@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@cvatulip Teşekkürler, tek lazım olan şey biraz cesaret
Restte çekemiyorsun akrabalara bu sefer sen suçlu oluyorsun. O yüzden en iyisi hiçbir şey dememek. Biriyle tanıştım Tayland a gitmiş tezgah açmış meyve satıyor, deli gibi para biriktiriyor. Çalışanının her birine 1300 dolar maaş veriyor 6-7 kişi çalışıyor tezgahında. O yüzden bu ülkeden gitmeyi kafasına koymuş gençler varsa Tayland gibi ülkeleri de düşünebilir. Mesela bir başkası Güney Kore de motokuryelik yapıyor aylık 2500 dolar kazanıyorum diyor. O yüzden abd olmadı diye üzülen genç arkadaşlar varsa bir sürü ülkeye gidip daha iyi yaşam koşullarında yeni bir hayat kurabilirler. Kimse umudunu kaybetmesin
@Erdem-DEMİR yaşıtız birde stresli bir işim var bu sene çok arttı beyazlarım
sen en azından imzanda gördüğüm kadarıyla eb3 başlatmışın ben b1b2 aldım haziran gibi çıkmazsa gideceğim eşimde sıcak bakarsa e2 için adım atacağım 
Sen yine iyisin eb3'e başvurduğumdan eşime daha söylemedim o benim gibi istekli değil gitmeye malesef
Eb3 de malum çok uzun süreç ,e2 de kafamı kurcalamıyor değil 
@T-C-Kubilay-Dikici
Çok teşekkür ederim
️
Eğer olur da kazanırsak bi evimiz var onu satıp gideceğiz . Yönlendirdiğiniz konuyu dikkatlice okuyacağım , tekrar teşekkür ederim 
@Erdem-DEMİR Benim eşimde çok istekli değil ama eşimi ikna etmem kolay çünkü 2018 yılından buyana ne yaptımsa başta riske girme yapma demiştir günüün sonunda iyi ki yapmışın beni dinlemedin dedi
mayısda gc çıkmazsa bir gezip geleceğiz beğenir isterse gc dışındaki yöntemleride araştıraccağım yasal olarak eğer sevmezse gc bekleyeceğim 
Benim işlerim de süreç hep zor geçer ama günün sonunda istediğim olmuştur hep bu eşim içinde aynı malesef , Allah’tan gc ye ikna ettim de sadece gc çıkarsa giderim diyor 
@Erdem-DEMİR Benim eşimde sadece gc çıkarsa gideriz diyordu geçen sene italya'ya götürdüm burada 12 bin tl alacağımı bir mont vardı dedim bekle italya gidelim oradan bakalım ona göre alırız dedim orada 60euro aynı montu alınca dahada türkiyeden birşey almam diyor çok pahalı yaşıyoruz diyor gc çıkarasa gideriz dedi
@T-C-Kubilay-Dikici ne tuhaf ki eşlerimizle aynı durumu yaşıyoruz
o da italyaya gitmek istiyor italyaya gidelim dedi dün bende neden olmasın dedim, o da gc çıkarsa gelirim diyor 
@gizem-ışık içinize doğmuş herhalde green kartı kazanma oranı % 0,80 falan inş size çıkar resmi olarak sizin çocuğunuz ise sonrdan da ekleyebilirsiniz
@T-C-Kubilay-Dikici bugün okulda hollandali bir ögrenci vardi dediği şu;
türkiyeye gitmek istiyorum ama enflasyonun düşmesini bekliyorum 
Hollandalı böyle diyorsa batmışız.
Donald Trump çalışmaya başladı.
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'Nİ YABANCI TERÖRİSTLERDEN VE DİĞERLERİNDEN KORUMAK
ULUSAL GÜVENLİK VE KAMU GÜVENLİĞİ TEHDİTLERİ
Anayasa ve Amerika Birleşik Devletleri yasaları, Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası (INA), 8 USC 1101 ve devamı ve Amerika Birleşik Devletleri Kanunu'nun 3. bölümünün 301. maddesi dahil olmak üzere, Başkan olarak bana verilen yetkiye dayanarak, işbu belgeyle emredilmiştir:
Bölüm 1. Politika ve Amaç. (a) Amerika Birleşik Devletleri'nin politikası, terörist saldırılar düzenlemeyi, ulusal güvenliğimizi tehdit etmeyi, nefret dolu ideolojiler benimsemeyi veya göç yasalarını kötü niyetli amaçlar için kullanmayı amaçlayan yabancılardan vatandaşlarını korumaktır.
(b) Amerikalılar'ı korumak için, Amerika Birleşik Devletleri vize verme sürecinde Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edilmeleri onaylanan yabancıların Amerikalılara veya ulusal çıkarlarımıza zarar verme niyetinde olmadıklarından emin olmak için dikkatli olmalıdır. Daha da önemlisi, Amerika Birleşik Devletleri onları Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edilmelerinden veya girmelerinden önce tespit etmelidir. Ve Amerika Birleşik Devletleri, kabul edilen yabancıların ve aksi takdirde Amerika Birleşik Devletleri'nde halihazırda bulunan yabancıların vatandaşlarına, kültürüne, hükümetine, kurumlarına veya kuruluş ilkelerine karşı düşmanca tavırlar sergilememesini ve belirlenmiş yabancı teröristleri ve ulusal güvenliğimize yönelik diğer tehditleri savunmamasını, yardım etmemesini veya desteklememesini sağlamalıdır.
Bölüm 2. Kurumlar Arası Gelişmiş İnceleme ve Tarama.
(a) Dışişleri Bakanı, Başsavcı, İç Güvenlik Bakanı ve Ulusal İstihbarat Müdürü ile koordinasyon halinde derhal şunları yapacaktır:
(i) Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edilmek isteyen veya halihazırda Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan tüm yabancıların mümkün olan en üst düzeyde incelenmesini ve taranmasını sağlamak için kullanılabilecek tüm kaynakları belirlemek;
(ii) herhangi bir ülkenin vatandaşlarından biri için INA kapsamında herhangi bir vize, kabul veya diğer bir faydayı değerlendirmek ve faydayı talep eden kişinin iddia ettiği kişi olup olmadığını ve kişinin bir güvenlik veya kamu güvenliği tehdidi oluşturmadığını tespit etmek için gereken bilgileri belirlemek;
(iii) 19 Ocak 2021'de mevcut olan tekdüze temelle tutarlı bir şekilde, herhangi bir tür vize veya göçmenlik faydası arayan herhangi bir yabancı için kullanılacak tarama ve inceleme standartları ve prosedürleri için tekdüze bir temel oluşturmak; ve
(iv) Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edilmeyi, girmeyi amaçlayan veya halihazırda Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan tüm yabancıları, özellikle de güvenlik riskleri tespit edilen bölgelerden veya ülkelerden gelen yabancıları mümkün olan en üst düzeyde incelemek ve taramak.
(b) Bu emrin tarihinden itibaren 60 gün içinde, Dışişleri Bakanı, Başsavcı, İç Güvenlik Bakanı ve Ulusal İstihbarat Müdürü, İç Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı aracılığıyla Başkana ortaklaşa bir rapor sunacaklardır:
(i) INA'nın 212(f) bölümüne (8 USC 1182(f)) göre bu ülkelerden gelen vatandaşların kabulünün kısmen veya tamamen askıya alınmasını gerektirecek kadar yetersiz inceleme ve tarama bilgilerinin bulunduğu dünya genelindeki ülkeleri belirlemek; ve
(ii) 20 Ocak 2021'den itibaren bu ülkelerden kaç vatandaşın Amerika Birleşik Devletleri'ne girdiğini veya kabul edildiğini ve Bakanlar ile Başsavcının bu vatandaşların Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul veya girişlerinden bu yana eylemleri veya faaliyetleri ile ilgili olarak önemli gördükleri diğer bilgileri belirlemek.
