@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@Atlantis00 Evrim tayanç ailesini bilmiyorum ama bakıcam valla merak ettim.Ama o zaman çelişiyor olmuyomuyuz hocam, orda mesela 5 yıldır ev alamamışlardır ama türkiyede kalsalar alabiliceklermiydi, çocuklarına ne katmışlardır bilmiyorum ama az biraz da olsa vizyon katmışlardır eminim.Odtuden de mezun olsan asgari ücretin bir tık üstüne maaş teklif ediyolar başlangıçta.Ülkenin mühendisleri doktorları kaçıyor.Burda mesela ted Ankara yıllık fiyatını 800 bin olarak açıkladı.ülkede kaç kişi verebilir bu paraları.Ben zorlayarak veriyorum ama istemiyorum. Sürdürülebilir değil çivisi çıktı her şeyin.Verenler ve çocukları ordan mezun olanların yüzde kaçı über rakamlara iş bulucak ya da kendi işini kurucak.Nerden tutsan içten içe çürümüşlük kokuyor artık ülke.Şiştim valla ya
Evet maddiyat bence de mutluluk getiriyor görece rahat bir yaşam da sağlıyor ama nereye kadar. -
@cvatulip Çok uzun oldu yazdıklarım ama benim de tanımadığım insanlara içimi dökesim varmış demekki.Göç psikolojisi çok zor ,bambaşka.İliklerime kadar yaşadım, gördüm ailemde. Ne olduğun yere tam olarak ait hissedersin ne de göçüp geldiğin yere. Hep bir arada kalmışlık kovalar durur ruhunu.O yüzden ben o hasretliği annemden babamdan gördüğüm için bu yaşıma kadar hep diyordum ki ailemden uzakta yaşamam.Ama büyük konuşmamak gerekiyormuş. Fikirleri değişiyor insanın kendisi de değişiyor yaş aldıkça.Sıfırdan başlama cesareti genlerimde var demekki diyip gülüyorum artık.Dilerim ki burdaki gönlü güzel arkadaşlarımın yolu hep açık olsun

-
@cvatulip Ben yattığım yeri hiç benimsemedim çocukluğumdan beridir. İlkokulda arkadaşlarım vardı sınıftan her gün okul bitince çıkar oynardık sonra taşındık onlardan uzak kaldım. Bir o zaman üzülmüştüm ondan sonra bir daha üzülmedim. Anne-baba memur olduğu için her 2-3 senede bir il değiştiriyordum bu vesileyle de hiç arkadaşım olmuyordu gittiğim yerlerde tam alışıyordum okula sonra taşınıyorduk işte.
Şu gün oldu hala aynı huyumdayım tamam aile iyi güzel ama onlar yaşayacağı hayatlarını yaşadılar çoğu zaten ülkenin en ballı kaymaklı zamanında yaşadı dertsiz tasasız, o yüzden ben mesela onları düşünmeden gidip kendime yeni hayat kurarım hiçte arkama dönüp bakmam
Zaten akrabalardan ve aileden çok çektim o yüzden hiç aile veya akraba özlemi çekmem hiç aramızda güçlü bir bağ olmadı

-
@newbie97 ne güzel yazmışsınız, benim yazdıklarınızdan aldığım kilit nokta “onlar yaşayacaklarını yaşadılar” kısmı oldu.O kadar doğru ki.Ben o kafaya kendi çocuğum olduktan sonra geldim o yüzden artık diyebiliyorum giderim çekirdek ailemle her yere diye.Bağlı olmak ve bağımlı olmanın ayrımını da iyi kavramak lazım tabi.Bizimkiler de tam tersi tabi akrabaları tenzi ediyorum ben de sevmem çoğunu , ama annem babam da kendi ailesinden binlerce km öteye dil bilmeden iş olmadan geldikleri için olsa gerek o kadar tırnaklarıyla kazıya kazıya beni ve kardeşimi güzel yerlere getirdiler ki haklarını ödeyemem.o zamanlar tabi internet yok doğru dürüst akıllı telefonlar yok hop diyince gidemiyosun falan aylarca makedonyadan mektup gelmesini beklerlerdi. Türkçe konuşmayı 7 yaşında öğrendim ben mesela

-
@cvatulip Forumda ve forum dışında çok denk geliyorum mesela evli bir karı koca arasında sandığınızdan daha çok sorun oluyor bu durum. Bir taraf diyor hadi amerikaya gidelim öbür taraf diyor olmaz ailem vs burada
Çok çıkmazda bir durum malesef eğer anne-babanızdan ikisi de sağsa ve yatalak hastalık gibi bir durumları yoksa en iyisi bu durumu tartışmamak -
@newbie97 Muhakkak oluyodur.Ama maalesef toksik ebeveynler de çok , ben yaşlanınca bana bakar kafasıyla çocuk yapılınca o çocuğun sırtına da kocaman bir yük bırakılıyor ne yazıkki. anne babanın yeri ayrıdır tartışılmaz ama sağlıklı olan çekirdek ailenin öncelikli olması.E sonra her üç kişiden biri boşanıyor istatistikler ortada.Valla ben annemi babamı dünyalara değişmem ama kocam nereye ben oraya
umarım çocuğum da ilerde dilediği gibi yaşar her koşulda ona destek olduğumu bilir ve beni ayakbağı olarak görmez -
@newbie97 Tabi ki çıkmazda ama karşılıklı anlayış ve niyet çok önemli , bu gibi konular çok hassas.Bilmiyorum ya ben annem babam bana ihtiyacı olduğunda nasıl koşuyorsam eşimin ailesi için de koşuyorum koşarım da. Ama her şey dengede olmalı.Ve iyi niyet esas olmalı.Sınırlar önemli.günümüzde insanlar ya gereğinden fazla anne babasının müdahalesine hayır diyemiyor kendi evliliğine karışmasına izin veriyor ya da eşinin ailesini bir türlü benimseyemiyor.Zaten biz hayır demeyi bir türlü öğrenemeyen bir nesiliz aman o ne der aman bu ne der diye diye bir bakmışsın sadece kendinden ödün verir olmuşsun. Bence ülkeyi topluca terapiye sokmak lazım

-
@cvatulip Genelde dediğiniz durum oluyor eşinin ailesini benimseyemiyor. Açıkcası ülkemizde genelde yaşlanınca bize baksın diye çocuk yapılıyor. Evlilikler zaten muamma imkan olsa 3 kişiden 1 i yerine 3 kişiden 2 si boşanır.
Geçen youtube da motosikletçi bir kız vardı evlenmiş biriyle sonra anlaşamayıp ayrılmışlar ama boşanacaklar boşanamıyorlar, herhalde 1 sene kuralı varmış avukat 1 sene dolsun demiş bunun gibi boşanmayı bekleyip hukuk engeline takılan bir sürü insan vardır
Bende genelde hayır diyemem ve ailem hiçbir zaman beni dinlemez bu yüzden zaten bugün bu haldeyim. Kendileri akrabalarla söyleşirler bir karar alırlar ve o karar asla benim için hayırlı olmaz
Birde ben kız olduğum için hiç dinlemezler.Yazın kalkıcam gidicem ülkeden kimseye hiçbir akrabama yada aile ferdime ben gidiyorum demeyeceğim. Bavul sırt çantası ne varsa toplayıp abd ye gideceğim, varınca ararım onları "Ben amerikaya geldim iş buldum çalışıyorum by" derim olur biter

-
@newbie97 Burdan bakınca ne istediğini bilen kendinden emin güçlü bir kadın görüyorum ben, o yüzden haliniz gayet güzel
️ öyle ya da böyle bize dayatılan saçma tabuları , bazen farkında bile olmadığımız zincirlerimizi biz kırıp nesilden nesile aktarılan travmalardan bir bir arınıp yolumuza devam edeceğiz.Burdan da bizi de güncellemeyi ihmal etmeyin istediğiniz gibi olsun her şey 
-
@newbie97 turist vizeniz çıktı o zaman

-
@cvatulip Yazacak o kadar çok şey var ki özellikle aile ve akrabalar konusunda emin olun yazmaktan çekiniyorum... O kadar fesat insanlar ki her şeyin altında bir durum arıyorlar ama aklınıza gelecek her şeyin...
Örnek veriyim ben tek yaşıyorum, ailemden yada akrabalardan birisi beni whatsappdan görüntülü ararsa asla açmam... Açmama sebebim daha önceden onların verdikleri tepki ve söylediği sözler. Geçen yine görüntülü aradılar açmadım, bu sefer niye açmıyorsun yanında biri mi var diye sorguladılar... Geçen normal aradıklarında da arkadan ses geliyormuş gibi yanında kim var diye 2 sefer sordular oysaki ne ses var ne de yanımda biri var...
-
@Harpy-Eagle Hayır ben aralıkta başvurdum direk 8 dk içinde marta çektim randevumu hala martta duruyor hiç öne çekmek için uğraşmadım, martın sonunda gireceğim mülakata, ya vizeyi verecekler yada göçmen olacaksın diye vermeyecekler ve haklı çıkacaklar

-
Merhaba ,
Siteye yeni üye oldum , greencard a ilk kez başvurduk eşim ve ben
İki çocuğum var. küçüğü 3 aylık,başvuru yaptığımızda henüz doğmamıştı . Pasaportu yok şu an o masrafa girme döneminde değiliz . Kazandığımızda nasıl bir yol izlemeliyiz yardımcı olabilir misiniz
Teşekkürler -
@gizem-ışık Türkiye'de kazanma olasılığı 400 kişide 1 kişi. Bu çekilişi kazanmadan önce bu tür sorularla kafanızı meşgul etmeyiniz. Kazananların çoğunda zaten pasaport yok. Sonradan alırsınız. Bunlar basit dertler. Başvurudan sonra doğan çocuğunuz içinse 2. aşamada onuda ekleyeceksiniz.
-
@newbie97 Valla bilemedim ne diyeceğimi allah sabır versin arkadaşım. En güzeli rest çekmek ne münasebet yani.Ama sen elbet bir yolunu bulur gidersin kendine de tertemiz güzeel bir sayfa açarsın.İnsan ailesini akrabalarını seçemiyor belki ama nasıl bir yaşam istediğini bi yerde seçebiliyor , seçimlerin şans getirsin sana
-
@minnesota teşekkür ederim
-
@gizem-ışık merhabalar çocuğunuz yaşı uzun olsun sağlıklı güzel bir kaderi olur inşallah

Kazanırsanız ds260 formu doldurmanız gerekecek oraya bebişi ekleyebilirsiniz..
Bu arada ilk başvurunuz ise konuya daha vakıf olmak adına geçmiş dönemlerdeki kazananların deneyimlerini okumada çok fayda göreceksiniz.
Mülakat deneyimler ve Greencard aşamaları hakkında en güncel bilgiler bu başlık altında bulursunuz bağlantı metni
Masrafa girme döneminde olmadığınızı söylediğiniz için mülakat deneyimlerinde kazananlar yapktıkları masrafları yazıyorlar olurda kazanırsanız ne kadar bir harcama yapacağınızı az çok deneyimlersiniz
Kazandığınızda greencard kazanmış olmuyorsunuz sadece birinci basamağı geçmiş oluyorsunuz önemli olan mülakat almak ve mülakatınızın sonucu olumlu olması mülakat almanız da kazandığınızda size verilen SIRA numarası ile olacak bu sıra numarası türkiye için çok önemli çünkü ankara Greencard mülakatlarına yeteri sayıda tarihi vermiyor bir çook kişi dosyalarını taşıyor yada aos yapıyor bunlarla ilgili birçok bilgiye yukarıda bulanan arama butonundan ulaşacaksınız forumu çok detaylı araştırmanızı ve danışmanlara kanmamanızı öneririm onlar tamamen para tuzaklarıdır burada ki bilgilerle herşeyi tek başınıza yapabileceğinizden emin olabilirsiniz
sormak istediğiniz birşey olursa sadece forum kuralları gereği ilgili konu başlığı alıntda sorarsanız kesinlikle bir kişi cevaplayacaktır. sakın şu soruyu sorarsam saçma olur mu diye düşünmeyin burada kimse bilgiyi paylaşmaktan çekinmiyor bir kişiye yardımcı oldularsa mutlu oluyorlar
bende geldiğimde sıfır bilgiye sahiptim okuyarak bir çok konu hakkında bilgiye sahip oldum
-
Arkadaşlar herkese merhaba,umarım bu sene o senedir de kazanırız.
-
@Erdem-DEMİR artık olsun modundayım bende aynada saçımda beyazları gördükçe sinir olmaya başladım

-
Herkes aynı modda hayaller ve hedefler peşinde olupda böyle elden birşey gelmiyormuş hissi gelince insana daha da darlanıyor malesef, benimde saçlarda beyazlar artmaya başladı yaş 31 halbuki

Benzer Başlıklar
135
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k