalı, hintli sayısında çok yüksek artışlar var heryerde sözleri geçiyor , kanada hükümeti düştü istifalar başladı ve daha birçok negatif durum. Kanadada yıllardır eskiden beri yaşayanlar bile böyle bir durumu hiç görmedik diyorlar. Satın alım gücü fena düştü.
-
TS2023 ile open work permit alıp yakın zamanda PR kalıcı oturum başvurusu yapan oldu mu ?
-
@göksel ts2023 work permit ile pr almak kolay değil ve alanıda görmedim duymadım. Pr davet sayısı sınırlandırıldı ve express entry puanları yükseldi.
kanada içi iş deneyimi yabancı dil seviyen yaşın gibi durumlar ile puan alıyorsun. ts2023 ile work permit alıp sonrada Pr alanı şimdiye kadar duymadım görmedim -
@göksel Merhaba temmuzda başvurmayı düşünüyoruz

-
@Seda-Uysal-Avcı hangi kategoriden ? Puanınız nedir şu an ?
-
ts2023 ile open work permit alan ve neticesinde pr kalıcı oturum başvurusu yapan var mı ? Work permitler 1 yılı aşkın oldu ve kanadada nitelikli işlerde çalışıp canadian experience category ( cec ) yolu ile pr alınıyor mu ? Şimdiye kadar ne duyduk nede gördük. Bu yolla Pr alan yok ve alabilecek olanda yok gibi.
-
@Seda-Uysal-Avcı Kanada ukrayna vatandaşları için CUAET programı altında sağlanan desteklerin 31 mart 2026 tarihine uzatıldığını açıkladı. Ukraynalılar için supriz ve harika bir haber. Çünkü bu 31 mart 2025 yılında sona eriyordu. Buna göre tüm ukrayna vatandaşları tekrar open work permit alma, yenileme gibi haklara sahip olacaklar.
Peki kanada türk vatandaşları içinde ts2023 üzerinde yeni bir tarih uzatımı yaparmı? Yani yeni süre uzatımı yapıp alınan open work permitler için tekrar uzatma hakkı verir mi ?
-
@vedatUSca içinde bulunduğumuz Turk federasyonları var ve bağlantıda oldukları parlemento üyeleri ile sürekli görüşme halindeler. Uzatma için talepde bulunuldu ama seçim öncelik olduğu için daha henüz kesin geri dönüş olmadı. 3 yıl ek uzatma yapılabilir diyen var ama kesin bir şey yok.
-
@vedatUSca Express Entry for French-speaking skilled workers, 515
-
@Seda-Uysal-Avcı bu dediginiz puana ulaşmak için fransızca dil seviyesi çok iyi olması gerekir TEF veya TCF ? Hangisinden sınava girdiniz ? Kaç puan aldınız bunlardan ?
Kısa sürede iyi seviye fransızca öğrenmek kolay değil ve gerekli sınavlara girip yüksek derecede puan elde etmek güç. -
@Seda-Uysal-Avcı eğer ts2023 programı tekrar uzatılırsa iyi olur fakat olsaydı şimdiye kadar olurdu.
-
@vedatUSca eşimin ileri derecede fransızca ve ingilizcesi var benimde ingilizcem var. TEF canada ya girdi. Writing 7 diğerleri 9 puan Haziran ayında 1 yıl kanada iş deneyimi kazanmış olacağız en son çekiliş puanı 425 idi french language proficiency den. Bir aksilik olmazsa ve göçmenlik politikası yasaları değişmezse şansımız olur diye umud ediyoruz
-
Ben ts2023 ile çalışma izni almıştım. Velayeti bende olan Lisedeki oğlum yanıma gelsin diye ona da vize başvurusu yaptım. Ama Ağustos ayından beri bekliyordum. Geçen hafta refuse geldi. Bu konuda deneyim olan var mi
-
@Seda-Uysal-Avcı ts2023 bir daha uzatılacağını düşünmüyorum. Çünkü bu destek programları uzatılacağı zaman bitiş tarihine yakın duyuruluyor ve ts2023 bir kere uzatıldı, İlk açıklanan son tarih 25 eylul 2023 denilmişti ve uzatılacağı bu tarih bitmeden duyurulmuştu. Ve en son süre 03 ocak 2024 olarak uzatıldığı duyuruldu.
Ukraynalılarında son başvuru tarihi geçmeden uzatıldığı duyuruldu.ts2023 deprem nedeniyle çıkarılan destek programı gibi birşeydi ve neticede başvuru ile bir şekilde açık çalışma izni alındı. Bununla üç yıllık çalışma izni alanlar eğer iş bulup en az 12 ay çalıştılarsa belki canadian experience category olarak pr için express entry havuzuna girerler ama puanlar çok zor. Bunun dışında çalışma izni süresi bitiminde eğer visitor vizeleri varsa tekrar turist visitor statusune geri dönerler. Birçok kişi bir süre kanada içinde kalıp beklentilerini bulamayınca terk etmişti geri dönmüşlerdi. Genelde öğrenci olanlar bir şekilde kalma mücadelesi veriyor. Ts2023 konusuna genel bakıldığında çok bir işe yaradığı söylenemez. Pr kalıcı oturum alınmadığı sürece çalışma izni süresi bitiminde sil baştan gibi birşey oluyor.
Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k