(c) 2(b) alt bölümünde tanımlanan herhangi bir yabancının dışlanmasını veya sınır dışı edilmesini destekleyecek bilgi tespit edildiğinde, İç Güvenlik Bakanı, bunun yabancının ciddi bir suç nedeniyle devam eden önemli bir soruşturma veya kovuşturmayı engelleyeceğini veya Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal güvenlik çıkarlarına aykırı olacağını tespit etmediği sürece, söz konusu yabancıyı dışlamak veya sınır dışı etmek için derhal adımlar atacaktır.
Bölüm 3. Ulusu Korumak İçin Ek Önlemler. Mümkün olan en kısa sürede, ancak bu emrin tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde, Dışişleri Bakanı, Başsavcı, İç Güvenlik Bakanı ve Ulusal İstihbarat Müdürü ile koordinasyon halinde ayrıca şunları yapacaktır:
(a) Amerikan halkının ve anayasal cumhuriyetimizin sürekli emniyetini ve güvenliğini sağlamak için, INA'nın 212(a)(2)-(3) bölümlerinde listelenen her bir kabul edilemezlik gerekçesine ilişkin tüm mevcut düzenlemeleri, politikaları, prosedürleri ve Dışişleri Hizmetleri El Kitabı hükümlerini veya her türlü rehberliği değerlendirin ve ayarlayın (8 USC 1182(a)(2)-(3));
(b) Herhangi bir mültecinin veya vatansız bireyin, ABD'ye giriş veya kabul talep eden diğer yabancılardan farklı olarak sıkı bir kimlik doğrulamasından geçmeden ABD'ye kabul edilmesini önlemek için yeterli güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlamak;
(c) Tüm vize programlarını, yabancı ulus devletler veya diğer düşmanca aktörler tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin güvenliğine, ekonomik, politik, kültürel veya diğer ulusal çıkarlarına zarar vermek amacıyla kullanılmamasını sağlamak amacıyla değerlendirmek;
(d) Amerikan halkını, vatandaşlarımızın ifade özgürlüğü ve Birinci Değişiklik ile korunan din özgürlüğü hakları dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, Amerikan halkının temel anayasal haklarını baltalayan veya baltalamaya çalışan, mezhepsel şiddeti, anayasal Cumhuriyetimizin dayandığı kültürün devrilmesini veya değiştirilmesini vaaz eden veya çağıran ya da yabancı teröristlere yardım, savunuculuk veya destek sağlayan yabancı uyrukluların eylemlerinden korumak için gerekli eylemleri önermek;
(e) 8 USC 1451'de açıklanan suçları tespit etmek ve uygun eylemi gerçekleştirmek için yeterli kaynakların ayrılmasını sağlamak;
(f) Yasal göçmenlerin Amerika Birleşik Devletleri'ne uygun şekilde asimile olmasını sağlamak için tasarlanan programların yeterliliğini değerlendirmek ve birleşik bir Amerikan kimliğini ve Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'na, yasalarına ve kuruluş ilkelerine bağlılığı teşvik eden ek önlemlerin alınmasını önermek; ve
(g) Amerikan halkını ve anayasal cumhuriyetimizi dış tehditlerden korumak için ek eylemler önermek.
Bölüm 4. Genel Hükümler. (a) Bu emirdeki hiçbir şey, aşağıdakileri olumsuz etkileyecek veya başka şekilde etkileyecek şekilde yorumlanmayacaktır:
(i) bir yürütme dairesine veya kurumuna veya bunların başkanına kanunla verilen yetki; veya
(ii) Yönetim ve Bütçe Ofisi Müdürünün bütçesel, idari veya yasa tekliflerine ilişkin işlevleri.
(b) Bu emir, yürürlükteki yasaya uygun olarak ve ödeneklerin mevcudiyetine bağlı olarak uygulanacaktır.
(c) Bu emir, herhangi bir tarafın Amerika Birleşik Devletleri'ne, onun departmanlarına, acentelerine veya kuruluşlarına, memurlarına, çalışanlarına veya temsilcilerine veya herhangi bir başka kişiye karşı hukuken veya hakkaniyete göre uygulanabilir herhangi bir maddi veya usule ilişkin hak veya menfaat yaratmayı amaçlamaz ve yaratmaz.
BEYAZ SARAY,
20 Ocak 2025.
Başkan Donald Trump un özel bir emri daha.
Anayasa ve Amerika Birleşik Devletleri yasaları tarafından bana Başkan olarak verilen yetkiye dayanarak, şunu ilan ediyorum:
Herhangi bir egemen ulusun temel bir özelliği, toprak sınırlarının varlığı ve bu sınırları kimin ve neyin geçebileceğine karar verme konusunda doğal bir yetkiye sahip olmasıdır. Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi bu gücü, “sadece yasama gücünden kaynaklanmayan, aynı zamanda ulusun dış işlerini kontrol etme yetkisinin doğasında bulunan” “temel bir egemenlik eylemi” olarak tanımlamıştır. US ex rel. Knauff v. Shaughnessy , 338 US 537, 542 (1950). Yüksek Mahkeme, Yürütme Organının ulusal egemenliğimizi savunma konusundaki doğal hakkını ve görevini kabul etmiş ve “Kongre, yabancıların kabul edilebilirliğiyle ilgili bir prosedür belirlediğinde, yalnızca bir yasama yetkisiyle uğraşmamaktadır. Doğal bir yürütme yetkisini uygulamaktadır.” demiştir. Aynı.
Kongre, "tek tip bir Vatandaşlığa Kabul Kuralı" oluşturarak, Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nda (INA), 8 USC 1101 ve devamında , Birleşik Devletler sınırları boyunca insanların ve malların giriş ve çıkışını kontrol etmek için karmaşık ve kapsamlı bir Federal şema oluşturdu. Rutin durumlarda, bu karmaşık ve kapsamlı şema, varlığı ulusal çıkarlara hizmet eden kişilerin kabulünü kolaylaştırarak ve hizmet etmeyenlerin kabulünü önleyerek Birleşik Devletler'in ulusal egemenliğini koruyabilir, örneğin halk sağlığına tehdit oluşturan yabancılar, INA'nın 212(a)(1) bölümü, 8 USC 1182(a)(1); güvenlik, 212(a)(2) bölümü (8 USC 1182(a)(2)); ve ulusal güvenlik, 212(a)(3) bölümü (8 USC 1182(a)(3)). Vize sistemini kullanan olası göçmenler, ABD dışında bulundukları süre boyunca bu tür sağlık, emniyet ve güvenlik endişeleri açısından taranır ve yasal olarak kabul edilmeye uygun olduklarını ve takdir yetkisine bağlı olarak kabul edilmeleri gerektiğini kanıtlayana kadar ABD'ye girmelerine izin verilmez.
Ancak, INA hükümleri uyarınca yapılan taramalar, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden ABD'ye yasadışı yollarla giren yabancıların gerekli bilgilere erişiminin sınırlı olduğu veya sistemin aşırı yüklenerek çok sayıda yasadışı yabancının ABD'ye izinsiz girmesine yol açtığı sınır ortamında tamamen etkisiz olabilir.
Önemli bilgi boşlukları (özellikle sınır ortamında) ve işlem süreleri nedeniyle, Federal yetkililer, INA'nın 212(a)(2)-(3) bölümü, 8 USC 1182(a)(2)-(3) gereğince gerekli olduğu üzere, her bir yabancının güney sınırındaki yasadışı girişiyle ilişkili suç kaydını veya ulusal güvenlik risklerini kesin olarak doğrulama yeteneğine sahip değildir. Ayrıca, güney sınırını yasadışı olarak geçen yabancılar, kendi ülkelerinden Federal kolluk kuvvetlerine kapsamlı arka plan bilgileri kolayca sağlamazlar.
Böyle bir ortamda kamu güvenliği ve ulusal güvenlik riskleri, güney sınırının diğer tarafında uluslararası kartellerin ve diğer ulusötesi suç örgütlerinin varlığı ve toprak kontrolü ile teröristler ve Amerika Birleşik Devletleri'ne ve Amerikan halkına zarar vermeyi amaçlayan diğer kötü niyetli aktörler tarafından daha da artmaktadır. Ve bu sorunlarla ilişkili riskler, güney sınırını yasadışı olarak geçen yabancıların sayısı sınırın gerçek operasyonel kontrolünü engelleyecek seviyelere çıktığında büyük ölçüde şiddetlenmektedir.
Aynısı halk sağlığı için de geçerlidir, Federal Hükümet şu anda INA'nın 212(a)(1) bölümü, 8 USC 1182(a)(1) gereğince gerekli olduğu üzere, güney sınırını geçen tüm yasadışı göçmenleri halk sağlığı açısından endişe verici bulaşıcı hastalıklar açısından taramak için etkili bir operasyonel kapasiteye sahip değildir. Amerika Birleşik Devletleri'ne yasadışı olarak giren hiçbir göçmen, yasal bir göçmenin yapacağı gibi, güney sınırındaki Federal yetkililere kapsamlı sağlık bilgilerini sağlamaz. Sonuç olarak, halk sağlığı açısından önemli bulaşıcı hastalıklar taşıma potansiyeline sahip sayısız göçmen, güney sınırını yasadışı olarak geçerek Amerika Birleşik Devletleri genelindeki topluluklara girer.
Son 4 yılda, Amerika Birleşik Devletleri'nin güney sınırında en az 8 milyon kaçak göçmenle karşılaşıldı ve milyonlarcası tespit edilmekten kaçınarak yasadışı yollarla Amerika Birleşik Devletleri'ne girdi. Amerika Birleşik Devletleri'ne giren kaçak göçmenlerin sayısı sistemi alt üst etti ve INA'nın daha önce açıklanan ve kamu sağlığı, güvenliği ve ulusal güvenliğe tehdit oluşturan kaçak göçmenlerin Amerika Birleşik Devletleri'ne girmesini engellemeyi amaçlayan hükümleri de dahil olmak üzere birçok hükmünü etkisiz hale getirdi. Sonuç olarak, potansiyel olarak sağlık, güvenlik ve ulusal güvenliğe önemli tehdit oluşturan milyonlarca kaçak göçmen ülke çapındaki topluluklara taşındı.
ABD'nin güney sınırından devam eden bu yasadışı göçmen akını, eyaletler üzerinde önemli maliyetler ve kısıtlamalar yaratmış olup, eyaletler tıbbi bakım ve ilgili insani hizmetleri sağlamak için toplu olarak milyarlarca dolar harcamış ve sınırları içerisinde bu yasadışı göçmenlerin varlığıyla ilişkili olarak artan kolluk kuvvetleri maliyetlerine önemli miktarda para harcamışlardır.
Birliğe katılırken, Eyaletler egemenliklerinin çoğundan vazgeçmeyi ve ABD Anayasası'nın IV. Maddesi, 4. Bölümünde yer alan "her bir [Eyalet]i İşgale karşı koruma" vaadi karşılığında Birliğe katılmayı kabul ettiler. Güney sınırının mevcut durumunun, Federal Hükümet'in Eyaletlere karşı bu yükümlülüğünü yerine getirmede başarısız olduğunu ortaya koyduğunu tespit ettim ve bu vesileyle güney sınırında bir işgalin devam ettiğini ve Federal Hükümet'in Eyaletlere karşı yükümlülüğünü yerine getirmek için önlemler almasını gerektirdiğini beyan ediyorum.
INA, Başkana belirli acil durum araçları sağlar. Örneğin, "[B]aşkan, herhangi bir yabancının veya herhangi bir yabancı sınıfının Amerika Birleşik Devletleri'ne girişinin Amerika Birleşik Devletleri'nin çıkarlarına zarar vereceğini tespit ettiğinde, bir bildiriyle ve gerekli göreceği süre boyunca, tüm yabancıların veya herhangi bir yabancı sınıfının göçmen veya göçmen olmayan olarak girişini askıya alabilir veya yabancıların girişine uygun göreceği kısıtlamaları uygulayabilir." 8 USC 1182(f). Bu yasa "her maddede Başkana saygı gösterir." Trump v. Hawaii , 585 US 667, 684 (2018). Ayrıca, INA, "herhangi bir yabancının, Başkan'ın belirleyebileceği makul kurallar, düzenlemeler ve emirler ve sınırlamalar ve istisnalar dışında, Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrılmasını, girmesini veya ayrılmaya veya girmeye çalışmasını" hukuka aykırı hale getirir. 8 ABD Kanunu 1185(a)(1).
Tarihsel olarak, Başkanlar bu yasal yetkileri, belirlenmiş sınıf ve kategorilerdeki yabancıların giriş limanları aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri'ne girişini reddetmek için kullanmışlardır. Ancak Başkan herhangi bir yabancının Amerika Birleşik Devletleri'ne girişini reddetme ve uygun gördüğü kısıtlamaları uygulama yetkisine sahipse, bu yetki zorunlu olarak yabancıların Amerika Birleşik Devletleri'ne fiziksel girişini reddetme ve özellikle güney sınırını yasadışı olarak geçen yabancıların sayısı Federal Hükümet'in sınırın operasyonel kontrolünü elde etmesini engellediğinde göçmenlik sisteminin bazı bölümlerine erişime kısıtlamalar koyma hakkını da içerir.
Ancak INA, özellikle INA'nın tüm hükümlerinin operasyonel kısıtlamalar nedeniyle etkisiz hale geldiği acil durumlarda, örneğin eyaletlere devam eden bir işgal olduğunda, Birleşik Devletler'in egemenliğini korumak için Federal Hükümet'in yetki alanını işgal etmez. Başkan'ın, Birleşik Devletler'in dış işlerini kontrol etme yetkisinden kaynaklananlar da dahil olmak üzere, Birleşik Devletler sınırlarını kontrol etme konusundaki doğal yetkileri, zorunlu olarak Birleşik Devletler'e bir işgalde bulunan yabancıların fiziksel girişini önleme ve onları alternatif bir yere hızla geri gönderme yeteneğini de içerir. Başkan, yalnızca bu tür önlemlerle her eyaletin işgale karşı korunma hakkını garanti edebilir.
Anayasa ve Amerika Birleşik Devletleri yasaları tarafından bana verilen yetkiyle, güney sınırındaki mevcut durumun Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nın IV. Maddesi, 4. Bölümü uyarınca bir işgal olarak nitelendirilmesine karar verdim. Buna göre, Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nın II. Maddesi'ndeki açık ve içsel yetkilerime dayanarak ve Kongre tarafından kabul edilen göç yasalarının sadakatle uygulanması temelinde bu Bildiriyi yayınlıyorum ve işgalin sona erdiğini belirleyene kadar güney sınırından Amerika Birleşik Devletleri'ne bir işgalde bulunan yabancıların fiziksel girişini askıya alıyorum.
ŞİMDİ, BU NEDENLE, ben, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald J. Trump, Amerika Birleşik Devletleri Anayasası ve yasaları, INA'nın 212(f) ve 215(a) bölümleri, 8 USC 1182(f) ve 1185(a) bölümleri ve Amerika Birleşik Devletleri Kanunu'nun 3. bölümünün 301. bölümü dahil olmak üzere bana verilen yetkiye dayanarak, aşağıdaki şekilde talimat veriyorum:
Bölüm 1. Girişin Askıya Alınması. INA'nın 212(f) ve 215(a) bölümleri, 8 USC 1182(f) ve 1185(a) uyarınca, bu emrin tarihinden sonra güney sınırından istilaya katılan yabancıların Amerika Birleşik Devletleri'ne girişinin Amerika Birleşik Devletleri'nin çıkarlarına zarar verdiğini beyan ediyorum. Bu nedenle, bu yabancıların Amerika Birleşik Devletleri'ne girişinin, güney sınırındaki istilanın sona erdiğine dair bir bulgu yayınlayana kadar askıya alınmasını emrediyorum.
Bölüm 2. Amerika Birleşik Devletleri'ni İşgal Eden Yabancılar İçin Giriş Kısıtlamalarının Uygulanması. INA'nın 212(f) ve 215(a) bölümleri, 8 USC 1182(f) ve 1185(a) uyarınca, bu bildirinin yayınlandığı tarihte veya sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nin güney sınırından işgale katılan yabancıların, INA'nın INA'nın 208. bölümü, 8 USC 1158 dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmaya devam etmelerine izin verecek hükümlerini, güney sınırındaki işgalin sona erdiğine dair bir bulgu yayınlayana kadar ileri sürmelerinin yasak olduğunu ilan ediyorum.
Bölüm 3. Kamu Sağlığı, Emniyeti veya Ulusal Güvenlik Riskleri Oluşturan Yabancıların Girişinin Askıya Alınması ve Kısıtlanması. INA'nın 212(f) ve 215(a) bölümleri, 8 USC 1182(f) ve 1185(a) uyarınca, bu emrin tarihinden itibaren veya sonrasında, ABD'ye girmeden önce Federal yetkililere INA'nın 212(a)(1)-(3) bölümlerinin, 8 USC 1182(a)(1)-(3) gereksinimlerinin yerine getirilmesini sağlayacak yeterli tıbbi bilgi ve güvenilir suç geçmişi ve geçmiş bilgisi sağlamayan herhangi bir yabancının ABD'ye girişinin ABD'nin çıkarlarına zarar verdiğini beyan ediyorum. Bu nedenle, bu tür yabancıların Amerika Birleşik Devletleri'ne girişinin askıya alınmasını ve INA'nın, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmaya devam etmelerine izin verecek hükümlerine erişimlerinin kısıtlanmasını emrediyorum; buna, INA'nın 208. maddesi, 8 USC 1158 dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere, dahildir.
Bölüm 4. Fiziksel Girişin Anayasal Askıya Alınması. Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nın II. Maddesi uyarınca bana sağlanan yetkiler, dış ilişkiler üzerindeki kontrolüm ve IV. Madde, 4. Bölüm tarafından gerekli görülen işgale karşı koruma garantisini yürürlüğe koymak için, Amerika Birleşik Devletleri'nin güney sınırından işgale katılan herhangi bir yabancının fiziksel girişini askıya alıyorum ve İç Güvenlik Bakanı'na, Dışişleri Bakanı ve Başsavcı ile koordinasyon halinde, güney sınırındaki işgalin sona erdiğine dair bir bulgu yayınlayana kadar bu bildirinin hedeflerine ulaşmak için gerekli olabilecek uygun eylemleri gerçekleştirmesini talimat veriyorum.
Bölüm 5. İşgali Geri Püskürtmek İçin Operasyonel Eylemler. İç Güvenlik Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Başsavcı ile koordinasyon halinde, bu emrin tarihinden itibaren veya sonrasında, ister INA'nın 212(f) ve 215(a) bölümündeki askıya alma yetkisinin bir uygulaması olarak, ister 8 USC 1182(f) ve 1185(a)'da belirtilen, ister Amerika Birleşik Devletleri Anayasası kapsamındaki devredilmiş yetkimin bir uygulaması olarak, işgalin güney sınırında sona erdiğine dair bir bulgu yayınlayana kadar, Amerika Birleşik Devletleri'nin güney sınırında işgale karışan herhangi bir yabancıyı geri püskürtmek, geri göndermek veya uzaklaştırmak için tüm uygun eylemleri yapacaktır.
Bölüm 6. Genel Hükümler. (a) Bu bildirideki hiçbir şey, aşağıdakileri olumsuz etkileyecek veya başka şekilde etkileyecek şekilde yorumlanmayacaktır:
(i) bir yürütme dairesine veya kurumuna veya bunların başkanına kanunla verilen yetki; veya
(ii ) Yönetim ve Bütçe Ofisi Müdürünün bütçesel, idari veya yasa tekliflerine ilişkin işlevleri.
(b) Bu bildiri, yürürlükteki yasaya uygun olarak ve ödeneklerin mevcudiyetine bağlı olarak uygulanacaktır.
(c) Bu bildiri, herhangi bir tarafın Amerika Birleşik Devletleri'ne, onun departmanlarına, acentelerine veya kuruluşlarına, memurlarına, çalışanlarına veya temsilcilerine veya herhangi bir başka kişiye karşı hukuken veya hakkaniyete göre uygulanabilir herhangi bir maddi veya usule ilişkin hak veya menfaat yaratmayı amaçlamaz ve yaratmaz.
BUNU TANIKLIK ETMEK İÇİN, Rabbimiz'in iki bin yirmi beş ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlığının iki yüz kırk dokuzuncu yılının yirmi Ocak günü imzamı buna koyuyorum.
@minnesota bu demektir ki APler gelsin.
@minnesota Malesef bu açıklama tırt ve yeni bir şey yok. Sınırdan geçen göçmenler zaten güvenlik taramasına tabi tutulup kendi ülkelerinde suçları var mı diye sorgulanıp öyle salınıyor yeni bir durum değil. Salgın hastalık getiriliyor deniyor ama verilere göre abd de salgın hastalık artışı yok. Zaten var olan ve uygulamada olan önlemleri yeniden çıkarıp ben getirdim demeyecekse bir şeye yaramaz
Ayrıca greencard gibi vizelerde zaten kişiye verilmeden önce background check yapılıyor ve bir suç unsuru varsa zaten verilmiyor. Zaten yıllardır uygulamada olan bir durum bu
@newbie97 bu bir açıklama değil. Yürürlüğe soktuğu, imzaladığı emirler.
@minnesota Zaten uygulamada bunlar yeni bir şey yok malesef
@newbie97 yeni bir şey olmadığı fikrinize katılmıyorum. Uygulama biçimini zamanla göreceğiz.
Bence APler artacak, background checkler daha da derinlesecek,vs.
Onceki trump zamani redler artmisti zaten. RFE'ler vs. de oyle.
@minnesota Sınırdan kaçak şekilde geçenlerden çoğu kamp kamp dolaşıp güvenlik soruşturmasından sonra pasaportları yada ehliyetlerine el konulup öyle salınıyor. Kimisinin ayağına elektronik kelepçe takılıyor kimisine telefon verilip telefon öttüğünde selfie çekilmesi isteniyor. Bir kısmına da içeride iltica sorgulaması yapılıyor psikolog ve uzmanlar eşliğinde cidden hayatını tehdit edecek düzeyde iltica sebebi var mı doğru mu diye. Yani senin kendi ülkende suçluysan bunu her türlü görürler
Basit bir dedektif bile sana background check yapabilir ülkendeki sgk girişine kadar görebilir. Suçluydu suçu göremedi gibi bir durum yok yani. Şu an sınırdan girenler aşağı yukarı 30 40 gün gözetim altında tutulup olumlu sonuçlanırsa 2028 2029 a mahkeme günleri verilip salınıyor
@charon Turist vizesinde red oranları artar mı acaba