Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @charon ülkeye girmeden önce bilmeniz gerekenler kağıdı vermişlerdi ve greencard sahiplerininde bu seferberlik durumunda çağırılımak üzere kayıt olması isteniyormuş.

• @gorkem07 hocam selamlar bu konuyu nasıl hallettiniz bilgi paylaşabilir misiniz

• @10urdmn Hocam merhabalar. Sanırsam asker kaçağı konumunda mülakata girdiniz? Ben de şu an o durumdayım ve mülakatımı bekliyorum. Mülakatta konuyla alakalı nasıl bir durum oldu acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• @aliaytac41 merhabalar, şu an asker kaçağı konumunda değilim. Ağustosun 1'inde tecilim bitiyor, tecilim bitmeden abd ye giderim diye düşünüyorum sonrasında ''muaf'' şeklinde yapacağım. Eğer siz asker kaçağı iseniz ve mülakatı bekliyorsanız, polise yakalanmamaya dikkat edin. Onun haricinde konsolosluğun umurunda değil askerlik. Sadece siz mülakat günü konsoloslukta olun yeterli bir de vizeyi alırsanız 6 ay içinde abd ye girmeniz gerekli bu süreyi geçirmeyin, askerliğe falan denk gelirse sıkıntı

• @aliaytac41 askerliği erteleyebiliyorsanız erteleyin, gerekirse bedelliyi yatırın 1 sene sonrayı seçin, sonrasında abd ye gidince o paranın üstüne bi miktar daha eklenip muaf şeklinde yapılıyor diye biliyorum (parayı geri alabiliyorsunuz diye biliyorum/ bir yerde okumuştum) (kesinliği yok bunu bir araştırın). Hm bir de 4600 case ile ankarada mülakat alabilir misiniz ? Ben o ihtimali düşünmüyorum, ilk o konuyu bence araştırın.

• Hocam çok teşekkür ederim bilgilendirmenizden ötürü. Sondan başlarsam geçen yıl 7 binde bitirmişti bu yıl 4600'e sıra gelir diye düşünüyorum ama bi taraftan taşımayı araştırmaya başladım bile. Kaçak durumda olduğum için askerlik belgesi alamıyorum e-devlet üzerinden, sizin askerlik durumu belgenize bakmışlar mıydı acaba?

• @aliaytac41 askerlik durum belgesine her türlü bakarlar, askerlik belgesi değil de farklı bir belge almıştı biri bu konu ile ilgili, forumda okumuştum.

• Bakayım ben de, teşekkür ederim.

• Merhabalar tecil hakkınız varsa okul vs vs onlar ilk önceliğiniz onun dışında üniversiteden ilişiğiniz kesilip otomatik 2 yıl ya da 1 yıl tecil ettirdiyseniz ve yaşınız 28 ve 28 den yüksekse eğer bu durumda benimde yapacak olduğum tek çare var 2025 yılı bedelli askerliğe başvurup parayı yatırmanız olacak parayı yatırdığınız an 2026 yılı bir sonraki celp mayıs oluyor sanırım o tarihe kadar tekrardan muafiyet söz konusu oluyor 2026 yılında dilerseni askerliğinizi bedelli yatırıp yapabilir pek araştırmadım fakat parayı yatırıp gitmezseniz paranızı geri alabildiğinizi söylediler fakat dediğim gibi hiç bir şekilde tecil hakkınız kalmıyor ise tek çarenin bu olduğunu üzülerek söylemelim çok fazla araştırdım bu konuyu fakat bundan başka bir çözüm yolu bulamadım

• @Batukanberk Hocam merhabalar. Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de uzun bir araştırma sonucunda tek çaremin bedelli olduğunu anladım ve tam olarak söylediğiniz gibi yapacağım. Anladığım kadarıyla vize görüşmesinde askerlik durumundan ziyade bir belge sunmak önemli. Bu yüzden bedelli sonrası askerlik durum belgesi almamız bu sorunu aşmamız anlamına geliyor diye düşünüyorum. Umarım hepimiz için hayırlısı olur.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 5
  • 15
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |