@cvatulip Bu ülkede en az 5-6 daire sahibi olup, çalışma stresi olmayan, toprağı olup sakin kafayla huzurlu şekilde toprağıyla uğraşan, dertsiz tasasız çok insan var. Maddiyattan kastettiğim bu benim. Dediğiniz gibi göreceli kavram fakat ortak noktası huzur zaten. Amerika'da da çocuğuna iyi bir maddi imkan sağlayamayan bir anne babanın çocuğunu yine iyi yerlerde okutamayacağı bir gerçek. Bunu dedim üstte. Zaten belirli bir yaştan sonra bu ülkede iyi bir maddiyatın var ise, bu maddiyatın yanında maddi manevi huzurun var ise gitmek mantıksız geliyor bana. Arkadaşımın babası iş adamı mesela, bu ülkede yazın 5 yıldızlı otele, yılın herhangi bir zamanı yurtdışına tatile gidiyor, maddi anlamda herhangi bir sıkıntısı yok, Yani bu adam bugün 300 bin temmuzdan sonra 300 bin eder mi diye düşünmüyor. Hani Türkiye'de bizden bunları çaldılar vs. diye genel konuşuyoruz hep ama ekmeğini yiyen çok güzel, büyük bir kesimde var yani. İşin kısası para yoksa Türkiye'de de, Amerika'da da her türlü kaygılı bir hayat yaşıyor insan. Yoksa Abd'ye kaçak gidip bütün sevdiklerini bırakıp, günün 15 saati çalışıp, kazandığının 3de 2sini kiraya verip, 3 aya araba alınca ''abeğğ 3 ayda araba aldım amerkağ mükemmel yeağğ'' grubu başka tabii. Evrim tayanç ailesi var mesela.. Çok severek izliyorum. Baktığın zaman 5 yıldır Amerika'da yaşıyorlar. Çocukları orada yaşadığı için + olarak ne kattılar mesela? Çocuklarına ev alabildiler mi? Büyük meblağda para birikimi yapabildiler mi? Hani çocuklarına kattıkları + tam olarak ne oldu? İşin özü maalesef maddiyat. Maddiyat demek huzur demek değildir diyen herkes kendini kandırıyordur. Maddiyat demek yüzde 80 huzur demek. Yoksa dediğim gibi paran varsa her yer cennet. Paran yoksa her yer kaygı ve sıkıntılı maalesef. Bende yıllarca aynısını yaptım. Sanki mutluluk abd'de imiş gibi kendimi kandırdım. Sanki oraya gidersem sıfırdan başlayınca vs. çok büyük değişiklikler olacakmış diye düşündüm. Olay tamamen şu an ki sıkıtnılarının üstünden gelmesine yardımcı olmak. Şu an bir sıkıntın varsa ''bir gün kazanıcam gc'yi diyorsun, gidicem buradan diyorsun'' şu an ki sıkıntılarını azaltmana yardımcı oluyor. Bunlar benim fikirlerim. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.