Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@tanerkaya

ABD’de yaşamak ve göç etmek için ruhsal, duygusal, maddi ve manevi olarak hazır hissediyorsanız zaman geçirmeksizin EB-3’e başvurun.

DV’ya herhangi bir umut baglamaksizin da her başvuru döneminde başvurmanizi tavsiye ederim. DV adi üstünde piyango, çıkmaz demeyin şansınızı deneyin 🍀🪬🧲. Bol şans

• @yasinyasa, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@T-C-Kubilay-Dikici Gerçekten sınırdan geçişi kapatıp dört yıl ya da iki yıl üniversite bitirenlere Green Card vermesi ülke açısından iyi bir şey. Bizim için de iyi olduğunu düşünüyorum.

"Lottery" bunun anlami kalmiyor o zaman. Lottery i kaldiracağim dese bu sefer yillar sürecek bir sürece girer gene kalkmaz. Trump in söylediklerinin çogunu yapabileceğini düşünmüyorum. Kendi zamaninda bile kaçak geçişler devam ediyor idi, o zaman durduramadi. Üni okumakta birşey yok ki Türkiye de heryer üniversite ama içleri boş. Herkes bir üniversiteye atanabilir. Hatta para ile rahatlikla diploma bile alabilirsiniz.

• @rnc Trump üniversite mezunlarına Green Card vereceğim demiyor. Amerika'da ki üniversitelerden mezunlara Green Card vereceğim diyor. Bu da Amerika'da ki okullara talebi arttırabilecek bir finans oyunudur.

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Meksika vatandaşları kendini aşmış bu konuda. Gazla çalışan bir kesici alet var ısıyla kesiyorlar sınır demirlerini 10 dk da millet geçiyor. Abd açığı görüp yama yapıyor. Sınırdaki vasıfsız geçişi bu yüzden durdurmaları mümkün gözükmüyor.

Ayrıca trump un bu yaptığı haksızlık olur bir nevi. Ben mesela geçen sene mezun oldum diyelim ben bu haktan yararlanamayacağım ama bu sene mezun olan yararlanacak 🙂 1 seneyle millet greencard hakkını kaçıracak. Zaten ülke içerisinde dolaşan 1 milyondan fazla uluslararası öğrenci var

• @newbie97 teşekkürler sorun bende zannediyordum

• @newbie97 Siz Amerika da ki bir üniversiteden mi mezunsunuz? Trump ın Green Card açıklaması Amerika da eğitim görümüş ve mezun olmuş kişileri kapsıyor. Amerika dışında ki mezunları kapsamıyor.

• ⭐⭐

@minnesota bu cok mantiksiz.
    Kanada benzerini yapti,hintli doldu her yer. Diploma Mills dólar abd.

• Az önce Kanada’dan bir arkadaşımla konuşuyorduk. Söylemesine göre Trump Amerikada doğan çocuklara vatandaşlık vermeyecekmiş eğer ebeveynleri vatandaş değilse var mı doğruluğu? Bilgisi olan var mı?

• @evrentnrkl Evet geçenlerde tump ın böyle bir açıklaması oldu, ama kesinlikle verilmeyecek demek değil. Verilmesi saçma verilmemesi lazım tarzı bişey söyledi. Ayrıca abd ^de 2 yıllık yada 4 yıllık üniversite mezunu olan yada yüksek lisans, doktora yapanlara da göçmenlik verilmesi gerekir tarzı bir şeyler de söyledi.

• @charon Trump bir tüccar. Amerikan Üniversitelerine ortalama 3-4 yıl para kazandırmadan Green Card vermez.

• rutin kontrole geldik nasılsınız ey ahali...

• ⭐⭐⭐

@minnesota Hayır o manada demedim. Mesela böyle bir yasa çıkaracak diyelim, bunu millet 1 seneyle kaçırmış olacak öyle düşünün. 5 sene önce mezun olmuş adamda kaçırmış olacak.

Örneğin bundan sonra kayıt olacaklar mı, hala kayıt olanlar mı, yoksa kayıt yaptıracaklar mı yararlanacak bundan belirsiz. Abd içerisinde dolaşımda olan 1 milyondan fazla uluslararası öğrenci var, 1 milyon kişiye direk yeşilkart vermek oluyor bu, trump bunu yapar mı sanmam doğrusu. Bir başa geçsin yapacağı zaman detaylarını söyler netleşir o zaman tartışırız, ama covid döneminde kalkın gidin ülkenize geri dönün diyen adamın şimdi o gidin dediklerine greencard verecek olması tutarlı gelmiyor

• @evrentnrkl
    Bunu her sene söylüyorlar. Benim kızım da abd’de doğdu. Kendimi bildim bileli, senelerdir söylenti çıkar böyle. Sonra unutulur gider.
    Trump seçilmiş olsa da gücü her şeye yetmez. Bu konu da onlardan biri. Kuruluş anayasasında yazar, abd topraklarında doğan herkes amerikalıdır diye.
    Yani çook çok çok zor.

Ha ne yapabilir? En fazla bir talimat verir ve hamilelere vize verdirmez, vize şartlarını ağırlaştırır, çocuğun anne baba ve kardeşine green card hakkını kaldırır, cazip olmaktan çıkarır vs vs…

• ⭐⭐

@newbie97 Bence haksızlık demek doğru olmaz şans veya şansızlık demek daha doğru olur eğer trump böyle birşey getirirse bu kapsama girenler şanslı girmeyenlerde şansız olacaktır.

• @newbie97 sevgili dostum. Trump 78 yaşında bir adam. Millet 1 sene kaçırmış 2 sene kaçırmış vs umrunda olacağını hiç sanmıyorum.

• @cttl %1 bile ihtmial vermiyorum doğumla vatandaşlığı kaldırabileceğine.

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici @minnesota Bence atıp tutuyor gerçekçi değil çünkü. İleride böyle bir yasa tasarlanırsa üstüne konuşuruz

O doğum olayını da geçen bir avukat demişti. Onun da olması mümkün değil diye.

Sadece trump un istemesi yetmiyor bazı şeyleri kanun çıkacakta kimse itiraz etmeyecekte ohooo dünya kadar iş. 4 senede halleder mi bunca şeyi sanmam

• ⭐⭐

@newbie97 yanlış hatırlamıyorsam pasaport zorunluluğu trump döneminde geldi ve bence de kesinlikle olması gereken birşey

ayrıca pandemi dönemi döneminde trump kararnamesi diye forumda onlarca yazı var okudunuz mu bir çok greencard kazananlar pasaportun da mühür olmasına rağmen mali dönemde amerikaya giriş yapamadıkları için trump kararnamesinden dolayı greencard alamadılar bu kişiler toplanıp dava açtıklarında kararname ile dava yolu kapattılar

trump kafasına birşey koyarsa kesinlikle yapar düşüncesindeyim

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Hiç okumadım geçmiş konuları valla 😁 Covid döneminde evet abd ye uçuşlar vs kapanmıştı.

Örnek olması açısından şunu diyim, greencardlı değil ama k1 yani nişanlılık vizesine başvurup kabul alan insanlar vardı. Onlar da aynı durumu yaşadılar, vize basıldıktan sonra belirli gün sayısı içerisinde abd ye giriş yapmış olmaları gerekiyordu aksi takdirde vizeleri yanacaktı.

Onlar kendi aralarında ve yabancı forumlarda gruplaşıp abd ye direk uçamadıkları için meksikaya uçtular ve karadan abd ye giriş yaparak hak ettikleri vizeyi aldılar. Aynısını gc için yapan oldu mu bilemiyorum ama havadan kapalı olduğu dönemde karadan girerek vizelerini aldı insanlar.

Kararnameyi vs ilk defa sizden duydum, geçmişte ne oldu hiç bilmiyorum

• ⭐⭐

@newbie97 Geriye dönük dv süreci yaşanan sorunlar bu sorunlara çözümler gibi konuları çok araştırıyorum olurda kazanırsam diye hazırlık olması için okumayı araştırmayı seviyorum forumda inanılmaz bir bilgi havuzu var ne kazanırsam kardır bana 🙂

ilgili trump kararnamesini sonuçları ve etkilerini buradan okuyabilirsiniz

bağlantı metni

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |