Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Bilgi sahibi olmak isteyenler olabilir; ABD çıkışlı yüksek öğrenim mezunlarını (muhtemelen bundan sonrakilerin) ilgilendirecek bir konu.

• @berdushan Hocam seçimden önce yapılmış bir açıklama yeni birşey yok.

• Merhabalar, EB1-A için recommendation letter'ları da zor bela hazırladım. Şimdi şu konuda sıkıştım, yardım veya fikir alabilirsem sevinirim. Premium process (PP) yapmak istiyorum, fakat avukatım "RFE riski yüksek olabilir", dedi. Ben de USCIS'in standart değerlendime yapacağını düşünüyorum. PP'de gerçekten RFE oranı yüksek olması olası mı, yoksa şehir efsanesi mi? Teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@mrkc duruma göre değişiyor.
    borderline case var ise rfe isteyebilirler.

• Arkadaşlar selam bu forum da yeniyim benim PD 6 Temmuz 2023. Ocak ayı bültenine ulaşamadım ona nasıl ulaşabilirim. Birde mülakat tarihini bu ay öncesinde alan arkadaşlarım varmı ? Şİmdiden teşekkürler...

• @omercangoksu merhaba buradan link ekledim size

• @Duygu-Çelik Teşekkür ediyorum...

• 1-2 tane review yapma şansım oldu son zamanda, Chen ile görüştüğümde dosyayı kabul etmek için 5-10 arasında minimum review istediklerini ilettiler.

Beklemeye devam gibi görünüyor. Takip ettiğim kadarıyla, bu yıl halen welcome letter alan yok sanırım,

• Bu aralar interview alan var mı?

• @chemistontheroad Hocam kolay gelsin, bir arkadaş bana bilgi vermişti, MDPI volunteer reviewer olabiliyorsunuz. Denemediyseniz oradan deneyebilirsiniz.

• @charon Chen demişki, Premium process've RFE oranı çok yüksek,
    zaman kısıtlı olduğu için yani 15 gün içerisinde cevap vermeleri gerektiği için, RFE isteyerek zaman kazanıyorlar demiş. O nedenle büyük ihtimalle RFE alacaksınız demiş. O durumda, 90 gün daha uzar süreç dedi. PP+RFE= 90 gün; regular process= 300 gün. RFE'de daha fazla kanıt sunun derlerse ne yapacağız hiç bilemiyorum. zaten 4 tane recommender bularak tüm imkanlarımı zorladım.

• Merhabalar, EB1A için RFE'de neler isteniyor. Bilen varsa yazabilirse sevinirim.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba,
    Şubat 2025 vize bülteni açıklandı, EB2 NIW hiç ilerleme olmamış ne yazık ki.

• @pelinoaydin evet maalesef

• @mrkc Benim alanımda fazla dergisi yoktu MDPI' ın. Red aldım hocam reviewer başvurusundan. EB2 böyle giderse bir şekilde hakemlik sayısına ulaşırım sanırım 🙂

İlk başvuru sırasında 18 ay civarında vize alıyor insanlar biraz daha iyiye gitse 1 yılda alırız belki gibi hayal ediyordum. Şuan 2-2.5 yılı bulacak gibi görünüyor.

• @pelinoaydin Evet hocam neredeyse copy-paste yapılmış bülten:)

• @chemistontheroad teşekkür ederim cevabınız için. sizin imza kısmınızda birşey dikkatimi çekti. PD sonrası B1/B2 onayı almışsınız. Benim de 25 Şubat 2025'te B1/B2 randevum var. Biraz çekiniyorum, EB2 NIW başvurum olduğu için açık bir göçmen adayıyıyım. Siz bu konuda zorluk çektiniz mi? Benim kardeşim var Amerika'da, onu ziyaret edeceğimi söyleyeceğim.

• @mrkc
    Bende teşekkür ederim.
    ACS' kongre için Visa letter'ım vardı hocam. Vize başvurusunu EB-2' den çok önce yapmıştım. Sözlü olarak ne için gideceğimi ve nerede kalacağımı anlattım. Göçmenlik ile ilgili hiç birşey sormadılar yada herhangi bir belgemi görmek istemediler. Burada da bir kaç kişi sorunsuz aldığını söylemişti I-140 onayı sonrası bile.
    Umarım sizinde bir sorun olmaz.

• Değerli arkadaşlarım merhaba,
    EB2-NIW ile sahip olduğumuz green card sürecinde değerli site yöneticilerimiz ve sizler çok kıymetli yorumlarınızla bana destek oldunuz çok teşekkür ederim. Ben bir tıp akademisyeniyim. 10 Ekim deki vize onayımız sonrası hatırlarsanız halıhazırda amerika da lise okuyan oğlumun vize durumu nedeniyle acel acele 12 Ekim de San Francisco havaalanından giriş yaptık. Birçok kez okuduğunuz giriş prosedürlerinde ekstra bir şey yaşamadık. 5. gün araba kiraladık, 6. gün araba satın aldık. 2 haftada SSN kartları , 1 ayda green kartlarımız geldi. 45. günde ehliyetlerimizi aldık. Kızımı evimizin bulunduğu bölgedeki ortaokula kaydettik. İlk haftada banka hesaplarımızı açtık sorunsuz. Hekim olduğum için pekçok sınav prosedürünü geçmeden ve lisans almadan hekimlik yapamıyorum. Research geçmişim olduğu için üniversitelere, bazı özel şirketlere başvurular yaptım. Sadece biriyle 2 kez zoom üzerinden intervieve yaptım. İlk görüşmede nerdeyse başlamam için tarih verirlerken 2. görüşmeyi yapan diğer kişi sanırım olumlu görmedi ve kabul alamadım. Genelde deneyiminize, iletişiminize tabi ingilizce dil bilgisine dikkat ediyorlar. Başvurduğum pozisyon hayvan labarotuvarında cerrah pozisyonuydu. İyi bir CV im vardı. İnsan cerrahından hayvan cerrahisine geçişi çok uygun bulmadılar diye düşünüyorum. Şu an Clevelend da lise okuyan oğlumun yanına taşınacağız ve sağlık alanında daha güçlü olan bu kentte tekrar şansımızı deneyeceğiz. Eşim işinden istifa etti ben ise tekrar Türkiye ye geri geldim, üniversite de çalışmaya devam ediyorum, bir süre sonra tekrar US e geri döneceğim. Şunu anladım ileri yaşlarda herşey daha zor, ama vazgeçmeye niyetimiz yok. Henüz süreci bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum, vazgeçmeyin en azından denemiş olursunuz, hayatınıza bir farklılık katar bu macera. Eğer rorularınız olursa yanıtlamaktan memnuniyet duyacağım. Hoşçakalın.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |