DV2026 Sohbet Odası
-
gereksiz güzel bir ülke

-
@Müberra-Dikici Çok çok teşekkür ederim cevabınız için :) Çok uygun fiyata gezmişsiniz. Çin aktarmalı uçuşlar gerçekten uygun fiyatlı oluyor. Memnun kaldınız mı acaba uçuştan? Herhangi bir vize gerekti mi acaba uçuş sırasında?
-
@Atlantis00 Biz çok memnun kaldık. Tam bir fiyat/performans uçuşu oldu. THY nin üçte bir fiyatına uçtuk, tavsiye ederim. Çin, 24 saati aşmayan aktarmalarda transit vize istemiyor, havalimanından çıkmamak kaydıyla.
-
Günaydınlar, bu sene burası 500 sayfa bile olmayacak herhalde :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@newbie97 ne kadar az o kadar iyi değil mi?
-
@OffGuard Foruma az katılım olması, çekilişe az katılım olduğu anlamına gelmiyor maalesef. Hatta yıl geçtikçe daha çok katılım olduğu için insanların umudu azalıyor, çekiliş kazansak bile gitmek çok zor ve masraflı ve kendi açımdan ABD eskisi kadar yaşanılası gelmediğini düşündüğümden forumda eskisi kadar heyecanlı sohbetler dönmüyor. İnsanlar başvuru yapıyor ve unutuyor diyelim.
-
@OffGuard Tahminimce bu sene geçen seneden de az başvuru olmuştur tr den malum herkes biz gibi takip etmiyor büyük bir çoğunluk sosyal medyadan görüp başvuruyor
Bir site vardı dv sitesinde o ay içerisinde kaç milyon tıklama olduğunu gösteriyordu bu şekilde dünyada aşağı yukarı başvurular azalmış mı artmış mı tahmin yapılabiliyordu
-
@newbie97 Ekim ve Kasim 2024 te GC basvuru sayfasi Türkiye lokasyonlu IP lerden 1.352.000 kez ziyaret edilmiş. Tüm Dünya dan ziyaret ise 25.000.000 civari gerceklesmis.
-
@minnesota Tam başvuru tarihleri önemli, mesela ilk günde başvurular açılmamışken millet girip girip kontrol etmiştir, birde birden fazla tıklayan vardır, gerçek sayıyı malesef bilemeyiz ancak tahmin edebiliriz
Mesela 2024 de bu sayılar var ama 2023 ve 2022 de kaç defa ziyaret edilmiş ona göre geçen seneye göre kıyas yapabiliriz
-

Şu telefonu almam lazim. Tr de muhtemelen gelmez şuan ön sipariş 2025 de çıkacak. Nasil alabilirim fikir verebilecek var mi? 😅
-
@rnc Gürcüye gelirse oradan alırsın yalnız yere düşse 500 ün 300 ü kırılır bilgin olsun :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
ABD eskisi kadar yaşanılası gelmediğini düşündüğümden
Neden eskisi kadar yaşanılası gelmiyor?
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc Gürcüye gelirse oradan alırsın yalnız yere düşse 500 ün 300 ü kırılır bilgin olsun :beaming_face_with_smiling_eyes:
Ön sipariş malesef. normal bir mağazadan alir gibi alabileceğin bir telefon değil. içerisindeki yazılımdan dolayi :) Normalde iphone alicaktim ama bu hoşuma gitti solana nin telefonu :face_with_rolling_eyes: 😅

Şu ekrandayim alip almamak arasinda kararsizim. vergi ile alakali hiçbir ibare yok xD
-
@rnc yılbaşından sonraya kalırsan imeisi felan uçar telefonların 30 40 bin imei ye ödersin
-
@saulgoodman Ne olduğu belli olmayan milyonlarca kaçak göçmen, ev almanın aşırı zor olması, işsizlik sorunu, yeni bir hayat kurmanın eskisinden çok daha zor olması. yasal bile olsa artan göçmen karşıtlığı politikalar. 6 yıldır gc çekilişine katılıp, en ince ayrıntısına kadar abd sevdalısı biri olarak zaten benim gibi takip edenler nedenlerini az çok bilir. GC çıkarsa, olurda mülakat alınırsa gidip denenir ama onun haricinde burada evi, arabası, ortalama üstü maaşı olan biri için değeceğini düşünmüyorum bence. Herkesin kendi fikri tabii. Aşağıya da bir video bırakıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=MiuJjPxg27o&ab_channel=LaptopluGezgin
-
@Atlantis00 Evet katılıyorum. İş bolluğu, ev almanın kolaylığı, göçmen sevgisi, çok güvenli sokakları olan Türkiye'miz gençler için cennet. Hele araba almak inanılmaz kolay.
-
@Atlantis00 Saydıklarınızın hatta ilk cümlenizin tamamı Türkiye'de de mevcut halbuki...😉..Bunları bu coğrafyada yaşıyor ve buna rağmen hala hayatta kalıyor olmamıza bizim güçlü yönlerimiz olarak bakın...Burada olmayıp orada olan değerler gitme fikrini ortaya çıkarıyor..Türkiye' evi arabası ve ortalama üstü maaşı olan bir kesim yok...o 80 lerde vardı orta direk deniyordu...Yoksulluk sınırı 66 bin, açlık sınırı 22 bin TL civarında..Maaşlı çalışanlara bakarsak ülkenin yarısı asgari ücret alıyor diğer çalışanların hepsi 100 bin tl maaş alsa aritmetik ortalama ile ortalama maaş yoksulluk sınırının altına denk geliyor...Yukarıda artı değerler demiştim nedir o artı değerler dersek; Eğitim ister kendimiz ister çocuklarımız için, adalet, güvenlik, ekonomik koşullar, alım gücü hepimiz için...Kendinize güvenmeyi ve isteklerinizi kovalamayı bırakmayın...Sınırdan geçen çoğu kişiden daha kalifiye ve kendini bilen kişilerin burada olduğunu biliyoruz 😉
-
@Atlantis00 Bütün göçmenlerin yaşadığı şeyler bunlar. Arkadaş güzel anlatmış ama videonun anafikri bizim gibi Türkiye'de yaşayanlar için geçerli değil. Zaten üstüne basa basa vurguluyor da.
Umarım greencard çıkar, gidersiniz ve gidince o ilk seneyi atlattıktan sonra, 3-4 sene güzel güzel para kazanacaksınız. Çünkü açsınız, çünkü tüm geçmişinizi bir ideal için sıfırlamışsınız, konfor alanınızdan çıkmışsınız... Psikolojiniz çok sarsılmazsa bu ruh halindeki her insan mutlaka kendi ölçüsünde başarılı olur. İşte ilk 3-4 sene ne kazanacaksınız temelini atacaksınız ve devamlı yükseliş hali sonrasında durağan bir hal alacak. Artık geliriniz sabitlenmiş olacak, maksimumunuza ulaşmış olacaksınız. Eğer olayı algılamazsanız dersiniz ki, ya Amerika'ya geldiğimiz o ilk 3-4 yıl ne güzeldi, ondan sonra bozdu.
Bu anlattığım klasik göçmen döngüsüdür. Hiç göçmen olmadım, fazlasıyla sosylojik makale karıştırdım, gözlemledim. Bu videodaki arkadaş da aynı döngü içinde. Ve haklı olarak tabi ki covid sonrası ciddi enflasyon yaşandı.
-
Bu ileti silindi! -
@Atlantis00 arkadaşım 10 küsür senedir texasta yaşıyor ve geofizikçi. Doğumdan dolayı abd vatandaşı lakin 2012ye kadar abdye gitmedi hiç. Trde eğitim gördü ve abdye yerleşti.
maaşı 260bin dolar yıllık, eşinin maaşı da aşağı yukarı aynı. İlk 5-6 sene çok şirket değiştirdi ama petrol fiyatlarından dolayı.Öbür arkadaşım izmir basmaneli, standart işletme mezunu. Hasbelkader arkadaşı buna green card kazandığını söyledi 2015te, adamın ingilizcesi bile yoktu. ABD'ye ilk taşındığında saati 7 dolara bulaşıkçılık yaptı, daha sonra köle tüccari yurdum insanı için halı satti abd genelinde. Kamyon sür, halıları yükle, boşalt vs. Ben kendisiyle tanıştığımda avmde dövmeci bir eleman için piercing satiyordu.
Şimdi 6 tane şeker kiosku var(bizde dolandırıcı vardi, e2 vermişti insanlara), hepsini kendisi yönetiyor, hiçbirini franchise olarak vermiyor, tanıdığım en dürüst ve dobra adamlardan birisi. Kazancı 60-70 bin dolar civari. Şirketi nasıl kurduğunu ve çalıştığını ben çok iyi biliyorum. Şimdi rahat gerçi.ABDnin devri bitti diye birşey yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum