Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

@saulgoodman Ne olduğu belli olmayan milyonlarca kaçak göçmen, ev almanın aşırı zor olması, işsizlik sorunu, yeni bir hayat kurmanın eskisinden çok daha zor olması. yasal bile olsa artan göçmen karşıtlığı politikalar. 6 yıldır gc çekilişine katılıp, en ince ayrıntısına kadar abd sevdalısı biri olarak zaten benim gibi takip edenler nedenlerini az çok bilir. GC çıkarsa, olurda mülakat alınırsa gidip denenir ama onun haricinde burada evi, arabası, ortalama üstü maaşı olan biri için değeceğini düşünmüyorum bence. Herkesin kendi fikri tabii. Aşağıya da bir video bırakıyorum.

• @Atlantis00 Evet katılıyorum. İş bolluğu, ev almanın kolaylığı, göçmen sevgisi, çok güvenli sokakları olan Türkiye'miz gençler için cennet. Hele araba almak inanılmaz kolay.

• ⭐⭐⭐

@Atlantis00 Saydıklarınızın hatta ilk cümlenizin tamamı Türkiye'de de mevcut halbuki...😉..Bunları bu coğrafyada yaşıyor ve buna rağmen hala hayatta kalıyor olmamıza bizim güçlü yönlerimiz olarak bakın...Burada olmayıp orada olan değerler gitme fikrini ortaya çıkarıyor..Türkiye' evi arabası ve ortalama üstü maaşı olan bir kesim yok...o 80 lerde vardı orta direk deniyordu...Yoksulluk sınırı 66 bin, açlık sınırı 22 bin TL civarında..Maaşlı çalışanlara bakarsak ülkenin yarısı asgari ücret alıyor diğer çalışanların hepsi 100 bin tl maaş alsa aritmetik ortalama ile ortalama maaş yoksulluk sınırının altına denk geliyor...Yukarıda artı değerler demiştim nedir o artı değerler dersek; Eğitim ister kendimiz ister çocuklarımız için, adalet, güvenlik, ekonomik koşullar, alım gücü hepimiz için...Kendinize güvenmeyi ve isteklerinizi kovalamayı bırakmayın...Sınırdan geçen çoğu kişiden daha kalifiye ve kendini bilen kişilerin burada olduğunu biliyoruz 😉

• @Atlantis00 Bütün göçmenlerin yaşadığı şeyler bunlar. Arkadaş güzel anlatmış ama videonun anafikri bizim gibi Türkiye'de yaşayanlar için geçerli değil. Zaten üstüne basa basa vurguluyor da.

Umarım greencard çıkar, gidersiniz ve gidince o ilk seneyi atlattıktan sonra, 3-4 sene güzel güzel para kazanacaksınız. Çünkü açsınız, çünkü tüm geçmişinizi bir ideal için sıfırlamışsınız, konfor alanınızdan çıkmışsınız... Psikolojiniz çok sarsılmazsa bu ruh halindeki her insan mutlaka kendi ölçüsünde başarılı olur. İşte ilk 3-4 sene ne kazanacaksınız temelini atacaksınız ve devamlı yükseliş hali sonrasında durağan bir hal alacak. Artık geliriniz sabitlenmiş olacak, maksimumunuza ulaşmış olacaksınız. Eğer olayı algılamazsanız dersiniz ki, ya Amerika'ya geldiğimiz o ilk 3-4 yıl ne güzeldi, ondan sonra bozdu.

Bu anlattığım klasik göçmen döngüsüdür. Hiç göçmen olmadım, fazlasıyla sosylojik makale karıştırdım, gözlemledim. Bu videodaki arkadaş da aynı döngü içinde. Ve haklı olarak tabi ki covid sonrası ciddi enflasyon yaşandı.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@Atlantis00 arkadaşım 10 küsür senedir texasta yaşıyor ve geofizikçi. Doğumdan dolayı abd vatandaşı lakin 2012ye kadar abdye gitmedi hiç. Trde eğitim gördü ve abdye yerleşti.
    maaşı 260bin dolar yıllık, eşinin maaşı da aşağı yukarı aynı. İlk 5-6 sene çok şirket değiştirdi ama petrol fiyatlarından dolayı.

Öbür arkadaşım izmir basmaneli, standart işletme mezunu. Hasbelkader arkadaşı buna green card kazandığını söyledi 2015te, adamın ingilizcesi bile yoktu. ABD'ye ilk taşındığında saati 7 dolara bulaşıkçılık yaptı, daha sonra köle tüccari yurdum insanı için halı satti abd genelinde. Kamyon sür, halıları yükle, boşalt vs. Ben kendisiyle tanıştığımda avmde dövmeci bir eleman için piercing satiyordu.
    Şimdi 6 tane şeker kiosku var(bizde dolandırıcı vardi, e2 vermişti insanlara), hepsini kendisi yönetiyor, hiçbirini franchise olarak vermiyor, tanıdığım en dürüst ve dobra adamlardan birisi. Kazancı 60-70 bin dolar civari. Şirketi nasıl kurduğunu ve çalıştığını ben çok iyi biliyorum. Şimdi rahat gerçi.

ABDnin devri bitti diye birşey yok.

• ⭐⭐

@Atlantis00, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@saulgoodman Ne olduğu belli olmayan milyonlarca kaçak göçmen, ev almanın aşırı zor olması, işsizlik sorunu, yeni bir hayat kurmanın eskisinden çok daha zor olması. yasal bile olsa artan göçmen karşıtlığı politikalar. 6 yıldır gc çekilişine katılıp, en ince ayrıntısına kadar abd sevdalısı biri olarak zaten benim gibi takip edenler nedenlerini az çok bilir. GC çıkarsa, olurda mülakat alınırsa gidip denenir ama onun haricinde burada evi, arabası, ortalama üstü maaşı olan biri için değeceğini düşünmüyorum bence. Herkesin kendi fikri tabii. Aşağıya da bir video bırakıyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Amerika'da hayat kurmanın eskisine göre daha zor olduğu, ev ve araba almanın, başlangıç yapmanın geçmişe göre daha maliyetli olduğu doğru, ama tablo aslında o kadar da karanlık değil.

Pandemi sonrası yükselen enflasyon ve kredi faiz oranları tüm dünyada bir sorun olmuştu, ancak videoda bahsedilen faiz oranları düştü. 30 yıllık mortgage kredi faizleri bu sıralar %6 seviyelerinde. Belirli yerlerde ev fiyatları artmış olsa da Amerika çok büyük bir ülke ve kira öder gibi ev satın almak hala mümkün. Bu konuda asıl sıkıntı Avustralya, Kanada gibi ülkelerde yaşanıyor. Ha evet, bir de Türkiye'de. 🙂

Milyonlarca kaçak göçmen girmesi kuryelik, Über, Lyft gibi işlerde kazançların gerilemesine yol açtı. Ama şu da var ki bu işleri yaparak uzun süre yaşamayı zaten istemezdiniz. Aklınıza güvenlik sorunları geliyorsa o açıdan bence değişen pek bir şey yok.

İşsizlik yüksek demişsiniz. %4'lerde ve bu oldukça düşük bir oran aslında.

Göçmen karşıtı politikaları gelişmiş ülkeler arasında en az hissedeceğiniz yerlerden biri ABD, çünkü burası bir göçmen ülkesi. Buraya yasal olarak geldikten sonra bir sorunla karşılaşmazsınız. Sorun yaşayacak olanlar kaçak gelenler...

Genele hitaben yazıyorum, önemli bir sağlık sorununuz yoksa, belirli bir sermaye ile geliyorsanız, lisanınız ve geçerli bir mesleğiniz ya da meslek edinme azminiz varsa korkmayın.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@MakeUSAGreatAgain En son cümlemde, burada evi, arabası, ortalama üstü maaşı olan biri için onca zorlukla vs. gitmeye değeceğini düşünmüyorum (BENCE) yazmışım. Zaten üstteki arkadaşa, eskisi kadar yaşanılası gelmediğni ''düşündüğümden'' demişim. Özellikle kendi fikrimin olduğunu belirtmişim. Bunca yazdığım şeye rağmen gelip boş boş ironi şeklinde Türkiye ile kıyas yapmanız ---- diğer tarafta @Flight101 Zaten yıllardır gitmeye çalıştığım, hayalini kurduğum ülkenin de bizim ülkeden hallice bir duruma gelmesinden dolayı üzüntümü, artık bunca uğraşa değeceğini düşünmediğimi belirtmeme rağmen, daha iyi, daha yaşanılabilir bir ülkeye gitmek için emek harcamanın daha mantıklı olduğunu söylememe rağmen yok Türkiye'de böyle yok Türkiye'de şöyle yazmanız aşırı komik. Ben zaten Türkiye cennet yazmamışım oraya. Yıllardır GC hayali kuran, Abd'ye gitmenin yollarını arayan biri olarak sadece ABD'nin artık eski ABD olmadığını, ülkemizde ki birçok sorunun orada da mevcut olduğunu, bunca zorluğu, sevdiklerimizi geride bırakmayı vs. değecek bir ülke olmadığını düşündüğümü söylemişim. ABD berbat kimse gitmesin vs. dememişim zaten. Tekrar söylüyorum ben zaten Türkiye cennet demedim. Size göre abd süperse gidebilirsiniz arkadaşlar tutan yok zaten. Herkesin kendi fikri. Arkadaş fikrimi sordu söyledim. Bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz. 🙂

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@MakeUSAGreatAgain Ayrıca zaten Türkiyede yaşayan kişi için evi, arabası, ortalama üstü maaşı olduğunu varsayarak yazmışım. Yazdığım yorumumda zaten Türkiye'de yaşayan kişi sizin yazdığınız gibi ev, araba almayı düşünmüyor almış zaten. Göçmen sevgisi diyorsunuz, zaten Türk'üz. Ben buradan ABD'ye gidecek göçmen için kıyas yapıyorum, başka ülkeden buraya gelecek bir göçmen için değil. Zaten burada hiçbir mala, mülke sahip olmayan kişinin kaybedecek bir şeyi yoktur. Rahatça gidebilir. Lütfen ironi yapmadan önce yazılanları daha iyi okumanızı öneririm. Daha da uzatmayacağım zaten istediğinizi yazabilirsiniz pek umrumda değil. Ben arkadaş sorduğu için fikrimi yazdım. Kullanıcı adınızdan da belli fazla istiyorsunuz gitmek muhtemelen. ABD'ye gitme yolunda başarılar dilerim size. Yolunuz açık olsun. 🙂

• ⭐⭐⭐

@Atlantis00 Sizin düşüncelerinize saygı çerçevesinde motivasyonunu kaybetmemeniz, özgüvenini yitirmemeniz ,istemekten vazgeçmemeniz, hayallarinizi sonuna kadar kovalamanız gerektiğine nükte yaparak iyi niyetli yazmış olduğum yazıyı "aşırı komik" diyerek yargılamanız hiç hoş bir davranış değil...Yazınızın devamında da hoş ifadeler olmadığını görüyoruz.. Benim nazarımda yazdıklarınızın sonuna emoji koymanız kelimelerin şeklini ve cümle içindeki anlamını yumuşatmamıştır...Üslubunuzu tekrar gözden geçirmenizi, saygı ve sevgi çerçevesinde sohbete öyle devam etmenizi temenni ederim...

• @Atlantis00 zaten ben de şunu anlamıyorum, insanlık olarak çok geliştik eve ama hala hayatta kalmak için cabalıyoruz ne idüğü göçmen dediğin kişiler senin rakibin seni onlardan önemli kılan şey nedir ülkenin 7 milyon takipçili adamına usa vize reddi verdi , unutmayakım ki sen de immigrantsın onların gözünde sadece onların geçişi çetrefilli

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@istalin Vize alıp yasal şekilde gitmek? Ne idüğü belirsiz belirsiz göçmenler(kaçak şekilde girmiş insanlar). İçlerinde hırsızı, tecavüzcüsü, katili, çete üyesi dahi olanları olabilir değil mi? Kastetmek istediğim buydu. Yoksa insan ayrımı yapmıyorum. Konu çok saçma yerlere gidiyor. Hepinize başarılar. Arkadaş fikrimi sormuş söylemişim. İstediğiniz kadar abd güzellemesi yapabilirsiniz dostlar. Daha da yazmayacağım zaten. Sağlıcakla kalın. 🙂

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@istalin Ayrıca ne idüğü belli olmayan göçmenler dememişim, kaçak göçmenler demişim. Tekrar söylüyorum, bir insanın düşünceleri sizinkiyle örtüşmüyor olabilir. Bundan doğal bir şey yoktur. Lütfen sırf bir insanın fikirleri sizinle örtüşmüyor diye tilt olup, yazdıklarımı dahi farklı şekilde algılayarak gelip yanlış cevap vererek tartışma çıkarmaya gerek yok. Herkese başarılar dostlar.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@saulgoodman Estağfirullah rica ederim. Bende teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Yolunuz açık olsun 🗽

• ⭐⭐

@istalin kime red vermiş merak ettim?
    pentagon davetli generale red vermişlerdi. Herkes red alabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Atlantis00 @Flight101 @MakeUSAGreatAgain gidebilenler geride bıraktıkları sevdiklerinin hüznü bir yana “herkes kendi Amerika’sını yaşayacak”, kalanlar “Türkiye’nin olağanüstü hızla değişen gündeminde yaşam mücadelesine devam edecek”.

Herkesin özlemi, hayali, düşüncesi, görüşü farklı. Herkes için hakkında hayırlısı 🙏🏻🍀

• @charon aykut elmas diye biri haberlerde gördüm

• ⭐⭐⭐⭐

• @ATS16 instagramda 26 takipcisi olan
    babam da alamadı. 🥲

• ⭐⭐

@ATS16 şaşırmadım. Kafalarına göre takılıyorlar bence.

Benzer Başlıklar

• 30813
  • 6
  • 21391
  • 22394
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

135

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |