@Mustafa-Bayram sizin adiniza heyecanlandim. Cok guzel gunler sizi bekliyor.
Ofisinizin downtown'da olmasi seceneklerinizi arttiriyor. Los Angeles City ilk bakista gorsel olarak dokuntu gorunecektir, beklentinizi buna gore ayarlamanizi oneririm. Bunun sizi hayal kirikligina ugratmasina izin vermeyin cunku zamanla bolgenin zenginlerini gordukce cok sevmeye baslayacaginizdan eminim.
Haftada kac gun ofise gideceginiz commute'unuz icin onemli. Eger 3 gun gidecekseniz, Akdeniz iklimi seviyorsaniz (gunesli, sicak, ama nispeten kuru) downtown'a 45dk mesafede Riverside County'de yasam maliyeti California standartlarina gore hesapli secenekler bulabilirsiniz.
Google Maps'in commute simulator'ini kullanarak hangi gun ve saatlerde trafik sartlarinin nasil oldugunu inceleyebilirsiniz.
Gelir durumunuza bagli olarak gorece daha pahali ama kaliteli sahile yakin West LA bölgelerinde yasayip ofise metro ile de gidebilirsiniz. Ama mesafeler uzun. Santa Monica - LA downtown arasi 1 saat surer.
Bekarsaniz ve yeni cevre edinmek istiyorsanız WeHo, Echo Park, Silver Lake, Los Feliz'e bakabilirsiniz.
LA'de dogmus buyumus, aile baglari olan ve orada yasamaya devam etmeyi hedefleyen arkadaslarimin San Fernando Valley (kisaca valley), East LA'i tercih ettigini goruyorum. Ilk bakistaki albenisi cok yuksek olmadigi icin ilk defa yasayacak kisilere cok tavsiye edemiyorum.