Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @okokok tebrikler, edınıza sevindim. DQ ve interview için ne kadar öngörüyorsunuz. Sizden ne evraklar istendi?

• @mrkc geçen hafta welcome letter geldi. Önümüzdeki hafta ödeme onayı alırsam evrakları yolllayacağım. Muhtemelen, Ocak ayının son haftası DQ olurum gibi duruyor. Mart ayında da interview maili, en kötü ihtimallede Haziran’da interview tarihi olur diye düşünüyorum.

• ⭐⭐

@mrkc pp tamamen yasal rusvet.
    Yani parayi basiyorsunuz ve uscis'e Benim dosyami once incele diyorsunuz.
    Ha bazen rfe verilebiliyor onu soyleyeyim.

Pp vermeyince dosyaniz cekmecede aylarca bekliyor.

• Gecen sene konusulan bir konu, USCIS'e bir cok yeni ve tecrubesiz memurun alindigiydi. Bu yeni memurlar detaylara pek hakim olmadiklarindan risk almak istemiyor ve kolayca RFE istiyorlar deniyordu.
    PP icin daha kidemli, uzun zamandir USCIS'de calisan memurlarin gorevlendirildigi de paylasilmisti, dolayisiyla PP ile RFE riskini de azaltiyor olabilirsiniz.

• @charon teşekkür ederim cevap için. bu arada siz zaten fahri amerikan vatandaşı olmuşsunuz anlaşılan, 100 kereden fazla ülkeye giriş çıkı, belki başkan o kadar giriş çıkış yapmamıştır 🙂

• EB1-A başvurumuz onaylandı ve şu anda DS-260 formunu dolduruyoruz. Başvuran kişi eşim. Ancak DS-260 formunda eşimin eski iş yeri ve okul bilgileri istenmiyor, "Previous" sekmesi hiç görünmüyor. Buna karşın benim eski iş yeri ve okul bilgilerim isteniyor. Bu durum bir sorun teşkil eder mi? I-140 aşamasında başvuran kişiyle ilgili birçok bilgi sunduğumuz için bu bilgileri tekrar istemiyor olabilir mi? Acaba verdiğimiz bir cevap sebebiyle bu sekme çıkmıyor olabilir mi?

• @okokok calistiginiz sektorlere gore bu degisiklik gosteriyor diye biliyorum. Emin olmamakla birlikte saglik sektorunde gecmis bilgileri istemiyor diye hatirliyorum.

• @kelle sektör lojistik. Mühendislik olarak seçtik. Çalıştığım avukatlık firmasına da sordum. Farklı bir cevap gelirse forumla da paylaşırım.

• ⭐⭐

@okokok hocam ne istiyorsa doldurmanizi oneririm.

• @charon doldurmakla alakalı bir sorun yok. Tam tersi doldurmamak ile alakalı sorun 🙂 çünkü bu doldurulması gereken alanlar eşimde çıkmıyor.

Asıl başvuran kişiden eski iş yeri ve eski okul bilgilerini istemezken, eşinden neden istiyor olabilir? Tabii asıl soru bu bir sorun mu?

• ⭐⭐

@okokok sorun degil. Doldurun

• @charon anlamadan bilmeden laf olsun diye cevap yazmak ne güzel.

• ⭐⭐

@finalhope evet hocam doldurmasin 😉
    Zaten bosuna soruyor orada. Bana laf yetistireceginize kendisine yardim edin.

Ben ds160a eski Is tecrubemi yazmadigim icin interview sirasinda soru geldi, zilgiti yedim,daha sonra reddi de guzelce soktular.

• @charon soruyu hala anlamadınız ama neyse. Bu konuda başka tecrübesi olan yoksa zaten avukata sordum. Dönüşüne göre hareket edeceğim

• @charon sayın @charon ben yaklaşık 10 gün önce ds260 doldurdum. Daha önceki yıllarda da ds160 doldurmuştum. @okokok ile ds260 konusunda özelden ds260 lari karşılıklı teyit ettik. Ds260 da sizin de bildiğiniz gibi asıl basvuran, eşi ve çocukları var. Her biri için form dolduruluyor.

Buradaki durum şu benim ds260 da asıl başvuranın lise ve üstü eğitim bilgileri ve son 10 yıl çalıştığı firmaların bilgisi isteniyor. Sayın @okokok ve ailesinin ds260 formunda asıl basvuran bu bilgiler istenmemis, eşinden istenmiş bu bilgiler. Okokok da haliyle soruyor. Bu bir sorun müdür değil midir?
    Ds260 tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi diye?

Siz de doldurun doldurun boş bırakmayın diyorsunuz 🙂

• ⭐⭐

@finalhope ds260in spesifik bir algoritmasi mevcut.
    Boyle bir soru soruluyorsa vardir sebebi. Bence sorun degil.
    Doldurmamak daha buyuk bir sorundur. ABD durust beyanla calisir.
    Buyuk ihtimal zaten ellerinde bilgi var.

Unutulmamasi gereken kural = abd vize memuru eb1-eb2 vs. Farketmeksizin immigrant vizesine red verebilir ve red icin herhangi bir neden bulabilir.
    Adamlar daha Yeni karar Aldi abd vatandaslari eslerini abdye getirme hakkina sahip degildir,bu bir ayricaliktir diye.

Neyse benlik bir durum yok ortada

• @okokok hocam “Primary Occupation” degistirip mesela sizle ayni yapip tekrar bir deneyin bilgiler isteniyor mu diye. Bazi sektorler icin istenmiyor diye biliyorum.

• @kelle

"Primary Occupation" ve "In which occupation do you intend to work in the U.S.? " sorularını değiştirip benimki ile aynı yaptım. Kaydettim, çıktım yeniden girdim falan ama bir değişme yok.

Direkt "Previous" sol menüsü eşimde hiç çıkmıyor.

Benimki:

Eşiminki:

@finalhope ve 1-2 kişiye daha sordum, herkeste asıl başvuran kişiden detay istemişler ama bende tam tersi.

• Merhabalar, ben EB2 NIW başvuruma ait "alındı"dökümanını teslim alamadım. Normal mi bu kadar gecikmesi? Ne yapabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

• @mrkc PD tarihiniz yer alan doküman yaklaşık 1 ay içerisinde geliyor hocam. Avukat ile çalışıyorsanız ona iletilmiş olabilir. Şuana kadar gelmemesi normal değil bence.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |