@Atlantis00, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@saulgoodman Ne olduğu belli olmayan milyonlarca kaçak göçmen, ev almanın aşırı zor olması, işsizlik sorunu, yeni bir hayat kurmanın eskisinden çok daha zor olması. yasal bile olsa artan göçmen karşıtlığı politikalar. 6 yıldır gc çekilişine katılıp, en ince ayrıntısına kadar abd sevdalısı biri olarak zaten benim gibi takip edenler nedenlerini az çok bilir. GC çıkarsa, olurda mülakat alınırsa gidip denenir ama onun haricinde burada evi, arabası, ortalama üstü maaşı olan biri için değeceğini düşünmüyorum bence. Herkesin kendi fikri tabii. Aşağıya da bir video bırakıyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Amerika'da hayat kurmanın eskisine göre daha zor olduğu, ev ve araba almanın, başlangıç yapmanın geçmişe göre daha maliyetli olduğu doğru, ama tablo aslında o kadar da karanlık değil.
Pandemi sonrası yükselen enflasyon ve kredi faiz oranları tüm dünyada bir sorun olmuştu, ancak videoda bahsedilen faiz oranları düştü. 30 yıllık mortgage kredi faizleri bu sıralar %6 seviyelerinde. Belirli yerlerde ev fiyatları artmış olsa da Amerika çok büyük bir ülke ve kira öder gibi ev satın almak hala mümkün. Bu konuda asıl sıkıntı Avustralya, Kanada gibi ülkelerde yaşanıyor. Ha evet, bir de Türkiye'de. 
Milyonlarca kaçak göçmen girmesi kuryelik, Über, Lyft gibi işlerde kazançların gerilemesine yol açtı. Ama şu da var ki bu işleri yaparak uzun süre yaşamayı zaten istemezdiniz. Aklınıza güvenlik sorunları geliyorsa o açıdan bence değişen pek bir şey yok.
İşsizlik yüksek demişsiniz. %4'lerde ve bu oldukça düşük bir oran aslında.
Göçmen karşıtı politikaları gelişmiş ülkeler arasında en az hissedeceğiniz yerlerden biri ABD, çünkü burası bir göçmen ülkesi. Buraya yasal olarak geldikten sonra bir sorunla karşılaşmazsınız. Sorun yaşayacak olanlar kaçak gelenler...
Genele hitaben yazıyorum, önemli bir sağlık sorununuz yoksa, belirli bir sermaye ile geliyorsanız, lisanınız ve geçerli bir mesleğiniz ya da meslek edinme azminiz varsa korkmayın.