-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@Flight101 hocam benim yapıp bir hedefim varsa o hedefime ulaşmak için çokmücadele ederim hane gelirim tr şartlarına göre ortalamanın üstünde benim konumumdaki biri tr deki konfor alanını bırakıp gitmek istemez çalıştığım iş yerinde bir amerikan vatandaşı vardı türk onla biraz konuştuğumda ben türkiyede hedeflerimi küçük olduğunu fark ettim bu yüzden buradaki düzenimi bozup gideceğim olmazsa geldiğimde bbelki bozduğum düzeni bulamayacağım bu yüden döndüğümde sıfırdan başlamamak için hiç birşeymi satmadn gitmedeceğim orada tabiri caizse tıranklarımla kazıyacağım
Benim türkiyede işim yatırım danışmanlığı yapıyorum ve işim finans sizin dediğini yöntemlerin hepsi daha çok getiri sağlayaak yönemler ben risk puanı önemli bana risk ne kadar çoksa geliride çok ben güvencemi riske etmeden yatırım yapmak istediğim için benim yöntemim belki 3 4 yıl daha geç olur ama kesin olacak bir yöntem
-
@T-C-Kubilay-Dikici Hocam madem yatırım danışmanlığı yapıyorsunuz bunu daha önce söyleseydiniz de biz size fikir sunacağımıza sizden fikir alsaydık...
....Planlarınız başarılı olsun yanıltmasın... -
@T-C-Kubilay-Dikici Hocam o iş öyle olmuyor işte... Aynı ülkede yaşıyoruz ve herkesi kendimiz gibi biliyoruz. 20 bin tl kira alacaksınız iyi güzel de evi geri teslim aldınız bir boya badana yaptırmaya kalksanız o kira buhar olup gider. Eşyalara verilen zararları, duvarlara açılan delikleri saymıyorum bile. Çok az sayıda saygılı kiracı var. @lawyergirl e sorun isterseniz o bu davalara bakıyor, bence kendisinin 10 evi olsa 1 ini bile kiraya vermez günümüz şartlarında.
Bırakın eviniz zaten kendi kendine değer kazandırıyor ev bugün 2 milyonsa seneye 2,5 olur. Fazlasında gözünüz olsun, azına bulaşmayın bile bence

-
good bye!
-
@yasinyasa Kesinlikle katılıyorum. Benim halamlar emekli ama dükkanları ve evleri var kirada kiracı çok komik bir rakama oturuyormuş. Emekli maaşları ve kira gelirleri var sadece kıt kanaat geçiniyorlar. Evi kiraya vermek cidden mantıklı değil bir kombi bozulur 2 aylık kiradan olursun e zaten evin vergisi var kiranın vergisi var, giderleri çıkınca eline 3-4 bin dolar kalır onun için de yaşadığın strese değmez
-
Ben yasadigim ulkeye yatirim yaparim. Parami A ulkesinde kazanip B ulkesine yatirim yapmam. Amerika da yasiyorsam Amerika ya, Turkiye de yasiyorsam Turkiye ye yatirim yaparim.
-
@minnesota Aslında en doğru mantık bu..Ancak günümüz şartlarında yabancı bile nakit parasını Türkiye de faizde değerlendiriyor...Amerikadaki hayata alıştıktan sonra orada yatırım yapma fikrine her zaman sıcak bakmışımdır..Ben gittiğim zaman emlak, işyeri devralmak gibi konularla ilgileniyorum...Amerikada yapılan yatırımın değerinin Türkiye ye dönmek zorunda kalındığında Türkiye şartlarında avantajlı olacağını düşünüyorum...
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@T-C-Kubilay-Dikici Hocam o iş öyle olmuyor işte... Aynı ülkede yaşıyoruz ve herkesi kendimiz gibi biliyoruz. 20 bin tl kira alacaksınız iyi güzel de evi geri teslim aldınız bir boya badana yaptırmaya kalksanız o kira buhar olup gider. Eşyalara verilen zararları, duvarlara açılan delikleri saymıyorum bile. Çok az sayıda saygılı kiracı var. @lawyergirl e sorun isterseniz o bu davalara bakıyor, bence kendisinin 10 evi olsa 1 ini bile kiraya vermez günümüz şartlarında.
Bırakın eviniz zaten kendi kendine değer kazandırıyor ev bugün 2 milyonsa seneye 2,5 olur. Fazlasında gözünüz olsun, azına bulaşmayın bile bence

Ev araba alip "yatirimlik" diyip kiraya vermem bile... O para ile zaten faize yatirsaydi çok daha fazlasini kazanirdi. Ayrica dediğin gibi kiraci işi sıkıntı öyle insanlar varki akli durur insanin. Farkli işlerde yatirim yaparim.
-
Merhaba ilk defa green kart müracaat ettim inşallah son kez olur Kasım 2024 yılında müracaat edenlerin 4 Mayıs 2025 sonuç açıklanacak ve mülakatları da 30 Eylül 2025 kadar mi yapılacak
-
3 kere kaybettim artık kazanmak istiyorum.
-
@rnc En iyisi gidip gezip görmek zaten ona göre o para lazım olur abd de
-
@hasanx50 merhaba hakkınızda hayırlısı olsun 30eylül 2025 kadar mülakat yapılacaklar dv25 kazananları siz dv26 başvurduğunuz için aşağıda size detayları yazdım
Başvuru: 2EKİM İLE 7 KASIM 2024 ARASI
Çekiliş: 3 MAYIS 2025 SONUÇLAR
Mülakat Başlangıç: 1 ekim 2025
Mülakat bitiş : 30 eylül 2026 -
Merhaba arkadaşlar,
Umarım herkesin gönlüne olur. Sizlerin bilgisine güvenerek bir soru sormak istiyorum.
Sorum şu ki ; önümde abd bileti için 3 seçenek var.
1- kardeş statüsünde gc alıp gitmek (ki bu süreç uzun yıllar sürüyor)
2- eb-3 gc alıp gitmek
3- asla çıkmasına ihtimal vermediğim dv lotary ile gitmek.Şimdi, eb-3 gc sürecini başlatıp, arka planda kardeş statüsünü başlatsam bir problem yaşar mıyım ?
cevabınız benim için kıymetlidir.
-
eskiden konun üzerinde sayaç vardı bende mi artık görünmüyor?
-
@tanerkaya Yani size kalmış dv ye başvurmaya devam edip eb3 deneyin bence. Dv çıkarsa zaten tüm parayı ödemediyseniz gerisi cebinizde kalıyor. Turist denemek en mantıklısı bence, eb3 başlatıp bu süreçte turist alanlar var forumda, bir başvuru öbürünü etkilemiyor diyebiliriz bu duruma bakarsak
-
@mod55 Sayaç koydular sonra bitti şimdi bug mı oldu ne oldu bilemiyorum tekrar koymadılar
-
Dün denk geldim bu video'ya sizinle paylaşmak istedim
-
good bye!
-
@yasinyasa en mantıklı hareket olur beyin göçü de tam bu oluyor sınırdan vasıflı vasıfsız milyonlarca insan geçiyordu
-
@tanerkaya eb-3 ve lottery dene. Kardes su anda yanlis hatirlamiyorsam 2007 yilinda onunde cok uzun yillar var. Benimde boyle bir secenegim vardi ama kullanmadim. 17-18 sene cok uzun ne olacagi belli degil

Benzer Başlıklar
144
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k