Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@charon benim 2 arkadasimda GC var. GC kazandiklarinda 2 ser farkli vatandasliklari vardi.
-
Bir tanıdığım vardı tamamen sahte evraklarla tüccar olarak amerikaya gitti. Şimdiye kadar da ortaya çıkmadı. O kadar da komplike düşündüklerini sanmıyorum. Sonuçta sadece random bir seçim var. Bunu denetleyen illaki vardır. Random olmasa açığa çıkar ya da devlet sırrıdır diye söylerler. O kadar da paronayak olmaya gerek yok...
-
@minnesota gc lotosuna katilma sarti nerede dogdugunuzdur, hangi pasaporta sahip oldugunuz degil.
Almanyada dogan tc vatandasi almanya kotasindan girer lotoya. Yasada acikca yaziyor bu -
@charon, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@newbie97 baska ulkenin vatandasligini Alan gc lotosuna basvuramaz
Başvuramaz konusuna katilmiyorum. Vatandaslik sayisi basvurmayi etkilemez.
-
Selam...Geçen seneden kimler var ?
-
@charon Kastettiğim şey o değil.......
Hangi ülkede doğdunuz sorusuna işaretlediğiniz ülkenin kotasından giriyorsunuz lotoya zaten. Yok ben tr de doğdum ama 20 yaşında şu ülkenin vatandaşı oldum orayı işaretleyim gibi bir durum zaten yalan beyan olur. Soru çok açık zaten
-
@newbie97 evet benim dedigim de oydu
-
@charon Benim kastettiğim şey o değildi ama

-
@Witch-Lilith buradayım, arada bakıp çıkıyorum
-
@T-C-Kubilay-Dikici kıymetli kardeşim türkiyede ben herşeye sahibim ingilizcem yok sıkıntı çekerim paket taşımam lift yapmam dersen gitme mutsuz olursun benim 40 yıllık meslek hayatım var köyde çiftlik evimde var denize yakın yazlıkta var şehirde evimde var emeklide oldum istesem bakarım keyfime ama öyle değil mücadele etmeyen ölümü bekler ben işimi kimseyi kırmadan tasfiye edeceğim yaza kadar temelli yerleşmek için döneceğim 2 yada 3 sene sonunda ya tamam der vatanıma dönerim yada devam der abd yaşarım allah vucut sağlığı ve akıl sağlığı versin mücadele etmek insanı hayatta tutar saygılar
-
@salih-atilla hayata toz pembe bakan biri değilim bu yola çıkıyorsam mücadele etmeyi sevdiğim için sadece oradan dönmeye bir gün karar verirsem bu zor olduğu için değil verdiğim emeğin karşılığını alamazsam dönerim bu şu demek değil mücadele etti olmaı değil türkiyede sıfırdan geldiğim konum için ilk okul yıllarım da çalışmaya başladım yaşıtlarım yaz tatillerinde kurslara giderken. Ben çalışıp türkiye turu yapmak için para biriktirdim lisede herkes baba parasına bakarken ben emekle aldığım motorumla tüm türkiyeyi gezdim eşimle de böyle tanıştım amerikada beklentim bu emek verip emeklerin karşılığını almak ve çocuğum da hedeflerine emekleriyle ulaşabileceğine inanması
-
@Serapp Masterchef 1.si de aynı şekil yapmış. Fakat direkt sizinki gibi yapmış yani öyle evren numara vs. gibi değil. Hani bismillahirrahmanirrahim diyorsun, beklediğini Allah'tan bekliyor, istediğini Allah'tan istiyorsun. Fakat bunu yazıya resme dökünce ve bunu gördükçe daha çok istediğin için ve buna dualarında düşüncelerinde daha çok yer kattığın için Allah'tan daha çok istiyorsun. Yani Allah'a tam tevekküllü şekilde inşallah olacak bu diyorsun. Çünkü Allah'a hiçbir şey zor gelmez. Allah bunu bana nasip edecek diyorsun. Bende yapmayı düşünüyorum. Yoksa evrene, satürne mesaj gönderip, bir numaraya bakıp o numaranın katkı sağlayacağını vs. düşünmek pek akıl işi değil açıkçası.
-
@salih-atilla Abi söylediklerinin çoğuna katılıyorum. Yani belli bir yaştan sonra bence toprak ve hayvanlarla uğraşmak insanı sağlıklı kılar diye düşünüyorum. İnsanlarla muhatap olacağın, seni strese sokan bir işte çalışmak vs. sağlıklı bir yaşamdan uzaklaştırır insanı. Yani bence bu ülkede evin, toprağın, belli bir standardın üzerinde yaşamın varsa açıkçası abd'ye gitmek bana artık pek mantıklı gelmiyor ama eğer orada gittiğin zaman garanti ev alırım, rahat bir işe sahip olurum, stressiz bir hayat sürerim deniliyorsa gitmek çok mantıklı. Ya da burada zaten hiçbir şeye sahip değilsen gitmek yine mantıklı. Bazı insanların çocukları için gittiğini biliyorum fakat yine konu ekonomiye geliyor ve eğer orada gittiğin zaman çocuğunu çok iyi yerlerdeki okullarda okutamayacaksan ( yüksek kira ve yaşam masrafları olan yerler ) yine gitmek mantıksız. Burada ki ortalama bir yerden çok daha kötü bir duruma bile düşebilir çocuk. Uyuşturucu, alkol ya da özellikle biden yönetiminin daha ilkokullarda getirdiği cinsiyetçi şeyler. gibi
-
Gidip gitmemek ya da değip değmeyeceğine karar verme kısmı bence çok göreceli. Standart üstü yaşam ne ki mesela? Ortalama üstü maaş ne biliyim evler katlar arabalar mı sadece? Mutluluk huzur maddi şeylerde mi saklı sadece. Yanlış anlaşılmak istemem maddiyat tabi ki önemli ve elzem ama burda atıyorum 2025 ocak ayında kazandığın aylık 300 bin ile 2025 temmuz ayında kazanacağın 300 bin aynı mı?Çocuklarımızın geleceklerini çaldılar burda gerisi boş. Herkesin umudunu çaldılar. Çocuklu aileler bilir yıllık özel okul fiyatlarını en basitinden.Neredeyse milyonlar havada uçuşuyor.İstisnalar hariç devlet okullarının halinden bahsetmiyorum bile.Benim şahsen hiç umrumda değil burda bu zamana kadar yaptığım birikimler, ya da içinde bulunduğum konfor alanı.Toz pembe bakmama kısmına da katılıyorum, ama bazen gerekirse sıfırdan başlamak lazım.Sağlam psikoloji her şey arkadaşlar.Benim ailem 90 lı yılların başında yugoslavya dağılınca gelmişler türkiyeye mesela.hiçbir şeyleri yokmuş.ben ve kardeşim için.şimdi farklı şartlarda benzer kaygıları ben de çocuğum için duyduğum için gitmek istiyorum.herkesin hakkında hayırlısı.
-
@cvatulip Bu ülkede en az 5-6 daire sahibi olup, çalışma stresi olmayan, toprağı olup sakin kafayla huzurlu şekilde toprağıyla uğraşan, dertsiz tasasız çok insan var. Maddiyattan kastettiğim bu benim. Dediğiniz gibi göreceli kavram fakat ortak noktası huzur zaten. Amerika'da da çocuğuna iyi bir maddi imkan sağlayamayan bir anne babanın çocuğunu yine iyi yerlerde okutamayacağı bir gerçek. Bunu dedim üstte. Zaten belirli bir yaştan sonra bu ülkede iyi bir maddiyatın var ise, bu maddiyatın yanında maddi manevi huzurun var ise gitmek mantıksız geliyor bana. Arkadaşımın babası iş adamı mesela, bu ülkede yazın 5 yıldızlı otele, yılın herhangi bir zamanı yurtdışına tatile gidiyor, maddi anlamda herhangi bir sıkıntısı yok, Yani bu adam bugün 300 bin temmuzdan sonra 300 bin eder mi diye düşünmüyor. Hani Türkiye'de bizden bunları çaldılar vs. diye genel konuşuyoruz hep ama ekmeğini yiyen çok güzel, büyük bir kesimde var yani. İşin kısası para yoksa Türkiye'de de, Amerika'da da her türlü kaygılı bir hayat yaşıyor insan. Yoksa Abd'ye kaçak gidip bütün sevdiklerini bırakıp, günün 15 saati çalışıp, kazandığının 3de 2sini kiraya verip, 3 aya araba alınca ''abeğğ 3 ayda araba aldım amerkağ mükemmel yeağğ'' grubu başka tabii. Evrim tayanç ailesi var mesela.. Çok severek izliyorum. Baktığın zaman 5 yıldır Amerika'da yaşıyorlar. Çocukları orada yaşadığı için + olarak ne kattılar mesela? Çocuklarına ev alabildiler mi? Büyük meblağda para birikimi yapabildiler mi? Hani çocuklarına kattıkları + tam olarak ne oldu? İşin özü maalesef maddiyat. Maddiyat demek huzur demek değildir diyen herkes kendini kandırıyordur. Maddiyat demek yüzde 80 huzur demek. Yoksa dediğim gibi paran varsa her yer cennet. Paran yoksa her yer kaygı ve sıkıntılı maalesef. Bende yıllarca aynısını yaptım. Sanki mutluluk abd'de imiş gibi kendimi kandırdım. Sanki oraya gidersem sıfırdan başlayınca vs. çok büyük değişiklikler olacakmış diye düşündüm. Olay tamamen şu an ki sıkıtnılarının üstünden gelmesine yardımcı olmak. Şu an bir sıkıntın varsa ''bir gün kazanıcam gc'yi diyorsun, gidicem buradan diyorsun'' şu an ki sıkıntılarını azaltmana yardımcı oluyor. Bunlar benim fikirlerim. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.
-
@cvatulip bu söylediklerinize tamamıyla katılıyorum ama ülkemizde maalesef insanlar mutluluk, huzur, güven vb. Kriterleri ölçerken maddiyat ile ölçtügü için aynı sonuçlar çıkmıyor. Çok kazanmak = mutluluk olmadığından nazarımda ailemiz ile yeni bir yol ama daha iyi olacagına ünandıgomız bir yol seçtik. Bu seçimde öyle kolay değil aaa Amerika fırsatlar ülkesi hadi oraya gidelim diye yola çıkan yanılır. Plan yaprak hareket etmekte her zaman fayda varki 40 lı yaşlar süzgecinide bu işe dahil ettik. Herkezin hakkında hayırlısı olsun inşallah.
-
@akara Allah yolunuzu açık etsin abi. Fakat maddiyat yüzde 80 mutluluktur hocam. Sokaklara çıkıp fakir insanlara sorabilirsiniz. Yoksa kimse anne, baba, kardeş, akraba bırakıp kıta değiştirmez. Bugün istanbul bebek ile bağcılardaki insanlara sorabilirsiniz özellike. Aynı ülke, aynı şehir bakalım hangisi daha mutlu. Maddiyat yüzde 80 mutluluktur.
-
@Atlantis00 Dostum çok haklısın inan seni çok iyi anlıyorum.Benzer kaygılar bende de var.Şuan mesela böyle düşünüyorum ama bundan çok değil 5 yıl önce çok daha iyi bir iş fırsatı çıkmasına rağmen Ankaradan İstanbula gitmeye bile yanaşmadım, çünkü o zaman çocuğum daha küçüktü aileye yakın olmaya ihtiyacım vardı duygusal olarak gibi gibi.Aslında benim burda yapmak istediğim “ironi “ şuydu standart üstü diye bir şey yok bu ülkede ,orta sınıfı yok ettiler.ya zenginsin ya da fakir olduğunun farkında bile değilsin.tam olarak dediğin gibi zengin olan zaten bunu düşünmüyor böyle hesaplar yapmıyor hatta gc da kovalamıyodur çünkü istediği her an Abd ye taşınır ne biliyim gider herhangi bir avrupa ülkesine de taşınır
Umarım her şey gönlünden geçtiği gibi olur senin de -
@Atlantis00 tabiki hocam para önemsiz diyen yalan söyler ama kazandıgımızı huzurlu ve güvenli bir yaşam alanında harcayamadıktan sonra anlamı kalmıyor. İnşallah amacımız daha huzurlu ve bol maddiyatlı hayat sürmek, bu arada bagcılarda da yaşadım
, havası ve insanı sert Ankara'da da yaşadım inşallah bu güzel yurdum daha iyisine layık olur ama öncelikle cocuklarımın geleceği için daha sonra eşim ve kendim için kazandıgımızı güvende ve huzurla harcayacagımız bir ortam için bu yola çıktık. Hayırlısı hepimiz için -
@akara Evet artıları kadar zorlukları olduğu aşikar.Her şey hemen mükemmel olucak diye düşünen zaten hayal kırıklığına uğrar.Mücadele zaten hayatın her alanında var.Umarım hakkınızda hayırlısı olur.Biz de öyle eşim 38 ben de 35 yaşındayım.Tabi ki çok radikal kararlar bunlar.Gidip de tutanamayan en basitinden aile özlemi baskın gelip psikolojik olan çöken de çok.Ama benim şahsi fikrim de her şeye hazırlıklı olarak çok büyük hayalere kapılmadan denemek

Benzer Başlıklar
136
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k