@leyla-fasllıu Merhaba moralinizi bozmak istemem okuduğum onca deneyimlere göre yazıyorum onay alma şansınız hiç yok diyemem ret olma ihtimali %100 diyemem bunu diyen olursa hiç konuşmayın çünkü amerika vizesinde herşey konsolosta bitiyor arkadaşımın ablası babası onay alırken kendisi annesi ve küçük kardeşi red almıştı, aynı gün farklı zaman aralıklarında aralarında yarım saat olan iki kardeş iksininde maddi durumları eş durumları çocuk sayıları aynı iken biri onay aldı diğeri red almıştı bu iki kişi iş yerleri bile aynı ikisi de iş veren mali durumları da çok iyi olmalarına rağmen red yemişti red yiyen kişi konsolosa kardeşim biraz önce onay aldı biz birlikte gideceğiz demesine rağmen konsolosluk ap bıraktı daha sona red verdi yani özetle alamazsınız yada alırsınız demek yanlış olur
Fikrimi soracak olursanız red olma olasılığı yüksek kesin değil ama yüksek evet alan deneyimler okudum inanın 1 elin parmak sayısını geçmez deneyimlerdi hatta bir tanesi e.spor maçı izlmeye gideceğim diyerek onay almıştı bunu alan kişinin bir çok yurt dışı deneyimi vardı daha önce başka ülkelerde de espor lara izleyici olarak katıldığını yazmıştı şimdi siz ne yapaabilirsniz imkanınız varsa yeşil pasaportunuz varsa ucuz biletleri takip ederecek bol bol yurt dışına çıktın özellikle kuzey ülkelerine norveç isveç gibi yeşilpasaportunuz yoksa kolay vize veren avrupa ülkelerini deneyiniz (italya fransa ispanya vb)
ablanızın red alması yaada onay alması sizin vize sürecini etkilemez
bu forumda vakitiniz varsa deneyimleri okuyun insan kendini iyi tanır ben amerika vizesine başvuracağımda deneyimleri okudum ve red yiyeceğimi düşündüm erteledim hiç yurt dışı deneyimim yoktu çünkü okduğum deneyimler doğrultusunda direk schengen vizesi aldım avrupa turu yaptım döndüğümde kendimi hala yetersiz hissediyordum ingiltere vizesine başvuracağımda amerika vize randevumu çok erken bir tarihe çektim bir anda kendimi mülakata hazırlık yaparken buldum görüşmeye girdiğimde konsolos bana o soruyu sordu '' daha önce yurt dışına çıktınız mı'' evet dedim ........ ülkelerine gittim dedim işimle ilgili sorular sordu eşimede işi ile igili sorular sordu onayladı sonucunda geçen sene tatile gittik ve döndük benim profilim vize için uygun olmadığı için önce profilimi hazırladım bence sizde böyle yapın.. önce okuyun kendinizi evet ben kesin onaay alırım bu profille dediğiniz konuma getirin ve başvurun