Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @T-C-Kubilay-Dikici Bahsettiğiniz gibi yaptım 30 saniye bile dayanamadım. İnsanlar şunu idrak edemiyor bence, forumun belirlenmiş , sabit kuralları var. Canları istediği gibi gelip ,herhangi bir başlığa herhangi bir konuyu yazıp cevap alabileceklerini düşünüyorlar buna karşı birisi bunu bu şekilde yapman lazım dediklerinde vay efendim tükaka.. bu forum olmasaydı, bir çok ‘dogru’ bilgiye erişemeyecek, çok zorlanacaktım ve yüzyüze tanışıp şu an kardeş gibi sevdiğim çok güzel insanları tanıyamayacaktım. Bunlara sahip olmanın bedeli paha biçilemez fakat insanlar hiç bir karşılık beklemeden bunu bize sunmuş.

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@mod55 Merhabalar sorularınız cevaplarını yazdığım deneyimde bulabilirsiniz
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5658/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-mülakat-deneyimleri-ve-görüşme-detayları/1941?page=98

çok detaylı olmuş teşekkürler

• @TMG, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

6 yildir Amerika'da yasiyorum. Vatandasligimi aldim. Hepsi yesilkartforum sayesinde oldu. Basta @crazycells olmak uzere forumda her konuda bilgilendirme yapan herkese cok sey borcluyum.

2017 yilinda GC basvurusu yaptigimda surec hakkinda en ufak bir bilgim yoktu. Neredeyse her konuyu okudum. Her seyi ogrendim. Tum surecimi burada insanlarin paylastigi deneyimleri, bilgileri okuyarak tamamladim.

Forum sayesinde bir cok kisi ile tanisip, arkadas oldum. En onemlisi de @semavi ile tanistim. @semavi nin ve esinin yardimlari ile Amerika'daki hayatimiza cok zorlanmadan, yumusak bir baslangic yaptik. Bu arada yardimci olan baska insanlarda oldu, bilgi veren, destek olan. Hepsine cok tesekkur ediyorum. En faydali bilgileri ve destegi @semavi den gordugum icin ozellikle onu belirtiyorum.

Arkadas anlasilan ne okudugundan birsey anlamis, ne de izlediginden. Ben daha once bu forumda bir iki kere gereksiz kisiler ile kufurlu kelimeler kullanarak tartistigim icin banlandim. Ancak banlamadan once @crazycells ozelden yazip, yazdiklarimi degistirdigini ve uslubuma dikkat etmem hakkinda uyardi. Durduk yere kimseyi banladiklarini sanmiyorum ve inanmiyorum.

Tesekkurler guzel dusuncelerin icin. Sizin yeriniz de bizde farkli her zaman.

Konuyu kacirdim sanirim ama her zaman her yerde forumlarin faydasindan bahsederim. Soz ucar yazi kalir... Yazan emek veren bilgi veren herkese amasiz kosulsuz tesekkurler...

• @Flight101 tam anlamıyla aklımdakileri cümleye dökmüşsünüz üstüne bir şey söyleyemem sadece altına imzamı atarım teşekkür ederim yorum için🤙

• @semavi selamın aleyküm abi. Nasılsın İnşallah iyisindir. Seni youtubeden takip ederim ne zamandır. Birşey sormak istiyorum abi sana. Ben çekilişe katıldım inşallah çıkarsa herkeste olduğu gibi kafamda soru işaretleri var ve ona göre birikimlerimi yapmaya başladım. Acaba ilk gelişte 80-100k arası dolarla gelsek oraya iyi bir iş yapabilirmiyiz? Yada hayatımız nasıl olur sence? Lütfen bir yorum yaparmısın? Teşekkürler Allaha emanet ol abi

• @Nazımm Ayak basar basmaz is kurmak vs fikirleri biraz zorlama olur. 6-12 ay gozlem yaparken gecici islerle tecrube edinmek daha etkili olabilir.

• @minnesota doğrudur bende öyle düşünüyorum ama işte tecrübe sahibi birisine sormak istedim. Doğmamış çocuğa don biçiyoruz daha ama eğer olursa diye tüm hazırlığımı maddi manevi olarak yapmaya başladım o nedenle bu kaygılarım. Teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için.

• @Nazımm Eğer maddi durumunuz yerinizdeyse eğer, GC gibi bir çekilişi beklemeyin. Benim eşim 20 den fazla kez başvurdu ve kazanamadı. Bende 7. başvuruda kazandım. Yaklaşık 1/400 gibi bir orana sahip GC çıkması. Onu bekleyerek ömür geçirmeyin. Durumunuz varsa diğer yolları denemeye başlayın.

• @minnesota maddi durumum aslında şartları zorlayarak biraz iyi olabilir. Ama evet diğer seçenekleri denemek GC denemekten daha avantajlı olabilir ama hayatta sadece 1 tane kurşunum var ve onuda yatırımcı vizesi vs yaparak harcamak istemiyorum. GC olursa en masrafsız şekilde olmuş olacak bana göre ve 2 çocuğumun hayatını bilmediğim bir dünyada yatırımcı vizesiyle harcamak istemiyorum. O nedenle tecrübeli abilerime ablalarıma sorarak öğrenmek istiyorum.

• @minnesota sanırım siz dosya taşıdınız yada taşıyacaksınız. Şunu öğrenmek istiyorum. Yeşil pasaport sahibiyim olduda kazandım ama cn yüksek olursa taşıma aşamasında yeşil pasaport olması etkili olurmu yani avrupa ülkelerine giriş çıkışımda sorun yok çünkü

• @Nazımm Yeşil varsa Viyana ya taşıyıp daha erken vize görüşmesi alma imkanınız olur. Ancak GC çekilişi tamamen şans işi. 1 başvuruda da çıkabilir. 51 başvuruda da çıkmayabilir. Denemekten zarar gelmez. GC çıkarsa elbette en masrafsızı olacaktır. Ama siparişle çıkmıyor. Tamamen şans işi.

• @minnesota evet tamamen şans işi. Teşekkürler yorumlarınız için zamanınızı aldım kusura bakmayın lütfen. 🙏

• ⭐⭐⭐

Yeni yıl herkese sağlık, mutluluk, para ve bol bol vize getirsin inşallah, şaka bir yana bir yılı daha devirdik 😁

• Daha önce Work and Travel J-1 vizesinden ret yedim. Geçen yıl green card çıkmadı, bu sene ikinci başvurumu yaptım. Yeni yıldan istediğim iki şey var: Birincisi not ortalamamı yükseltip tekrar WAT'a başvurmak, ikincisi ise Green Card'ın çıkması. Umarım hepimiz için iyi bir yıl olur.

• @Nazımm, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@semavi selamın aleyküm abi. Nasılsın İnşallah iyisindir. Seni youtubeden takip ederim ne zamandır. Birşey sormak istiyorum abi sana. Ben çekilişe katıldım inşallah çıkarsa herkeste olduğu gibi kafamda soru işaretleri var ve ona göre birikimlerimi yapmaya başladım. Acaba ilk gelişte 80-100k arası dolarla gelsek oraya iyi bir iş yapabilirmiyiz? Yada hayatımız nasıl olur sence? Lütfen bir yorum yaparmısın? Teşekkürler Allaha emanet ol abi

Selamlar.

Kagit ustunde 80-100k is kurmaya yeter ama bu bir cok degiskene bagli tabiki. Sektor, dil durumu vs derken @minnesota ninda dedigi gibi, bir sure gozlem yapmanizi oneririm.

Sektor tavsiyesi veremem acikcasi. cunku her sektorde 30binle is yapan, 3milyonla batanda var. Ona sizin kararf vermeniz gerekecek.

Is kurmaksizin 80-100k ile gelmek zaten cok konforlu bir durum. Bu durumda mumkun oldugunca nakiti az harcayip, kredi vs olaylarina hemen girmeyip bir sure hayat kurtaracak islerde calisip , asgari adaptasyonu saglayinca is kurmak daha makul olur eger greencardla gelinecekse...

Son donemde gaza gelip yatirimci olup isini kapatan yada yurutemeyen cok oluyor. Tircilik olaylarida hakeza cok iyi degil. Cafcafli youtuberlarin gazina gelmemekte fayda var ben dahil 🙂

• ⭐⭐⭐

@Nazımm Selamlar...İlk etapta parayı götürmeden tl faiz getirisinden yararlanabilirsiniz..100k usd yaklaşık 3.6M ₺ eder..Türk bankalarında aylık getirisi bugün rakamlarıyla yaklaşık 4.000 usd eder...Yıllık enflasyonun %3.5 olduğu bir ülkede yaşarken aylık %4 getiriniz olacak..Bu arada siz küçük işler yaparken ortamı tanıma, gözlem yapma ve adapte olma şansını bulacaksınız...Sonrasında daha doğru atılımlar yapabileceğinizi düşünüyorum...😉

• ⭐⭐

@Flight101 aynisini yapiyorum su an kolombiyada.
    Aylik 2bin geliyor, guzel yasiyoruz. Lakin faizi dusurecekler kademeli olarak 2025 sonuna kadar.
    Abdde franchise alip Is kurmak zor degil o paralarla.

• ⭐⭐⭐

@charon Aklın yolu bir...😁 Ben bir süre bu şekilde yapacağım...Faiz bir süre daha gider sonra illaki düşecek..o zaman kadar kazandırsın.

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Yeni yıl herkese sağlık, mutluluk, para ve bol bol vize getirsin inşallah, şaka bir yana bir yılı daha devirdik 😁

O zaman bu yil o yil diyoruz... 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |