Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @metedemir01 gezi plani olarak noel yazmissin fakat tarih gectigi icin yeni bir gezi plani sorabilirler buna cevap bulmalisiniz

• ⭐⭐

@historian direk bir karşılaştırma değil ama arkadaşım kanada vizesine başvurduğunda(2023 şubat,abd vizesi var), kanadaya işle alakalı gidecekti 2023 yazında.
    vizesi 2023 kasımda onaylandı.

profile göre vize veriliyor.

• @Neslihan-Yaşar konsolosluğa email atmayı deneyin

• Merhabalar, mülakatsız vize yenileme süreci uzayanlar var mıdır aramızda?

Belge gönderimin 3 gün ardından 17 Aralık’ta CEAC status “Application Received” olarak açılan case, sonuncusu dün olmak üzere 2 kere “updated” oldu fakat status hala “recieved”.

Bu durumda 20 takvim / 13 iş günü geçmiş oluyor. Acelem yok fakat konsoloslukla iletişime geçmeli miyim dersiniz?

• Arkadaşlar merhaba. 14 yıldır polis memuru olarak görev yapıyorum. Eşim pilates eğitmeni. Çocuğumuz yok. Yeşil pasaport sahibiyiz. Yaz ayında turist vizesi randevumuz var. Hiç yurtdışına çıkmadık. Bir kere Gürcistan'a gittik. Oraya da kimlikle girip çıktık. Yani pasaportumuz bomboş. Ret alır mıyız endişesi oluyor bu yüzden. Hızlı bir şekilde pasaportlarımıza 4-5 ülke ekleyebileceğimiz bir tatil rotası mümkün müdür? Daha önce böyle bir şey yapan var mı? Bir de randevu gününe yakın tarihlerde yurtdışına giriş çıkış yapmanın vize memuru tarafından olumsuz karşılanıp ters tepebildiğini de okumuştum bir yerde. Yani vize memuru "siz belli ki turist vizesi alabilmek için bu ülkelere gidip gelmişsiniz" gibi bir düşünceye girer mi? Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız? Hiç yurtdışına gitmeden vize mülakatına gider miydiniz?

• @selamibasaran bir 10 gündür babam için ben de Ankara’dan randevu bakıyorum ama kapalı maalesef

• ⭐⭐⭐⭐

@kilroy

DS160’da beyan ettiğiniz seyahat planı, mülakat esnasında gelecek olası sorulara vereceğiniz cevaplar ve mülakat esnasında konsolosun takdiri sizin vize sürecinizi/onayinizi belirleyecektir ancak sizin yerinizde olsam hiç yurtdışına gitmeden ABD vize mülakatına gitmezdim.

Kişisel görüşüm hızlı bir şekilde 6 ay geçerli (ücreti yüksek biliyorum ama yine de Schengen ile kıyaslandığında vizenizin onaylanması daha yüksek bir ihtimal) Birleşik Krallik (İngiltere) vizesine başvurmaniz ve 2 günlük olsa bile ABD vize mülakatınızdan önce Ingiltere’ye seyahat etmeniz. ABD vize mülakatında hiç yurtdışına çıktınız mi sorusuna İngiltere’ye ailecek tatile gittik diyerek UK vizenizi gösterebilirsiniz (gösterme fırsatı verirse konsolos). Bol şans

• @ATS16 Peki UK yerine yeşil pasaport ile gidilebilecek ülkelere gitsem olur mu? UK'ye gitmek ABD turist vizesi için daha avantajlı mı oluyor yoksa?

• ⭐⭐

@kilroy

Günaydın aralık ayında mülakata girmiş biri olarak orada gözlemelerime göre yazıyorum kesinlikle vize öncesi schengen ülkesine en azında gitmeniz olacaktır. gözlemlerimde ret yiyen 2 kişi görüşmesini dinledim ikiside daha önce yurt dışına çıktınız mı sorusuna hayır demişlerdi bu sebepten elendiler yada elenmediler diyemem eliniz de yeşil pasaport varken avrupa en azından gitmenizde büyük bir fayda var kampanyalı avrupaya çok fazla bilet karşıma geliyor yurt içi ücretine yurt dışına uçak bileti bulabilirsiniz.

Sizinle benzer bir profilim var tek farkımız mesleğimiz ve pasaport rengimiz (bordo) onun dışında ben kimlikle dahi çıkmamıştım vize görüşmem öncesinde yurt dışına tatil gittim orada sorduklarında evet ...... ülkerine gittim diyebildim

• Daha önce schengen geçmişimiz var bir vize basılı, halihazirda da uk vizemiz var ve daha önce gittik.

Mülakat zamanında uk vizemiz devam ediyor olacak

Profil 8-9 yıldır çalışan evli 2 memur. Pasaportta schengen + uk + Balkan ülkeleri var.

Tatil için gideceğiz, onay alma şansımız yüksek midir?

• ⭐⭐

@aysenalkan çok yüksek. başarılar

• ⭐⭐

@mesut1905 Charon onay vermeden alamıyor abi vizeyi. 😁

• ⭐⭐

@aysenalkan

Daha önce yurt dışına çıkmamış birine göre alma şansını yüksek ama bu profilde yüzde yüz alırsınız demek yanlış olur okuduğum deneyimlere benden çok daha iyi profiller onlarca ülkeye gitmiş yurt dışı merkezli bir firmada senelerce çalışmış biri ret yediğine şahit oldum o gün konsolosun kararı belirleyici oluyor ama şunu net söylebilirim size bir çok vize alan profilden iyisiniz bu yüzden moralinii yüksek tutun oradaki planınızı mantıklı şekilde oluşturun güler yüzle kendinizi ifade edin birazda şans 😃

Benim aralıktaki görüşmemi okumak isterseniz buradan bakabilirsiniz

• ⭐⭐

@kilroy

Merhaba UK vizesi almak zor olduğu için ve çok detaylı baktıkları için UK vizesini Schengen vizesine göre biraz daha artısı olacağını düşünüyorum bence yeşil pasaportunuz varsa UK vizesinden önce avrupa yapın derim UK vizesini hiç yurt dışı deneyiminiz yoksa buda kolay alınan bir vize değil

ingiltere vizesi ile ilgili ilgili konu başlığına burdan ulaşabilirsiniz orada deneyimini paylaşan ret yiyen bir arkadaşımız vardı deneyimini okursunuz araştırmıştım

• ⭐⭐

@selamibasaran ne alakası var yahu 🙂
    her zaman demişimdir özellikle UK vizesi alın diye çünkü otomatikman sistemde çıkıyor siz ds160ta yazmadıysanız bile.
    Schengen için pasaportu açıp bakması lazım ki pasaportu açmadıklarına bile şahit olabiliyoruz bazen.
    Ondan dolayı UK, Kanada, Avustralya,Yeni zelanda, Irlanda vs. derim hep.

Garip bir şekilde hayatımda UK vizesi almışlığım yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@kilroy

Ingiltere ile ABD arasında kimlik bilgi paylaşım antlaşması mevcut. Olası UK vizesi/seyahati elinizi güçlendirir ABD vize mülakatında, ABD vizesi alacağınızı garanti etmez. Takdir sizin…

• @T-C-Kubilay-Dikici Teşekkür ederim. Sanırım bu aşamada UK vizesi ile uğraşmak yerine schengen ülkelerine gitsem daha iyi. Bir diğer sorum da şu; diyelim Almanya'ya gittim. Oradan trenle sırasıyla Hollanda, Belçika ve Fransa'ya gittim. Pasaportumda tüm bu ülkelerin damgası olacak mı? Bana daha çok faydası olur mu?

• @ATS16 hmm bunu bilmiyordum teşekkür ederim bilgilendirme için.

• ⭐⭐

@kilroy

Bende sizinle aynı şeyi düşünerek tur satın almıştım italya'dan başladım sırasıyla fransa ve ispanya gitmiştim ben gemi turu satın alarak gittim pasaportumda sadace havalimanın vurulan italya giriş ve çıkış mühürleri vardı onun dışında başka damga yoktu kara yolunda yada trenle nasıl olur bilmiyorum interrail gruplarında trenle gezen çok oluyor facebook'dan trenle tur yapan birine sorabilirsiniz.

Ben vize görüşmeme giderken her ülkede çekindiğim fotoğrafları + gemi biletimi ve gemi tur programını da evraklarımın içine eklemiştim memur sorarsa göstermek için

• @T-C-Kubilay-Dikici birden fazla ülkenin damgasını vurdurmak için nasıl bir yol izleyebilirim bir araştırayım o zaman

Benzer Başlıklar

• 60
  • 199
  • 19
  • 1011
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |