Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, Amerika’ya nişanlılık - evlilik yoluyla yerleşen LGBT bireyler, Türkiye’ye arkadaş/ailenizi görmek için tatil amacıyla gittiğinizde herhangi bir sorun yaşadınız mı sınırda vesaire?

• @saidossi, içinde söyledi: LGBTQ+ bireyler icin göçmen vize süreci

herkese iyi akşamlar diliyorum, forumda yeniyim kusurum olursa affola. öncelikle ilk defa bu sene greencard çekilişine başvuracağım. erkeğim ve erkek arkadaşımla başvurmak istiyoruz ama maalesef ki türkiye şartlarında resmi olarak evlenemediğimiz için sanırım ayrı ayrı bağımsız başvurular yapmamız gerekiyor. başka ülkelere (arjantin, danimarka, vb.) giderek orada evlenmek ve uluslararası evlilik cüzdanı ile aynı türkiye’deki yasal çiftler gibi başvuru yapmayı birkaç yerde okusam da bu yöntem çok meşakkatli ve pahalı bir yol. merak ettiğim, bir ilişki içerisinde olduğumuzu kanıtlayarak (fotoğraflar, kişiler) eş/partner statüsünde sayılıp heteroseksüel çiftlerin yararlandığı imkanlardan biz de yararlanabilir miyiz acaba? sanırım kanada bahsettiğim yönetimi kabul ediyordu misal. abd’de böyle bir şey var mıdır? deneyimi veya bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyoruz. şimdiden çok teşekkür ederiz 🩵

Merhaba çok olmuş iletiyi göndereli, yeni gördüm ve cevaplayayım istedim. ABD özelinde, GC’yi kazanmanız durumunda mülakattan önce partnerinizle uluslararası geçerliliği olan bir evlilik yapıp, evlilik sertifikanızla mülakata katılmanız gerekiyor. Heteroseksüel çiftlerde de durum aynı, resmi olarak evli olmayanların GC hakkı olmuyor.

• ⭐⭐⭐

@Vie, içinde söyledi: LGBTQ+ bireyler icin göçmen vize süreci

Merhabalar.
    Kız arkadaşımla evlenmek istiyoruz da çok araştırma yaptık. Danimarka’dan vize reddi alma olasılığımız var. Bugün araştırmalarımız sonucunda Karadağ’da da böyle bir imkanımız olabileceğini öğrendik. Acaba Karadağ’da evlilik yapsak apostil onaylı belge alsak bu Amerika’da geçerli olur mu? Şöyle greencard aracılığı ile birlikte gitmeyi düşünüyoruz. Yani DS-260 formunu açtıracağız evlilik sonrasında. Acaba Karadağ’da yaptığımız evlilik yeterli olur mu yoksa illa Danimarka ya da Arjantin gibi ülkeleri mi tercih etmeliyiz? Bu konuda bilgisi olan yanıt verebilir mi acaba?

Karadag'da henuz bu evlilik mumkun degil ama diger AB ulkeleri sadece toreni bir hizmet verimi olarak burada yapabilir, ama Karadag ulkesinde dedigim gibi sadece domestic/civil patrenership kabulu var yasal olarak. Bunu da ABD kabul etmiyor baska Common Law ulkeleri kabul etse de... Hatta soyle soyleyeyim Yunanistan bile Subat 2024 itibariyle kabul etti ayni cinsiyet evliliklerini yasal olarak.
    Turist olarak nikah yapabildiginiz ve medeni olarak bu hakkin oldugu her ulkeden aldiginiz belge benzer ulkelerde gecerli. Mesela Danimarka'da evlendiniz, bu butun diger benzer ulkelerde gecerli. Bu arada Danimarka'da bu hizmeti sunan yerler UK tabanli avukatlik burolaridir genelde, hatta Cebelitarik'ta da yapilir nikah, kayitlar Danimarka'nin siteminde olur. Bu arada herkes kendisi de ilgili belgeleri doldurup, belediyelerden randevu alip nikah yapabilir, neredeyse ucretsizdir hatta bu yok normal seyahat masrafi disinda.
    Vize sorununuz yoksa en yakin ulkede islem baslatin, varsa Arjantin ve Uruguay iyi bir secenek, sadece kan tahlili gerekebiliyor diger ulkelerden farkli olarak. Bana ulasabilirsiniz.
    Bol sanslar.

• Merhaba.

Bu gün aklıma gelince güncelleme yapma gereği duydum.
    21 Eylül 2024 tarihinde ABD'ye girişimi eşim ile birlikte yaptım.
    17 Kasım 2024 tarihinde 10 yıllık green cardımı aldım.

Aralık ayında Türkiye'ye döndüm. Mart ayında ise artık daha uzun süreleri orada geçirmek üzere ABD'ye döneceğim.

Hiçbir süreçte evliliğimiz ya da kimliğimiz vb. sorun olmadı.

Trump sonrası süreçte durumlar nasıl olur bilemiyorum ama bizim gibi LGBTİ bireyler toplumda kadınlardan bile daha dezavantajlı duruma düştü ülkemizde. O yüzden umarım ki bizler iyi bir geleceği elde edebiliriz.

• Merhaba, benim ilginç bir sorum olacak. Yakın zamanda oath ceremony katılıp vatandaş olacağım buradan alınan certificate of naturalization belgesi ile konsolosluğa gidip çifte vatandaşlığa başvuracağım. Bu belgede medeni hal married olarak yazmakta ama Türkiye’de bekar olarak gözüküyorum çünkü bildiğiniz üzere evliliği tanımadığı için. Daha önce bu işlemi yapmış olan var mı? Sizce başvuru esnasında bu durumu sorarlar mı? Eğer sorarlarsa nasıl bir yol izlenmeli? Şimdiden çok teşekkür ediyorum ilginize.

• @newbie97 merhaba, bu konuda bir düzeltme yapmak isterim. Evli olmanız halinde K1 vizesine başvuramazsınız. K1 nişanlılık vizesi ve şartları tamamen farklı. Süreç biraz uzun sürüyor, Amerikadaki partnerin süreci başlatması gerekiyor ve toplamda 1.5 yılı buluyor K1 vizenin onaylanması. Sonrasında da 6 ay içerisinde Türkiye'deki partnerin US'e giriş yapması ve tarafların 90 gün içerisinde evlenmesi gerekli. Sonrasında da AOS (vize statü değişiklği) yapılıyor. Herhangi bir sorunuz olması halinde yardımcı olabilirim. Şimdiden bol şans; yorucu bir süreç. Forumdaki K1 başlığı oldukça faydalı

• ⭐⭐⭐

@Kitten Merhaba ben süreci detaylı bilmiyorum tlc den izlediğim kadar biliyorum kimisi gidip camide imam nikahı kıyıp onunla başvuru yapıyordu kimisi kilisede tören yapıp öyle başvuru yapıyordu. Dizide 2 çeşite ayrılıyordu k1 vizesi. Merak eden varsa diziyi evliliğe 90 gün diye bir dizi çok heyecanlı olduğu için tüm serileri izledim yazın

• ⭐⭐⭐

@Kitten Şimdi aklıma takıldı baktım 2 çeşit vize varmış dediğim gibi. Fiance and marriage visa diye 2 ye ayrılıyor. Google a "difference between k1 and spouse visa" yazınca çıkıyor

• @newbie97 evet, o yüzden diyorum evli olmanız halinde K1 vizeye başvuramazsınız. Ben K1 ile US'e geldim ve ülkeye giriş yaptıktan sonra evlenip greencard aldım. 90 gün şartı da K1 için geçerli, 90 days fiance (izlediğiniz tv programı da bu süreçteki çiftleri anlatıyor)

• Merhaba DV-25 talihlisiyim. GC sürecinde destek alabileceğimiz, alışma, iş bulma sürecinde LGBT bireylere yardımcı olan kurum ve kuruluşlar varmış sanırım. Konuyla alakalı bakıyorum ancak Afrika, Orta Asya gibi çok daha ağır şartlardaki bireylere sağolsunlar yardım etmişler. Şükür bizimkisi -henüz- öyle bir mesele değil, bizim aradığımız küçük bir ilkyardım daha yumuşak bir iniş belki. Yine de daha önceden bu konuda bir bilgisi olan birileri var mıdır? Alışma süreci, iş bulma gibi konularda çok büyük artısı olur, yazabileceğim bir adresim yok halihazırda. Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@Aziz-Erencan-Mert Oncelikle tebrik ederim. Bu baglamda ihtiyacinizin nasil bir yardim oldugunu bilmemekle beraber, eger LGBTQ+ ozelinde bir durum varsa elbette gittiginiz sehirdeki STK'lar (NGO- Nongovermental organisations) ile orenegin saglik, sosyal ve mental destek gibi baglantilar kurabilirsiniz. En 'korumaci' yerde bile bu imkana sahipsiniz. Bu asamada tabii ki gitme durumunda olmali ve o sekilde hedef belirlemelisiniz.
    Bunlarla birlikte, Turkiye'deki mevcut baglam goze alindiginda bir problem yasamamaniz adina isterseniz, forumda cok degerli forumdaslara ve guven duydugunuz kimselere dogrudan mesaj yoluyla da ulasabilirsiniz. Lutfen cekinmeyiniz.

Konunuz evlilik ile ilgiliyse lutfen bu basligi ve ABD Yolunda evlilik basliklarini okuyunuz.

Onur ayimiz simdiden kutlu olsun 🏳🌈.

• Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
    Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
    Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
    Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |