Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @pelinoaydin pelin hanim merhaba ve tesekkurler cevabiniz icin. Merak ettigim bir noktada documnetation qualified icin de priority date beklenmesi gerekiyor amerika disindan basvuranlarda, yanibunun icinde date of filling mi bekleniyor? yoksa nvc arada dokuman talebinde bulunuyor mu

• Merhaba,

Bu süreci Amerika dışından başlatanlar,
    I-140 dosyalarının onayı sonrası, DS-260 formu doldurup, gereken tüm civil dokümanları sisteme yükleyip, ödeme yaptıktan sonra DQ (documentarily qualified) olmayı bekliyor. Eksik ya da yanlış evrak olması durumunda; bu da yazılı şekilde talep ediliyor ve nihayetinde DQ olunuyor. DQ olunması ödemelerin ve gereken tüm civil dokümanların doğru ve eksiksiz şekilde kabul edildiği anlamına geliyor.

Date of Filing Tablosu Amerika'dan AOS (Adjustment of Status / statü değişikliği) yaparak ilerleyenlerin dikkate alması gereken tablo; Amerika dışından başvuru yapanlar o tabloyu dikkate almıyorlar.

DQ olduktan sonra, vize numarasının (priority date) yani PD'nin current olması bekleniyor. PD current olduktan sonra da konsolosluktaki mülakat sırasının gelmesi bekleniyor.

PD durumu da, her ayın 10-15'i arası açıklanan vize bülteninden "Final Action Date (Table A)" tablosu ile takip ediliyor.

Son 3 vize bülteninde (yeni mali yıldan bahsediyorum) hiçbir ilerleme olmadığı için; şu an 15 Mart 2023 ve öncesi PD olanların vize numaraları current; onların dosyaları NVC'den konsolosluğa iletildi ve konsoloslukta mülakat sırasına alındılar - yani konsolosluktan interview tarihi alıyorlar / bekliyorlar (konsolosluktaki sıralar ilerledikçe mülakat tarihlerinin belirtildiği email ulaşıyor).

EB2 NIW
    PD 8.8.23
    Onay 29.8.23
    DQ 22.03.24

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar,

EB1A'nın kendi başlığı olmadığından bu başlık altına yazıyorum. EB1A için I-140 PP başvurum bugün onaylandı, mutluyum. Başvuruyu grape law ile yürüttük. Bundan sonrasını kendi başıma yürütmeyi düşünüyorum. Süreç yeni başlıyor NVC ve CP aşamaları bizi bekler.

Mayıs ayında ilk araştırmalarımda, forumun neredeyse tümünü taradım, okudum. Farklı fikirler ve görüşler aradığım dönemde özellikle Sayın @kelle ve Sayın @kemalede verdikleri cevaplarla ve destekle yolumu aydınlattılar. Sizlerin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum.

• @finalhope sizin adiniza cok sevindim! cani gonulden tebrik ederim. EB1A alabileceginizin farkina erkenden varip, vakit kaybetmeden direk EB1A ile baslamaniz cok iyi olmus. tekrar tekrar tebrik ederim.

• @finalhope tebrik ederim, darısı başıma 🙂

• @okokok teşekkür ederim. Darısı başınıza olsun.

• @finalhope Hocam hayirli olsun, sonrasi aslinda sadece sureci takip etmek ama yine de stresli maalesef.

• Merhaba, I-140 i formu ve premium processing icin USCIS’e ucret odemem gerekiyor. Turkiyedeki herhangi bir kredi karti ile odeme yapmam mumkun mu yada nasil bir odeme yolu izlemeliyim

• Merhabalar, EB2 NIW başvurularında premium processing ile USCIS sonucu kaç gün içerisinde açıklıyor. ? 15 iş günü veya 45 takvim günü gibi iki farklı bilgi var emin olamadım

• @canag okuduğum ve anladığım kadarıyla 45 iş günü.
    Link burada: https://www.uscis.gov/forms/all-forms/how-do-i-request-premium-processing

• @canag benim surecim cok kisa surdu, 7 gunde onay aldim.

• @canag ben 4 günde almıştım, geçen hafta bir arkadaşım da 2 haftada aldı.

• PP için Eb2 niw 45 gün, eb1-a için cevap süresi 15 gün.

45 business days for Form I-140 E21 national interest waiver classifications

Eb1 için takip ettigim kadarıyla şu an 8-10 iş gününde cevap geliyor.

• Cevaplar için çok teşekkür ederim, sanırım case bazlı olarak süreler değişkenlik gösteriyor ancak maksimum 45 iş gününde cevap dönüyorlar

• Bugün EB1-A başvurumun onaylandığını öğrendim ve sürecimi paylaşmak istedim. 🎉

Çoğunlukla akademik başvuruların yapıldığı bu başlıkta, özel sektörde çalışarak başvuru yapmış biri olarak yazmak istedim.

Başvurumda kriterleri her birinden yalnızca birer örneklerle karşıladım. Mevcut iş yerindeki pozisyonum ve sorumluluklarım, üst düzey görev kriterini fazlasıyla karşılıyordu, bunun ciddi etkisi olduğunu düşünüyorum. Tabii bunun yanında 15+ tecrübe, aynı sektörde yükselen kariyer, üni konuşmaları gibi dosyayı güçlendiren birçok doküman vardı.

Süreç çok stresliydi, geceleri artık olacak mı olmayacak mı diye çok strese girdim ama sonunda mutlu sona ulaştık.

• @okokok tebrik ederim. Çok emek verdiniz, çabaladınız. Birlikte takip ettiğimiz bu süreci başarıyla tamamlamak mutluluk verici.

• Bülten açıklandı, EB2 NIW ne yazık ki yeni PD 1 Nisan 2023. Sırası gelenleri kutlarım..

• Gel 30 Haziran gel

• @okokok Tebrik ederim. Hayırlı olsun.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 70
  • 42
  • 972
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |